Geld Zuid-Korea

Geld Zuid-Korea

De nationale munteenheid van Zuid-Korea is de Zuid-Koreaanse won (KRW). De won wordt uitgegeven in munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 en in bankbiljetten van 1.000, 5.000, 10.000 en 50.000. Voor een euro krijg je momenteel ongeveer 1.350 won, maar controleer dit altijd voor je vertrek.

Pinnen in Zuid-Korea

Er zijn genoeg pinautomaten in Zuid-Korea maar lang niet allemaal accepteren de standaard Nederlandse pinpas. Pinautomaten waar ‘Global’ op staan accepteren wel buitenlandse pinpassen en zijn dus wel geschikt.

Geld wisselen en betalen met een creditcard is volop mogelijk en zal je geen problemen opleveren. In bijna elke winkel kun je wel met een creditcard betalen.


Geld Zuid-Korea


Budget backpacken in Zuid-Korea

Reizen door Zuid-Korea is helaas wat duurder dan de meeste andere landen in Azië, zeker in vergelijking met landen in Zuidoost-Azië als Vietnam en Indonesië. Als je het vergelijkt met Japan is Zuid-Korea juist wat goedkoper. Je bent met name veel geld kwijt voor accommodaties. Als je binnenlandse vluchten neemt of regelmatig met de hogesnelheidstrein reist gaat hier ook behoorlijk wat geld in zitten. Als je langzamer reist is het vervoer helemaal niet zo duur. Door lokaal te eten en veelvuldig voor streetfood te kiezen kun je hier ook flink op besparen.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Zuid-Korea. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 16 € 26 € 45
Vervoer € 8 € 12 € 20
Eten en drinken € 8 € 14 € 23
Activiteiten € 5 € 8 € 12
Totaal € 37 € 60 € 100

Creditcard Zuid-Korea aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig.

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Lees verder over Zuid-Korea