Andong

Andong

Andong kent zo’n 150.000 inwoners en staat voornamelijk bekend om het Hahoe Folk Village, wat een plekje heeft vergaard op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit dorpje kun je rondlopen in de geschiedenis van Zuid-Korea; een historisch openluchtmuseum voortgekomen uit een eeuwenoud plattelandsdorp.

Hahoe Folk Village

Eén van de meest bijzondere manieren om hier de dag en nacht door te brengen, is in Hahoe. Dit traditionele dorp is een mooie weerspiegeling van hoe het Koreaanse plattelandsleven er vroeger uitzag. Neem een boot vanaf Andong naar Buyongdae, vanaf waar je aan de ene kant van de Nakdong-rivier de gigantische uitgesleten rotswanden ziet, terwijl aan de andere kant het traditionele dorpje te bezichtigen is. Mocht je nog opzoek zijn naar een plek om te overnachten, is het een bijzondere aangelegenheid om in een minbak (kamer in een huis) te overnachten. Een soort eeuwenoude airbnb in feite.


Hahoe Folk Village


Andong


Bongeunsa tempel

Wat is een bezoekje aan een Koreaanse stad, zonder het bekijken van een tempel? De Bongeunsa tempel is de meest bekende en populaire tempel van Andong en stamt uit de zevende eeuw. Het is ook mogelijk om hier een Templestay te doen.

De langste wandelbrug van Zuid-Korea

Die vind je in Andong – genaamd de Woryeonggyo brug. Met een lengte van 387 meter en een paviljoen in het midden van de brug, is dit zeker een bezoekje waard. We raden aan om hierheen te gaan tegen zonsondergang, wanneer de lichten van de brug aangaan. Er lopen mooie wandelroutes langs de rivier richting de brug, dus trek hier gerust wat tijd voor uit.


Andong


Maskdance Festival

Toevallig in Andong in september of oktober? Houd dan je ogen open voor het Maskdance Festival, waar de stad bekend om staat. 10 dagen lang staat het dorpje in het teken van dit festival, met allerlei optredens, markten en nog veel meer. Mocht je nou niet in deze periode in Andong zijn, is er altijd nog de mogelijkheid om naar een Mask optreden gaan, die meerdere malen per week gegeven worden.

Typisch eten en drinken

Het welbekende drankje ‘Andong Soju’ kent zijn origine in Andong. Dit drankje heeft zelfs zijn eigen museum gekregen in deze stad. Ook Jjimdak kent zijn oorsprong hier – een maaltijd te verkrijgen door het hele land, bestaande uit gestoofde kip met aardappel, glasnoedels, groenten en een specifieke sojasaus. Ga naar de traditionele markt om hier de originele Jjimdak te proeven.


Andong


Vervoer in Andong

In het centrum van Andong is het meeste te doen op loopafstand. Veel bezienswaardigheden liggen enkel een eindje uit het centrum, waar bussen naartoe rijden. Helaas is de meeste informatie niet verkrijgbaar in het Engels, waardoor het gebruik van bussen nog weleens lastig kan zijn. Taxi’s kunnen overigens wel gemakkelijk geboekt worden, en ook het huren van een auto is mogelijk in de stad.

Overnachten in Andong

Er zijn enkele hostels gelegen in Andong, maar de keuze is niet groot. Wel zijn er genoeg leuke guest houses waar je als backpacker terechtkunt. Ook zijn er voldoende hotels waar je voor ongeveer €30 per nacht een prima kamer hebt.

Hoe kom ik er?

Andong is gemakkelijk met de bus te bereiken vanaf Seoul (tweeënhalf uur), Busan (tweeënhalf uur) en Daegu (anderhalf uur). Ook is de stad zelf goed te bereiken met de auto vanaf andere steden in het land.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.