Osaka

Osaka

Osaka is met ongeveer 2,7 miljoen inwoners een van de grootste steden van Japan. Als je de nabij gelegen steden Kobe en Kyoto meerekent heeft het als de metropool Groot-Osaka zelfs een kleine twintig miljoen inwoners. Waar Kyoto een van de leukere steden in Azië is, met al haar bezienswaardigheden en cultuur, is Osaka meer een werkstad. De bezienswaardigheden heb je vrij snel gezien, de echte hoogtepunten van Japan zal je hier niet vinden. Toch is Osaka een leuke bestemming tijdens je reis in Japan. De bewoners van Osaka staan bekend om hun humor en extravagantie, wat de sfeer in de stad ten goede komt. Bovendien kun je ook ontzettend goed eten in Osaka, misschien wel het beste van heel Japan.

Filmpje

Deze video impressie maakten we van de bruisende stad Osaka en het nabij gelegen Himeji kasteel.


Bezienswaardigheden in Osaka

Begin je dag in de wijk Kita. Overdag kun je de sfeer van Osaka hier het beste proeven. Bewonder hier de opmerkelijke Umeda Sky Building. Deze wolkenkrabber heeft een bijzondere, moderne vorm. Ga naar de bovenkant van het gebouw voor een mooi uitzicht over de stad. Bezoek daarna het Osaka kasteel. Helaas is dit een replica, het origineel is verwoest. Het blijft echter een mooi gebouw, omringt door een tevens mooi park. Als je nog wat tijd over hebt kun je naar het Kaiyukan aquarium, een van de grootste aquariums ter wereld. In de avond is de straat Dotombori de place to be. Hier vind je vele leuke restaurants. De opvallende neon borden die je hier ziet maken de straat op zich zelf aan een bezoek waard.

Het nachtleven

Overdag is men hard aan het werk, maar in de avond gaan de zakenlui los. Dit zie je eerst terug in de vele goed bezette restaurants. De bewoners van Osaka houden van veel en goed eten. Uniek hier zijn de rechthoekige stukjes sushi, genaamd oshi. Na het eten kun je het beste in de wijk Minami zijn, waar de meeste bars en clubs te vinden zijn. Bezoek in de zomer de bijzonder leuke rooftop bars, die steeds meer aanwezig zijn.


Osaka 2


Overnachten in Osaka

Er zijn niet zoveel goedkope accommodaties in de stad te vinden als in het nabij gelegen Kyoto. Overnachten in Kyoto en vervolgens de trein nemen naar Osaka is daarom een goede optie. De trein stopt echter al wel voor middernacht met rijden. Als je in Osaka wilt overnachten zijn de wijken Kita en Minami de beste opties. Hier heb je betaalbare kamers en vanaf hier kun je de stad goed verkennen. Check de mogelijkheden op Trivago, hier worden alle opties vergeleken.

Overnachten Osaka

Onze hostel aanraders


Osaka 1


Hoe kom ik er?

Osaka heeft twee vliegvelden. Het vliegveld Osaka Itami heeft alleen binnenlandse verbindingen, terwijl het vliegveld Kansai ook vluchten vanuit het buitenland ontvangt. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Japan.

Osaka ligt aan de shinkansen lijn en is dus heel snel met deze hogesnelheidstrein te bezoeken. Vanaf Tokyo is het een uurtje of drie met de trein, vanaf Hiroshima anderhalf uur en vanuit Kyoto is het slechts een kwartiertje.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0