Ayutthaya

Ayutthaya

Ayutthaya was meer dan 400 jaar de hoofdstad van Thailand. Daarmee was het een van de belangrijkste steden in Azië. In Ayutthaya, ongeveer twee uur rijden vanaf Bangkok, zijn vandaag de dag de invloeden van deze tijden nog goed te zien; overal zie je prachtige tempels en Boeddhabeelden. De stad werd in 1767 grotendeels verwoest door het Birmese leger, maar er is nog genoeg te zien. Je bezoekt Ayutthaya dan ook vooral om deze indrukwekkende ruïnes en andere overblijfselen te bekijken.

Bezienswaardigheden in Ayutthaya

Het mooiste tempelcomplex in Ayutthaya is misschien wel het Wat Phra Mahathat. Deze tempels werden in 1384 gebouwd en hoewel de Birmezen de belangrijkste pagode totaal hebben verwoest zijn de restanten van het complex nog steeds indrukwekkend. Hier tegenover staat de Wat Ratchaburana. In deze ruïne staan nog een aantal mooie bronzen Boeddha beelden en gouden voorwerpen behorend aan twee jong overleden prinsen. In het Chao Sam Phraya National Museum vind je meer over de gouden tijden van Ayutthaya. Zo worden hier Boeddhabeelden, prachtige gouden voorwerpen en vele andere schatten tentoongesteld. Tussen Ayutthaya en Bangkok ligt het Bang Pa-In paleis. Dit werd in de 19e eeuw gebouwd en dient als zomerpaleis voor de koningen van Thailand.


Ayutthaya 1


Overnachten in Ayutthaya

In het centrum van de stad vind je de meeste goedkope accommodaties. Er zijn ook voldoende goedkope hotels te vinden. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Ayutthaya

Onze hostel aanraders

Doen in Ayutthaya

Je bezoekt Ayutthaya om tempels en ruïnes te bekijken. Veel meer is er in en rondom de stad dan ook niet te doen.In het regenseizoen is het leuk om een boot tocht te maken over de vele rivieren in de buurt van Ayutthaya. Maar ook hier zie je vanuit de boot voornamelijk tempels. Ook in het nabij gelegen stadje Lopburi zie je er hier meer van, net zoals het mooie Narai Ratchaniwet paleis.

Rondreis

Als cultureel hoogtepunt komt Ayutthaya veel voor in het rondreis aanbod in Thailand. Na een á twee dagen tempels bekijken gaan de meeste reizen verder naar andere interessante locaties in Thailand. Als jij er ook over nadenkt om Ayutthaya op een dergelijke manier te bezoeken is Thailand Online in onze ogen de beste optie. Bij deze Thailand specialist kun je niet alleen complete rondreizen boeken, maar kun je ook zelf naar eigen wens je reis samenstellen.

De mogelijkheden in Ayutthaya

Ayutthaya 2


Vervoer binnen Ayutthaya

In de stad kun je nog tientallen andere tempels, beelden en mooie ruïnes bekijken. We raden je aan een bezoekje te brengen aan de bovenstaande bezienswaardigheden en om verder zonder strak plan de overige locaties in je op te nemen. Dit kan je lopend doen, maar dat is nog een flinke wandeling. Een fiets huren is daarom verstandiger. Je kunt ook voor een tuktuk kiezen. Houd er wel rekening mee dat het flink warm kan worden in Ayutthaya dus ga vroeg op stap.

Hoe kom ik er?

Ayutthata heeft geen eigen vliegveld. Wel ligt het op slechts 50 kilometer van het Don Muang vliegveld van Bangkok. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Het treinstation in Ayutthaya is onderdeel van de populaire treinroute van Bangkok naar Chiang Mai. Vanuit zowel Bangkok en Chiang Mai kun je dus gemakkelijk met de trein naar Ayutthaya.

Met de bus vanaf het noordelijke busstation in Bangkok ben je in ongeveer anderhalf uur in Ayutthaya. De bus stopt midden in het centrum van Ayutthaya, dichtbij de meeste guesthouses. Als je vanuit het noordelijkere Sukhothai komt, is het een busrit van vijf uur.

In elk reisbureau in Bangkok kun je voor enkele euro's een rit in een minivan boeken naar Ayutthaya. Dit busje doet er ongeveer anderhalf uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0