Van Khao Sok naar Phuket

Van Khao Sok naar Phuket

De diversiteit van de natuur in Thailand is enorm en soms hoef je niet ver te reizen om verschillende landschappen te zien. Je rijdt bijvoorbeeld eenvoudig van de ongerepte jungle in het Khao Sok National Park naar de stranden van Phuket, dat 150 kilometer zuidelijker ligt. Hier vind je tips voor deze korte trip.

Zo reis je van Khao Sok naar Phuket:

1) Bus

Een lokale bus is het goedkoopste vervoermiddel op deze route, al is deze manier van reizen niet erg snel. De bus rijdt ieder uur naar de busterminal van Phuket en een kaartje kost minder dan €3. Doordat dit een lokale bus is, bedraagt de reistijd vier uur en dertig minuten. Je houdt echter wel veel geld in je zak.

Kaartje kopen: Tickets zijn verkrijgbaar bij toeristenbureaus in Khao Sok.


2) Taxi

Heb je minder tijd, reis je met meerdere personen en wil je op een comfortabele manier naar Phuket? Dan is de taxi ook een optie, al betaal je hier fors meer voor. Een rit in een normale personenauto voor vier passagiers kost €80 tot €90. Als je via de app Grab een taxi boekt, ben je mogelijk goedkoper uit. Je bent ongeveer twee uur onderweg naar Phuket. Het voordeel is dat je voor de deur van je accommodatie wordt afgezet.

Kaartje kopen: Je kunt op straat een taxi staande houden of een boeking maken met de Grab taxi-app.


Meer over deze bestemmingen: