Feestdagen Thailand

Feestdagen Thailand

Er zijn een aantal spectaculaire feestdagen in Thailand. Probeer je reis zo te plannen dat je tijdens deze leuke feestdagen in Thailand brengt, dit kan je reis extra speciaal maken. Daarom hebben we de allerleukste feestdagen Thailand voor je op een rijtje gezet:

Chiang Mai Flower Festival
In de eerste week van februari vindt het bloemenfestival in Chiang Mai plaats. Drie dagen lang zie je grote hoeveelheden bloemen verwerkt in parades, handwerken en andere kunstwerken.

Songkran Festival
Door heel Thailand wordt van 13 tot 15 april het Thaise nieuwjaar gevierd. Songkran in onze ogen één van de leukste festivals van het jaar. Heel Thailand verandert deze dagen namelijk in een groot watergevecht. Iedereen gebruikt elke mogelijkheid om elkaar nat te gooien en tijdens deze warmste periode van het jaar is dit behalve leuk ook een lekkere afkoeling.Chinees nieuwjaar
Het Chinese nieuwjaar is geen officiële feestdag maar het wordt toch groot gevierd in Thailand. Vooral de Chinatown van Bangkok is rond deze tijd prachtig versierd en ook zie natuurlijk een hoop vuurwerk. Het Chinese nieuwjaar is in februari.

Visakha Bucha
Dit is een heilige dag voor boeddhisten. Ze herdenken de geboorte, verlichting en de dood van Boeddha. Vind plaats bij volle maan in Mei en wordt door het hele land gevierd.

Verjaardag van koningin
De plaatselijke Koninginnedag maar het wordt minder gevierd dan in Nederland. Op 12 augustus worden de portretten van de Koningin buiten gehangen en brengt iedereen een bezoekje aan haar/zijn moeder.

Loy Krathong
Bij de eerste volle maan in november wordt de godin van het water geëerd met ontelbare hoeveelheden kaarsen die over vaartuigjes het water overgaan. Ongetwijfeld één van de mooiste festivals in Thailand. Lees ook ons artikel over Loy Krathong.Vegetarian Festival
Bij de naam reken je op een rustig festival vooral geliefd bij vegetariërs maar het tegendeel is waar. In september zie je vele boeddhisten hun eigen lichaam door spiesen met van alles en nog wat. Met als doel om in een soort trance te komen. En ze eten een paar dagen geen vlees. Vooral populair in Phuket.

Verjaardag van de koning
Eigenlijk meer een veredelde Vaderdag, maar toch wordt er in heel Thailand door iedereen wel bij stilgestaan. De feestdag vind plaats op 5 december en vooral in Bangkok zijn extra activiteiten te vinden rondom deze feestdag.

Reisgids Thailand

Lees verder over Thailand