Incheon

Incheon

Op enkele tientallen kilometers van de hoofdstad Seoul ligt Incheon. Deze stad behoort niet tot de absolute hoogtepunten van Zuid-Korea, maar het is een leuke dagtrip vanuit Seoul of een goede startbasis voor je reis door het land. Hier ligt namelijk het grootste vliegveld van het land. Het Incheon International Airport – wat door veel reisorganisaties voor het gemak aan Seoul wordt toegekend – ontvangt de meeste internationale vluchten. Vanuit dit vliegveld kan je ook gelijk door naar Seoul, maar eerst een dagje Incheon is ook een leuke optie.

Zien en doen

Veel bezienswaardigheden heeft de stad niet. Incheon is leuk om gewoon een paar uur rond te lopen, veel te eten en om te winkelen. Sla zeker chinatown niet over, de enige chinatown in Zuid-Korea. Bezoek ook de wijk Bupyeong. In dit levendige gebied kan je goed winkelen, een drankje doen en vooral heel lekker eten. Sowieso staat de havenstad bekend om haar lekker eten, vooral visgerechten. Na een paar uur rondlopen heb je de stad ook wel gezien. Incheon is weliswaar een hele grote stad – een kleine drie miljoen inwoners -, maar vooral een belangrijke economische stad en niet zozeer gericht op toeristen. Toch is het leuk om ook deze kant van Zuid-Korea te zien. Mocht je nog een paar uur over hebben kan je wat relaxen in het Songdo central park, geïnspireerd op het beroemde central park van New York.


Incheon


Incheon


Vervoer in Incheon

Er zijn vijf metrolijnen die door Incheon lopen. Deze verbinden de stad met het internationale vliegveld en de hoofdstad Seoul. Als je een dagtrip maakt vanuit Seoul of juist vanuit Incheon naar Seoul wilt reizen kun je hier dus makkelijk de metro voor gebruiken. Het grootste gedeelte van Incheon is goed met de metro bereikbaar. Er zijn ook bussen en taxi’s beschikbaar, maar wij raden aan om zoveel mogelijk voor de metro te kiezen.

Overnachten in Incheon

Incheon is geen populaire bestemming onder backpackers, veel hostels en guest houses zijn er dus ook niet te vinden. Hotels zijn er sowieso genoeg, maar als je meer op je budget wilt letten kan je ook in een motel verblijven. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Het grootste vliegveld van Zuid-Korea ligt in Incheon, alhoewel veel Nederlandse reisorganisaties dit ook als Seoul beschouwen. Let daarom dat de code van het vliegveld ICN is, bij het zoeken van je vliegticket. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Zuid-Korea.

Je kunt vanuit een aantal steden in China ook de boot pakken naar Incheon. Onder andere vanaf Tanjing, Weihai en Qingdao.

Met de bus is het ruim vier uur vanuit Busan, een uur vanuit Suwon en de busrit vanuit Jeonju duurt drie uur. Als je uit Seoul komt is de bus een optie, maar je kunt beter de metro nemen, deze doet er ruim een uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.