Khao Sok National Park

Khao Sok National Park

Het Khao Sok National Park is een geweldige bestemming in het zuiden van Thailand. Je kunt een bezoek aan dit park eigenlijk niet overslaan als je in de regio bent. Het is een van de oudste regenwouden ter wereld. Je ziet er bijzondere kalksteenrotsen, watervallen, een schitterend meer, bijzondere planten en grotten. Bovendien woont er ook een grote variëteit aan wildleven in het Khao Sok National Park, waarvan je als je mazzel hebt er een paar kunt zien tijdens je tour door het park.

Tour door Khao Sok National Park

Als je naar Khao Sok National Park reist – hoe dit kan zie je onderaan de pagina – zie je bij ingang van het park verschillende guesthouses en kleine reisbureaus. Hier kun je een tour door het park boeken. Je hebt verschillende mogelijkheden, bedenk goed wat je wilt en vergelijk hier de prijzen. Je kunt een tour nemen om het wildleven te zien. Hiermee kun je onder andere wilde olifanten, tapirs en verschillende apen zien. Ook zijn er tours naar de grotten van het park. Wij raden de tour aan naar het Chiaw Lan meer. Tijdens deze tour van twee dagen overnacht je in drijvende hutten op het meer, een geweldige ervaring. Overdag is het hier al bijzonder mooi, maar als de zon ondergaat en de sterren aan de hemel staan is het nog indrukwekkender.


Khao Sok National Park


Tips

  • Boek de tour dus bij het park zelf. Je kunt dit ook regelen in andere steden in de regio, maar dan betaal je meestal veel meer.
  • Blijf minimaal 1 nacht in het Khao Sok National Park, maar 1 of 2 nachten extra is zeker geen straf.
  • Je kunt ook kajakken en raften in het park, beide zijn ontzettend leuk om te doen.
  • Het Chiang Law meer is ook op eigen houtje te verkennen. Huur dan een longtail boot, voor zo’n 2000 Bath per dag.

Op eigen houtje

Je kunt het Khao Sok National Park ook zonder tour bezoeken. Ga dan Visitors Center bij de ingang van het park. Hier krijg je wat meer informatie en wordt je naam genoteerd. Je kunt dan zelf rondlopen en de dingen bekijken waar je interesse in hebt. Wij raden echter wel aan om een tour te boeken, dat maakt de ervaring veel leuker.

Overnachten

Tijdens een meerdaagse tocht kun je dus op het meer overnachten, een geweldige ervaring. Voor of na deze tocht kun je nabij de ingang van het Khao Sok National Park verblijven. In dit dorpje zijn veel guest houses, een aantal hostels en andere leuke accommodaties. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Khao Sok vermeld. Of bekijk zelf het aanbod op Booking.com.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Er gaat een nachtbus vanuit Bangkok. Op de verschillende eilanden in het zuiden van Thailand kun je een combinatieticket kopen. Daarmee vaar je eerst naar het vaste land en pak je dan de bus naar Khao Sok.

Er gaan vanaf meerdere steden in de regio dagelijks meerdere minivans naar het park. Vanuit Surat Thani is het een uur met de minivan en de rit vanuit Krabi duurt twee uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal