Backpack route Zuid-Korea

Backpack route Zuid-Korea

Volg deze backpack route Zuid-Korea om in een aantal weken de hoogtepunten van dit bijzondere land te verkennen. Je bezoekt interessante steden, ziet prachtige natuur en ontdekt de fascinerende Koreaanse cultuur. Dit is een veelzijdige route, waarbij je de meeste hoogtepunten en verschillende regio’s in Zuid-Korea tijdens een enkele reis ontdekt.

Onze backpack route door Zuid-Korea:

Route Zuid-Korea


1) Seoul
Begin je reis door Zuid-Korea in de hoofdstad Seoul. Er zijn veel bezienswaardigheden te bekijken in de stad en haar nabije omgeving. Maak vanuit hier ook een excursie naar de DMZ; de Demilitarized Zone, de beroemde grens met Noord-Korea.

2) Seoul > Seoraksan National Park
Verlaat de stad en verken de prachtige natuur van het Seoraksan National Park. Je kunt hier schitterende trekkings maken en vele uitkijkpunten bezoeken. Dit maakt het een van onze favoriete bestemmingen van Zuid-Korea.

3) Seoraksan National Park > Andong
In Andong ontdek je meer van de Koreaanse cultuur. Je bezoekt hier Hahoe Folk Village, wat een vermelding heeft op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook de bijzondere Woryeonggyo brug moet je zeker even bekijken.

4) Andong > Gyeongju
De stad Gyeongju is een leuke volgende stop tijdens deze route door Zuid-Korea. In deze culturele stad zie je vele tempels, pagodes en andere fraaie bezienswaardigheden.

5) Gyeongju > Busan
De havenstad Busan staat bekend om haar stranden, fijne sfeer en leuke sfeer. Bekijk zeker het uitkijkpunt over het kleurrijke Gamcheon Culture Village.

6) Busan > Jeju Island
Vlieg naar het geweldige Jeju Island. Op dit ontzettend leuke eiland is veel te beleven. Verken de grotten op het eiland, beklim vulkanen of ga zwemmen in de zee of in de meren. We raden absoluut aan om Jeju Island mee te pakken tijdens je reis, het is de extra kosten absoluut waard.

7) Jeju Island > Jeonju
Keer terug naar het vaste land van Zuid-Korea en bezoek Jeonju. Met name het oude centrum van Jeonju is gaaf. Hier zie je hoe er vroeger in Zuid-Korea werd geleefd.

8) Jeonju > Suwon
Maak voordat je terugkeert naar Seoul nog een stop in Suwon. Hier bezoek je een mooi, oud fort.

Duur van je reis

Een reistijd van ongeveer drie weken is ideaal voor deze route door Zuid-Korea. Als je wat meer haast hebt kun je het eventueel ook in twee weken afleggen, zeker als je een of twee bestemmingen overslaat.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.