Van Koh Samui naar Bangkok

Van Koh Samui naar Bangkok

Koh Samui is met zijn tempels, jungle en stranden een bestemming die iedere reiziger iets te bieden heeft. Als je door wil reizen in Thailand of landen in de regio, is Bangkok een goede volgende halte. Je kunt de ruim 700 kilometer tussen Koh Samui en Bangkok overbruggen per vliegtuig, veerboot en bus, of een combinatie van veerboot en trein.

Zo reis je van Koh Samui naar Bangkok:

1) Veerboot en trein

Veel backpackers willen budgetvriendelijk reizen, en dan is de combinatie van boot en trein de beste optie. Deze manier van reizen is met name interessant als je op Koh Samui in Na Thon verblijft. Vervoerder Phantip 1970 pikt je hier bij je hotel op voor de transfer naar het treinstation van Surat Thani. Een kaartje kost je slechts 8 euro en de trip duurt 4 uur en 30 minuten. Aan het einde van de middag en in de avond rijden diverse treinen van Surat Thani naar Bangkok. Je betaalt vanaf 8 euro voor een zitplaats, maar voor deze afstand is een slaapplaats vanaf 13,70 euro aan te raden. De treinreis duurt gemiddeld 11 uur.

Kaartje kopen: De transfer van Phantip 1970 kun je boeken op 12Go.Asia. Treintickets zijn verkrijgbaar via de website van de Thaise spoorwegen.


2) Veerboot en bus

Vervoerder Lomprayah vertrekt dagelijks om 8:00 en 12:30 uur van Maenam in het noorden van Koh Samui, naast Maenam Beach. Per catamaran vaar je naar het vasteland van Thailand, waar je met de bus de reis naar Bangkok vervolgt. In totaal ben je ongeveer 12 uur onderweg en je betaalt voor het gecombineerde ticket 39 euro. Het eindpunt in Bangkok is het kantoor van Lomprayah, dicht bij Khao San Road.

Kaartje kopen: Je kunt dit combinatieticket aanschaffen via 12Go.Asia.


3) Vliegtuig

Je kunt vanaf Koh Samui rechtstreeks naar Bangkok vliegen, maar dit is erg prijzig. Bangkok Airways vliegt iedere dag vele keren naar Suvarnabhumi Airport. De vlucht duurt slechts 1 uur en 15 minuten, maar de tickets kosten helaas 110 euro of meer. Een goedkopere optie is vliegen vanaf Surat Thani met AirAsia. Phantip 1970 biedt meerdere keren per dag een busservice naar het vliegveld aan voor 12 euro. De boot- en busreis naar de luchthaven duurt iets langer dan 4 uur. Je vliegticket kost 25 tot 30 euro, maar hierbij zit geen ruimbagage inbegrepen. Ga er dus van uit dat je ongeveer 40 euro zult betalen. De vliegreis duurt 1 uur en 10 minuten, waardoor vliegen een goed alternatief is als je de nodige uren wil besparen.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina. Buskaartjes kun je online reserveren via 12Go.Asia.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal