Stranden Japan

Stranden Japan

Mooie stranden is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij Japan. Toch zijn er ontzettend veel hele mooie stranden te vinden in de archipel. Met name in het tropische zuiden van Japan kun je deze stranden vinden. Je zou zelfs alleen naar Okinawa en die omgeving, in het uiterste zuiden van Japan, kunnen reizen voor een specifieke strandvakantie. Of je kunt een bezoek aan het strand combineren met andere hoogtepunten van dit leuke land. Op deze pagina beschrijven we onze favoriete stranden van Japan.

Nishihama Beach

Dit strand ligt op het eiland Hateruma in Okinawa. Het wordt vaak beoordeeld als het mooiste strand van Japan en wij kunnen ons daar zeker in vinden. Het strand is lang en breed en het heldere water maakt het plaatje af.

strand japan


Furuzamami Beach

Ook Furuzamami Beach is lang en breed. Bovendien ligt het in een baai, waardoor de vorm van het strand nog mooier is. Combineer dit met het heldere water en mooie groene natuur rondom het strand en je hebt een van de meest fotogenieke stranden van het land. Je vindt het strand op het eiland Zamani, een van de Kerama eilanden, welke behoren tot de Okinawa prefectuur en gemakkelijk bereikbaar zijn vanuit Naha.

mooiste stranden japan


Tatadohama Beach

Dit strand ligt, in tegenstelling tot de meeste andere stranden in deze lijst, niet in Okinawa, maar relatief dichtbij Tokyo. We moeten toegeven dat het strand wat minder mooi is, maar als het strand is voor de meeste reizigers wel makkelijker te combineren met andere bestemmingen op Honshu en daarmee een leuke optie als je een dagje naar het strand wilt.

stranden japan


Yonaha Maehama Beach

Yonaha Maehama Beach behoort zonder twijfel tot de mooiste stranden van Japan. De fraaie vorm, het witte zand en het heldere water maken het een prachtig strand. Het strand ligt op het eiland Miyakojima, in het uiterste zuidwesten van Japan. Het is daarom wat lastiger om het eiland te bezoeken, maar het is het absoluut waard.


Hatenohama

Hatenohama is een verzameling van zand eilanden, die alleen bij eb te zien is. Een bijzonder fenomeen en het levert een prachtig strand op. Je kunt Hatenohama bezoeken met een tour vanaf het eiland Kume, behorend tot de Okinawa prefectuur.

hatenohama


Aharen Beach

Dit strand ligt op het eiland Tokashiki, teves gelegen in Okinawa en ook goed bereikbaar vanuit Naha. Het is een van de bekendste en meest gefotografeerde stranden van Japan. Het strand ligt in een baai, waardoor het een fraaie vorm heeft. Combineer dit met het heldere water en het witte zand en je hebt een prachtig strand. Ga naar het uitkijkpunt om mooie foto’s te maken.

stranden japan


Kondoi Beach

Kondoi Beach ligt op het eiland Taketomi, nabij het grotere eiland Ishigaki, beide behorend tot de Yaeyama eilanden. Het is een heel lang strand en beschikt wederom over wit zand en mooi, helder water. Ishigaki is wat lastiger te bereiken omdat het afgelegen ligt van andere Japanse eilanden. Echter vind je hier wel een aantal van de mooiste stranden van Japan, waaronder Kondoi Beach.


Okuma Beach

Okuma Beach is wellicht niet een van de allermooiste stranden van Japan, maar het is wel een fijn strand om te zwemmen en relaxen. Het strand ligt in het noorden van het eiland Okinawa-honto, het grootste eiland van de Okinawa prefectuur. Als je een rondreis maakt over dit eiland is het zeker een leuke optie om hier even te stoppen. Je kunt dan ook een stop maken bij Nirai Beach, wat centraler ligt op Okinawa-honto.


Aragusuku Beach

Net zoals het eerder genoemde Yonaha Maehama Beach ligt het Aragusuku Beach op Miyakojima. Dit brede en lange strand is met name populair onder bezoekers die een dagje op het strand willen chillen.


Lees meer over Japan