Busan

Busan

Aan de zuidkust van Zuid-Korea ligt de havenstad Busan. Het is een van onze favoriete bestemmingen van het land. De stad is omringd door een aantal enorme bergen aan de ene kant en de zee aan de andere kant, dit geeft een leuke sfeer. In Busan kun je ook heerlijk eten, al helemaal als je van vis houdt. Daarnaast kun je hier ook prima uitgaan. Overdag kun je bijkomen op een van de leuke stranden. Belangrijke bezienswaardigheden ontbreken, maar de leuke sfeer maakt dit wat ons betreft zeker goed.

Zien en doen in Busan

Leuke historische bezienswaardigheden zijn hier niet echt te vinden. Toch is er meer dan genoeg te doen. Visliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de Jagalchi vismarkt, een bijzondere ervaring. Het zou goed kunnen dat je bij de meeste gerechten geen idee hebt wat het is, maar als je je hier overheen zet kun je er heerlijk eten. In Zuid-Korea naar de film gaan stond waarschijnlijk niet hoog op je to do lijstje, maar bezoek zeker de Busan Cinema Center. Een prachtig, modern gebouw. Als je niet naar de film wilt raden we alsnog aan even dit gebouw te bewonderen, vooral in de avond is het mooi.


Busan


Busan


Vervoer in Busan

Er zijn vier metrolijnen in Busan. Deze hebben vier verschillende kleuren en duidelijke informatievoorziening, waardoor het makkelijk te gebruiken is door toeristen. Er is tevens een Light Rail trein die het vliegveld verbindt met de stad. Ook zijn er meerdere buslijnen en kun je gebruik maken van taxi’s. Het heuvelachtige landschap en het grote oppervlakte waarover de hoogtepunten verspreid liggen maken Busan minder geschikt om lopend of fietsend te verkennen.

Overnachten in Busan

Je hebt genoeg keuzes als het op accommodaties aankomt in Busan. De wijk Seomyeon is qua locatie het beste om in te overnachten. Als je dicht bij de stranden wilt overnachten is de wijk Haeundae het meest geschikt. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Busan heeft een internationaal vliegveld, met rechtstreekse vluchten vanaf onder andere Tokyo, Nagoya, Beijing, Manilla, Bangkok en Hong Kong. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Zuid-Korea.

De snelste optie - behalve het nemen van een binnenlandse vlucht - om vanuit Seoul naar Busan te komen is met de trein. De trein vanuit de hoofdstad doet er minder dan drie uur over. Je kunt ook de trein nemen vanuit Gyeongju, dan ben je er in een half uur.

Busan heeft een grote haven, waardoor je ook met de boot naar de stad kunt gaan. Dit is vooral een goede keuze als je uit Japan komt. Vanuit de Japanse stad Osaka is het een boottocht van achttien uur en vanuit Fukuoka is het zes uur met de boot.

Ook met de bus kun je Busan goed bereiken. De rit vanuit Samcheok duurt vier uur, de bus vanuit Seoul doet er een halfuur langer over en vanuit Gyeongju is het een klein uur met de bus.

Ons oordeel
7/10

Busan is een fijne strandstad, met een relaxte sfeer. Een leuke bestemming voor een paar dagen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.