Vliegtickets Thailand

Vliegtickets Thailand

Thailand is een van de populairste start bestemmingen onder backpackers die een reis door Azië maken. Bangkok verwerkt verre weg de meeste internationale vluchten en is ook vanuit Nederland goed bereikbaar. Omdat de stad ook door backpackers ontzettend veel wordt aangedaan is deze zeer geschikt om je reis te beginnen. Vliegtickets Thailand worden de laatste jaren steeds goedkoper, vroeger betaalde je zeker €700 maar tegenwoordig kan je vaak al voor minder dan €600 een goede vlucht vinden.

Waar naartoe vliegen?

De hoofdstad Bangkok is een logisch startpunt van je reis door Thailand, maar er zijn zeker andere opties. Veel reizigers die eerst naar het zuiden van het land willen reizen kiezen er voor om gelijk naar Phuket te vliegen, dat tevens over een groot vliegveld beschikt. Maar er zijn nog enkele andere grote, internationale vliegvelden gelegen in Thailand.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Thailand, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Suvarnabhumi Airport Bangkok KLM, Bangkok Airways, Emirates, EVA Air, Thai Airways, Aeroflot & Turkish Airlines
Don Mueang International Airport Bangkok AirAsia, Nok Air & Lion Air
Chiang Mai International Airport Chiang Mai AirAsia, Bangkok Airways, Nok Air & Lion Air
Chiang Rai International Airport Chiang Rai AirAsia, Bangkok Airways & Lion Air
Hat Yai International Airport Hat Yai AirAsia, Malindo Air & Lion Air
Phuket International Airport Phuket Bangkok Airways, Emirates, AirAsia & Lion Air
Samui International Airport Koh Samui Bangkok Airways
Krabi International Airport Krabi AirAsia & Bangkok Airways
Surat Thani International Airport Surat Thani AirAsia, Lion Air & Nok Air
U-Tapao International Airport Pattaya AirAsia, Bangkok Airways & Lion Air
Udon Thani International Airport Udon Thani AirAsia, Lion Air & Nok Air

Goedkope vliegtickets Thailand

Om geld te besparen op je vliegticket naar Thailand is het belangrijk om enkele tips te volgen. Probeer je reis altijd zo te plannen dat je doordeweeks vliegt. Dit is vaak een stuk goedkoper dan in het weekend. Daarnaast heb je dus veel keuzes wat betreft het vliegveld waar je naartoe vliegt, zoals hierboven beschreven. Vergelijk eerst de prijzen van de vliegtickets voordat je de volgorde van je route door Thailand betaalt. Ook raden we aan om de verschillende vliegvelden vanaf waar je naar Thailand kunt vliegen te vergelijken. Duitse luchthavens als Düsseldorf en Frankfurt bijvoorbeeld kunnen een stuk goedkoper zijn dan vliegen vanaf Amsterdam.

Binnenlandse vluchten Thailand

Thailand is een groot land en zeker als je niet gek veel tijd hebt is een binnenlandse vlucht een goede optie. Zo zou je bijvoorbeeld je reis kunnen beginnen in Bangkok, vervolgens het noorden (Chiang Mai) aandoen en afsluiten op het zuidelijke eiland Phuket. Deze vliegvelden hebben goede dagelijkse verbindingen: Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Koh Samui, Udon Thani, Krabi en Hat Yai. Vliegtickets Thailand voor deze binnenlandse vluchten kun je ter plekke boeken, maar het is vaak goedkoper om ze van tevoren op een website als Cheaptickets.nl te boeken.

Vliegtickets Thailand boeken

Cheaptickets.nl is vanwege hun goede site en gunstige prijzen onze favoriet. Er wil nog wel eens verschil zitten in de prijzen, dus controleer meerdere aanbieders die we hieronder hebben beschreven en kies wat voor jou de beste optie is.

Cheaptickets.nl
TIX.nl
Skyscanner