Chiang Rai

Chiang Rai

Chiang Rai is hoofdstad van de gelijknamige provincie in Thailand. De provincie is de meest noordelijke van Thailand. Door de ligging was het lange tijd geïsoleerd van de rest van het land. Daarom zijn de cultuur en de bijbehorende gewoontes hier anders dan in de rest van de Thailand. Net als het iets zuidelijker gelegen Chiang Mai is de stad een goed startpunt voor tochten door de schitterende natuur van Noord-Thailand. Chiang Rai is rustiger dan Chiang Mai en wordt minder bezocht door toeristen. De stad heeft hierdoor een relaxte sfeer, die wij erg prettig vinden.

Wat Rong Khun

Het hoogtepunt van Chiang Rai is Wat Rong Khun. Deze tempel staat ook wel bekend als de Witte Tempel. Deze – inderdaad compleet witte – tempel heeft een unieke stijl. De bouwstijl en de versieringen zijn compleet anders dan andere boeddhistische tempels in Azië. Ook als je al een beetje tempel moe begint te raken is Wat Rong Khun nog altijd erg indrukwekkend. De tempel ligt op een klein halfuur rijden buiten Chiang Rai. Je kunt de lokale bus pakken of kiezen voor een tuktuk of taxi.


Chiang Rai


Overnachten in Chiang Rai

Het aanbod van hostels en guest houses in Chiang Rai is uitstekend. Er zijn een paar bijzonder leuke hostels te vinden. Ook als je liever in een kamer in een guest house zit kan je dus prima terecht. Bovendien is overnachten in Chiang Rai ook goed te betalen. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Chiang Rai vermeld.

Gouden Driehoek

Chiang Rai wordt ook wel de toegangspoort naar de Gouden Driehoek genoemd. Dit is een bijnaam voor het gebied waar Thailand, Myanmar en Laos aan elkaar grenzen. Vanuit Chiang Rai reis je gemakkelijk naar Mae Sai. Vanuit deze grensstad kun je de grens oversteken naar Myanmar en de rest van de driehoek bezoeken. Deze driehoek stond altijd bekend om de opiumteelt die hier volop aanwezig was. De afgelopen jaren is hier door de regering verandering in gekomen en is dit steeds minder te zien. In de bergen van Noord-Thailand leven nog veel bergstammen in kleine oude dorpjes. Deze zijn, in tegenstelling tot veel andere bergstammen, nog bijna geïsoleerd van andere plaatsen en hebben daarom hun authenticiteit bewaard.


Chiang Rai


Bezienswaardigheden in Chiang Rai

Wat Rong Khun is dus de mooiste tempel, maar ook binnen Chiang Rai zelf zijn wat mooie tempels te bekijken. Dit is vooral een leuke bezigheid als je wat tijd over hebt. In andere bestemmingen in Thailand en Azië zul je mooiere tempels tegenkomen.

Omgeving

De natuur van de Gouden Driehoek is mooi, maar ook de directe omgeving van Chiang Rai is een bezoek waard. Zo zijn er in de omgeving wat watervallen te zien. Unieker aan deze regio is de hoeveelheid aan theeplantages. Deze zijn erg leuk om te bekijken, zeker als de theeplukkers aan het werk zijn.

Phu Chi Fah

Op honderd kilometer ten oosten van Chiang Rai, aan de grens met Laos, ligt de berg Phu Chi Fah. Bovenop deze berg kun je genieten van een prachtige zonsopkomst. Je moet midden in de nacht opstaan om de berg te beklimmen, maar het prachtige landschap maakt dit misschien wel de mooiste zonsopkomst van Thailand. Zoek een accommodatie in het gelijknamige dorp, om nog enigszins te kunnen slapen. Je bereikt de berg met een privé chauffeur, minibus of zelf op de scooter. De weg naar de berg toe is ook een hoogtepunt op zich.


Chiang Rai


In de avond

Chiang Rai heeft een leuke avondmarkt. Dit is een ideale plek om souvenirs te kopen. Het aanbod is groot en de prijzen liggen lager dan andere steden in Thailand. Het aanbod van restaurants en leuke bars is ook goed, genoeg te doen dus in de avond.

Chiang Rai in je route door Thailand

Hoe kom ik er?

Chiang Rai heeft een klein vliegveld, gelegen net buiten de stad. Als je weinig tijd in Thailand hebt is dit een optie. Ook als je snel naar Laos wilt kan dit een goede mogelijkheid zijn, omdat vliegen naar Laos behoorlijk duur is. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

De makkelijkste manier om in Chiang Rai te komen is met de bus vanaf Chiang Mai. Dit is een rit van ongeveer drie uur. Er vertrekken meerdere bussen per dag, de kaartjes kun je gemakkelijk ter plekke kopen of je kunt ze alvast online kopen op 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0