Geld Zuid-Korea

Geld Zuid-Korea

De nationale munteenheid van Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse Won (KRW). De Won wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 en in bankbiljetten van 1000, 5000, 10,000 en 50,000. Voor een Euro krijg je momenteel 1385 Won maar controleer dit altijd voor je vertrek.

Er zijn genoeg pinautomaten in Zuid-Korea maar lang niet allemaal accepteren de standaard Nederlandse pinpas. Pinautomaten waar “Global” op staan accepteren wel buitenlandse pinpassen en zijn dus wel geschikt.

Geld wisselen en betalen met een creditcard is volop mogelijk en zal je geen problemen opleveren. In bijna elke winkel kun je wel met een creditcard betalen.

Creditcard Zuid-Korea aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van te voren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Wees sociaal