Mae Sariang

Mae Sariang

Mae Sariang is een rustig stadje in de Mae Hong Son Provincie in Noord-Thailand. De stad is prachtig gelegen langs de rivier en omgeven door rijstvelden en bosrijke bergen. Er is dan ook genoeg te doen en te zien in de omgeving, zoals trekkingen door de jungle, het bezoeken van grotten en tempels en relaxen in de natuurlijke hotsprings. Wandelend door de stad vind je veel oude teakhouten huizen en een vriendelijke Thaise bevolking die je begroet met een lach. Mae Sariang is vrijwel onontdekt door toeristen waardoor de stad zijn traditionele Thaise cultuur behoudt. Doordat de stad een stop is op de bekende motorroute, de Mae Hong Son loop, is de toerismesector wel in ontwikkeling en zijn er voldoende guest houses en restaurants te vinden.

Bezienswaardigheden

Er zijn verschillende tempels in Mae Sariang te vinden die gratis te bezoeken zijn. Een tempel die zeker een bezoekje waard is, is de Wat Phrathat Chom Thong. Deze valt op door het gigantische Boeddhabeeld die boven op de heuvel staat. Een kleine klim brengt je naar de top van de heuvel en vanaf hier heb je fantastisch uitzicht over de vallei en de stad. Daarnaast zijn er in de omgeving een aantal grotten te vinden, waaronder de Tam Boran Buddha Cave en Kaew Komol Cave. In de Tam Boran Buddha Cave vind je vele gouden en jade Boeddhabeelden. De Kaew Komol Cave staat bekend als een van de mooiste grotten van Thailand door de gekristalliseerde calciet die in de grot te zien is. Een andere highlight in de omgeving zijn de Mae Um Long Luang hot springs. De hot springs liggen een beetje afgelegen en je kunt hier alleen komen met eigen vervoer. In de stad zijn bij lokale guest houses scooters en fietsen te huur. De hot springs bestaan uit twee grote baden in een privé bamboe hut waar je voor een kleine vergoeding heerlijk in kunt relaxen. De setting is heel idyllisch en groen en er is een kleine kiosk waar je wat te drinken en eten kunt kopen. Ten slotte zijn er in Mae Sariang op vrijdag, zaterdag en zondag markten te vinden waar je lokale producten kunt kopen.


Mae Sariang


Trekking

De bergachtige omgeving van Mae Sariang is perfect geschikt voor trekkingen door de jungle. Er is de mogelijkheid om een één of meerdaagse trekking te doen. Trekkingen kunnen ter plekke worden geregeld bij verschillende guest houses en reisbureaus in de stad. Bij een meerdaagse trekking slaap je bij inheemse stammen in het dorp. Doordat Mae Sariang maar weinig toeristen ziet, zijn de trekkingen erg authentiek en dit maakt een trekking hier ook extra speciaal.

Vervoer in Mae Sariang

Mae Sariang is dusdanig klein dat je het stadje lopend prima kunt verkennen. Ook kun je bij veel guest houses voor zo’n ฿50 per dag een fiets huren. Een leuke optie om de omgeving te verkennen. Dit kun je ook per scooter doen, die je zo’n ฿200 per dag kosten. Van openbaar vervoer is hier geen sprake.


Mae Sariang


Overnachten en eten in Mae Sariang

Langs de rivier zitten verschillende restaurants en hotels waar je goed kunt eten en drinken. In de stad vind je voldoende guest houses gerund door Thaise families waar je kunt overnachten. Een aanrader is het guest house ‘Ban Suan Sukjai Mae Sariang’ waar je in kleine hutjes in een prachtige tuin met vijver kunt verblijven.

Hoe kom ik er?

Mae Sariang ligt op de Mae Hong Son Loop dus de meeste toeristen komen hier langs met motor of auto. Vanaf Mae Sot volg je Rt 105 en vanuit Chiang Mai volg je Rt 108 om in Mae Sariang te komen. Vanuit Chiang Mai gaan er tevens vier of vijf lokale bussen per dag vanaf Chiang Mai Arcade bus station. De rit duurt ongeveer vier tot vijf uur. Er gaan ook minivans vanaf Chiang Mai Arcade bus station die in drieënhalf uur naar Mae Sariang rijden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.