Wat Pha Lat: De eeuwenoude Monk’s Trail naar Chiang Mai’s verborgen tempel

Wat Pha Lat: De eeuwenoude Monk’s Trail naar Chiang Mai’s verborgen tempel

Ben je een backpacker die de gebaande paden in Chiang Mai wil verlaten? Dan is de Monk’s Trail naar Wat Pha Lat een activiteit die op jouw lijf is geschreven. Deze minder bekende activiteit is een mix van natuur en cultuur. Dit onbekende juweeltje is in onze ogen de perfecte escape uit de stedelijke drukte en is een unieke kans om dieper in de Thaise cultuur te duiken. Hoe, wat, waar en waarom deze Monk’s Trail? In dit artikel vertellen we het je allemaal, inclusief onze beste tips.

Wat is de Monk’s Trail naar Wat Pha Lat precies?

De Monk’s Trail is een wandelroute op de berg Doi Suthep, die je leidt naar het beroemde tempelcomplex Wat Phra That Doi Suthep, met als tussenstop Wat Pha Lat. Deze historische route, die door monniken wordt gebruikt voor hun dagelijkse tochten naar Chiang Mai voor het inzamelen van giften en/of schenkingen, is een gematigd gemakkelijke hike door de jungle van Thailand.

Wat Pha Lat, een tempel verscholen in het bos en enkele kilometers van Doi Suthep verwijderd, staat bekend om zijn afwezigheid van drukte, winkels en afleidingen. Het is een vredige plek naast een waterval, verscholen onder het bladerdak van de bomen. Heerlijk!

De totale lengte van de hike is ongeveer 2 kilometer, waarbij het pad vrij breed en eenvoudig te volgen is, met oranje doeken die de route markeren. Hoewel het pad goed begaanbaar is, kunnen sommige delen wel rotsachtig en steil zijn. De tempel zelf dateert uit de 14e eeuw tijdens de regeerperiode van Koning Kuena en hier zijn verschillende gebouwen en heiligdommen die het verkennen zeker waard zijn.
Hoe bereik je Wat Pha Lat?

Het startpunt van de Monk’s Trail ligt dicht bij de ‘Army Radio and Television Channel 7’. Een Grab-taxi is de eenvoudigste manier om er te komen en je kunt dan ook het beste dat dichtstbijzijnde punt aanhouden in de app. Het pad is, zoals eerder vernoemd, duidelijk gemarkeerd, dus verdwalen is bijna onmogelijk. Wel zo fijn!

Wat te doen bij Wat Pha Lat?

Eenmaal bij de tempel aangekomen, wordt je beloond met een prachtig uitzicht over Chiang Mai en een bijzonder rustige sfeer die perfect is voor wat rust en misschien zelfs wel een meditatie als dat jouw ding is. De tempel zelf, met zijn kleine heiligdommen, rotstekeningen en meditatie-altaren zijn sowieso al prachtig om te zien.
Zo haal je het meeste uit de Monk’s Trail:

Ook voor deze Monk Trail zijn er verschillende tips die je kunt volgen om het meeste uit dit avontuur te halen. We hebben deze tips voor je op een rijtje gezet:

  • Begin vroeg: Begin je hike vroeg om de hitte en drukte te vermijden. Ook hier kan het namelijk flink druk worden als je later op de dag gaat.
  • Stevige schoenen aantrekken: Zorg voor goede wandelschoenen, vooral als het pad modderig kan zijn.
  • Denk aan de dresscode: Bedek schouders en knieën als je de tempel binnengaat. Ook een pet of zonnebrand kan niet onverstandig zijn om in je tas te stoppen.
  • Water en insectenspray mee: Zorg dat je goed voorbereid bent met voldoende water en bescherming tegen insecten. Onderweg kun je niet altijd terecht voor hulp, dus misschien is een mini EHBO-kit in je rugzak stoppen fijn.

Terug naar Chiang Mai of Verder naar Doi Suthep?

Na je bezoek aan Wat Pha Lat kun je terugkeren via hetzelfde pad, of je avontuur voortzetten richting Doi Suthep. Voor de minder avontuurlijke reizigers is er de mogelijkheid om een songthaew terug naar de stad te nemen.
Conclusie

De hike naar Wat Pha Lat via de Monk’s Trail is een ervaring die je een inkijkje geeft in de natuurlijke en culturele rijkdom van Noord-Thailand. Het is in onze ogen de perfecte activiteit voor backpackers die op zoek zijn naar een dag vol avontuur, natuur en cultuur. Hier kun je een uniek stukje Chiang Mai ontdekken!

Reisgids Thailand