Chiang Mai

Chiang Mai

Chiang Mai, de op Bangkok na grootste stad van Thailand, is één van de populairste steden in Azië bij backpackers. De stad is gelegen in het noorden van Thailand, dat bekend staat om haar schitterende natuur. Vanwege de noordelijke ligging is de stad lange tijd een beetje geïsoleerd geweest. Dat maakt Chiang Mai uniek. Zo heeft het een eigen cultuur met een eigen dialect, unieke festivals en haar eigen tradities. Chiang Mai is geliefd vanwege de gunstige prijzen, de relaxte sfeer en de talloze bezienswaardigheden en activiteiten. Er is zoveel te doen in en rondom de stad dat je hier een week kunt blijven zonder je een minuut te vervelen.

Bezienswaardigheden in Chiang Mai

Bezienswaardigheden in Chiang Mai zijn talrijk. In de stad zelf en in de directe omgeving vind je meer dan 300 tempels. De bekendste tempel van Chiang Mai is Wat Phratat Doi Suthep. Deze boeddhistische tempel ligt ongeveer 15 kilometer van de stad en wordt het hele jaar door bezocht door boeddhistische pelgrims vanuit de hele wereld. De tempel is gebouwd in 1383 en als je de 290 treden naar boven oploopt heb je prachtig uitzicht over Chiang Mai en de omgeving. Wat Chedi Luang behoort ook tot onze favoriete tempels van het land. De unieke vorm van dit bouwwerk is weer totaal anders als andere tempels in het land. Andere tempels in Chiang Mai die een bezoek waard zijn zijn onder meer Wat Phra Sing en Wat Chiang Man. Als je niet van tempels houdt, of er tijdens je reis al genoeg hebt gezien, is het Chiang Mai National Museum een goed alternatief. In dit museum leer je meer over de historie van Chiang Mai en over de vijf eeuwen dat het de hoofdstad van Thailand was.


Chiang Mai

Wat Phra That Doi Suthep, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de regio.


Chiang Mai 10

De bijzonder mooie Wat Chedi Luang.


Overnachten in Chiang Mai

Aan leuke accommodaties geen gebrek in Chiang Mai. Zowel het aanbod van hostels als guest houses is erg goed. Probeer een kamer te vinden in het oude centrum van Chiang Mai. Dit is makkelijk te zien op de kaart, blijf binnen het duidelijk herkenbare rechthoek. De meeste leuke hostels en guest houses zijn overigens in dit oude centrum te vinden. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Chiang Mai vermeld.

Elephant Nature Park

Een ritje op een olifant maken was ook altijd een populaire activiteit in Chiang Mai. Deze olifanten worden echter slecht behandeld. Ze worden vaak op jonge leeftijd bij hun moeder weggehaald. Recentelijk hebben de meeste Nederlandse reisorganisaties deze ritjes daarom uit hun programma verwijderd. Wat je nog wel kunt doen – en goed is voor de olifanten – is een bezoek brengen aan een olifantencentrum. Niet alleen leuk om te zien, je helpt deze prachtige beesten er ook mee. Het Elephant Nature Park is hierin de beste keuze.


Chiang Mai 9

De olifanten genieten in het Elephant Nature Park.


Kookcursus

De heerlijke Thaise keuken is over de hele wereld geliefd. Toeristen willen thuis maar al te graag een Pad Thai of curry kunnen maken. Een kookcursus is de ideale manier om dit te leren en in Chiang Mai kan dit het beste. Het aanbod van kookcursussen is groot. De meeste hiervan zijn goed, maar uiteraard zijn er altijd betere en slechtere bij. Kijk ter plekke even op TripAdvisor voor de beste beoordelingen. De kookcursus kun je ter plekke overal boeken.

Trekking rond Chiang Mai

Een trekking rond Chiang Mai is één van de leukste activiteiten om in deze regio te ondernemen. Voor zowel backpackers als overige bezoekers is dit een belangrijke reden om de stad te bezoeken. Veel lokale reisbureaus bieden wandeltochten door de omgeving aan. Ook andere avontuurlijke activiteiten zoals mountainbiken, rotsklimmen en raften over de rivier worden hier volop aangeboden.

Reisgidsen Thailand

Winkelen

In Chiang Mai kun je uitstekend winkelen. Er is dagelijks een grote – en drukke – avondmarkt waar je volop kunt shoppen. Ga hier heen voor goed betaalbare tassen, sjaals, jurken en andere souvenirs. Deze Night Bazaar, zoals de markt heet, is populair bij toeristen en de verkopers op de markt proberen daar goed gebruik van te maken. Probeer daarom altijd af te dwingen op je koopjes. Naast de Night Bazaar die elke dag geopend is zijn er elk weekend ook twee speciale markten te vinden. Vooral de markt op zondagavond is gigantisch en bovendien erg gezellig.


Chiang Mai 6


Uitgaan

Het nachtleven is niet te vergelijken met dat van de hoofdstad van het land, maar is toch prima te noemen. Vooral in de oude stad rondom de straten Rachdamnern en Rachwithi zijn een aantal leuke bars te vinden. Op Loi Kroad Road kun je ook wel een avondje door zakken. Naast een aantal leuke pubs zijn hier ook een paar go-go bars te vinden.

Eten in Chiang Mai

Een ander groot pluspunt van Chiang Mai is het heerlijke eten dat je er kunt krijgen. Er zijn tientallen restaurants waar je uitstekend terecht kunt. Op de markten van Chiang Mai vind je bovendien ook leuke eetkraampjes. Het eten is bovendien goedkoop en je kunt er gerichten vinden die je alleen in het noorden van Thailand tegenkomt. In ons artikel over de lekkerste Noord-Thaise gerechten in Chiang Mai lees je meer over onze favoriete gerechten die je hier kunt eten.

Doorreizen naar Pai

Veel backpackers reizen van Chiang Mai door naar het super leuke Pai. De heerlijke sfeer en schitterende omgeving trekken steeds meer toeristen aan. Lees hier hoe je het beste van Chiang Mai naar Pai reist.

Chiang Dao

Als je wat meer buiten de gebaande paden wilt gaan is een bezoek aan Chiang Dao het overwegen waard. Op zo’n 75 kilometer ten noorden van Chiang Mai vind je dit pittoreske dorp in het bergachtige landschap van Noord-Thailand. Hoogtepunten hier zijn de fraaie Chiang Dao Cave en hikes over de berg Doi Luang Chiang Dao en door het Pha Daeng National Park.

Hoe kom ik er?

Chiang Mai heeft een vrij groot internationaal vliegveld. Vanuit heel Thailand gaan er vluchten naar Chiang Mai, maar ook vanuit andere landen in de regio kun je er rechtstreeks heen vliegen, wat vaak best goedkoop is. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Vanuit Bangkok kun je het best de nachttrein nemen. Op het goede spoor netwerk van Thailand is deze 12 tot 14 uur durende rit comfortabele rit. Waarschijnlijk kun je in die tijd rustig slapen.

De bus vanuit Bangkok is ook een optie, maar we raden dus de nachttrein aan. Vanuit andere steden is de bus wel een prima optie. Chiang Mai is goed te bereiken vanuit heel midden en noord Thailand.

Lees verder over Chiang Mai