Gyeongju

Gyeongju

Gyeongju is een van de culturele hoofdsteden van Zuid-Korea. Logisch, want het was bijna duizend jaar lang de hoofdstad van het Shilla rijk. Het was zelfs even de hoofdstad van het hele schiereiland. In die tijd woonden er ongeveer 1 miljoen mensen. Tegenwoordig zijn dit er nog geen driehonderd duizend. In Gyeongju vind je nog altijd de resten van deze tijd. De stad wordt ook wel het ‘museum zonder muren’ genoemd. Je vindt er meer pagodes, tempels, boeddhistische beelden etc. dan in andere steden in Zuid-Korea.

Bezienswaardigheden

Begin je ontdekkingstochten van Gyeongju in het centrum van de stad. In het centraal gelegen Tumuli Park bevinden zich 23 tombes van Koninklijke leden van het Shilla rijk. Hier in de buurt zijn nog een aantal andere bezienswaardigheden te vinden die de moeite waard zijn. Ga als afsluiter naar de Anapji vijver. Een ideale plek om te picknicken en mensen te kijken. De leukste bezienswaardigheden van de stad liggen iets buiten het centrum. De tempel bulguk-sa is onze favoriet. Deze mooie tempel dien je absoluut even te bekijken. Hier niet vandaan ligt de grot seokguram. Vooral het Boeddhabeeld binnen de grot is erg mooi gedaan. Beide bezienswaardigheden zijn goed met het openbaar vervoer te bereiken.


Gyeongju


Gyeongju


Vervoer in Gyeongju

Het stadscentrum van Gyeongju is relatief klein. Binnen dit centrum en rondom de meeste bezienswaardigheden kun je de meeste afstanden lopend afleggen. Voor sommige afstanden is het wel prettiger om een fiets te hebben. Die kun je hier gelukkig volop huren. Je betaalt niet veel om een fiets te huren en het is prettig om hier rond te rijden. De bus is ook een prima optie. Er zijn enkele buslijnen in en rondom de stad waar je gebruik van kunt maken.

Overnachten in Gyeongju

Voor alle prijsklassen zijn genoeg accommodaties te vinden. Voor backpackers zijn er een aantal prima hostels en guest houses waar je kunt overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Met de trein ben je het snelst in Gyeongju. Vanuit Busan is het slechts een halfuur met de trein en vanuit Seoul ongeveer twee uur. Dan moet je echter nog wel de bus nemen naar het centrum van de stad.

De bus vanuit het zuidelijke Busan doet er een uur over. De busrit vanuit de hoofdstad Seoul duurt ruim vier uur en de bus vanuit Daejeon drie uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.