Koh Kradan

Koh Kradan

Koh Kradan is zowel een van de mooiste als rustigste eilanden van heel Thailand, een combinatie die veel reizigers aanspreekt. Het eiland ligt in de populaire Andaman Zee, samen met veel andere prachtige eilandjes. Koh Kradan is wat ons betreft dus absoluut een van de mooiste. De witte stranden zijn nog volledig onbebouwd en liggen nog niet vol met honderden andere toeristen. Het heldere blauwe water en de bijzondere rotsen op de achtergrond maken het een bijzondere fotogenieke bestemming. Er valt niet veel (lees: niks) te beleven op het eiland, maar juist dat is de reden dat je hier komt.

Doen

Zoals gezegd is er vrij weinig te doen. Je komt hier voor je rust en voor het prachtige strand. Verwacht geen bars waar je een drankje kunt doen of zelfs maar een supermarkt waar je wat kunt halen. In de avond kun je niet veel anders doen dan chillen bij je accommodatie. Koh Kradan is daardoor vooral een heerlijke bestemming voor diegene die het even rustig aan willen doen, de grote toeristenaantallen willen vermijden en dit ontzettend mooie eiland van dichterbij willen verkennen.


Koh Kradan


koh kradan


Overnachten op Koh Kradan

Dankzij de beperkte omvang van het eiland en het beperkte aantal toeristen is het aanbod van accommodaties ook beperkt. Dit is nadelig voor de prijzen van een overnachting, deze liggen helaas best hoog. Zeker voor de kwaliteit die je voor deze prijs terug krijgt. Meerdere accommodaties sluiten tijdens het regenseizoen van mei tot oktober. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Dagtrip

Als je Koh Kradan te duur vindt voor een overnachting, of liever overnacht op een bestemming waar in de avond ook wat te beleven valt kun je er ook voor kiezen om het eiland als dagtrip te bezoeken. Dit kan het beste vanuit het nabij gelegen Koh Mook. Huur een longtail boot voor een dag. Met wat goed onderhandelen ben je op deze manier veel goedkoper uit en je kunt toch het prachtige Koh Kradan bezoeken.


koh Kradan


Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Op Koh Mook kan je dus een boot huren, deze brengt je in een klein uur op Koh Kradan. Ook op andere nabij gelegen eilanden in de regio kan je een dergelijke reis organiseren. Tevens kan je rechtstreeks op Koh Lanta een boot pakken, deze doet er anderhalf uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal