Vervoer Japan

Vervoer Japan

De Japanners staan bekend als een stipt en georganiseerd volk en nergens is dit beter te zien als in het openbaar vervoer Japan. De verschillende lijnen rijden vaak tot de seconde aan op tijd. Het vervoer kan redelijk prijzig zijn maar daarvoor krijg je dus wel kwaliteit terug.

Metro

In de grote steden kun je het beste met de metro nemen. Kaartjes zijn goed te betalen en je kunt er alle locaties mee bereiken. Vooral in Tokyo is het metro netwerk ontzettend goed geregeld en strak georganiseerd. Probeer een kaart te vinden waar de stations zowel in westerse als Japanse karakters staan zodat je kunt vergelijken want helaas staan er sommige plekken alleen nog Japanse karakters. Wel zijn de metro lijnen aangegeven met een kleur wat het allemaal net wat makkelijker maakt.

Kaartjes kopen: Op het metrostation staan automaten waar je relatief gemakkelijk en in het Engels een kaartje voor de metro kunt kopen.


Vervoer Japan


Trein

Als je van stad tot stad reist is de trein een goede optie. Het netwerk is uitgebreid, de treinen rijden vaak en zonder uitval. Je hebt bovendien ook de keuze uit verschillende treinen. ‘Normale’ treinen, intercity’s maar ook nachttreinen rijden op vele trajecten. Leuker is reizen met de Shinkansen trein. Dit is een netwerk van de beroemde Japanse hogesnelheidstreinen. De Shinkansen is behoorlijk prijzig, maar een geweldige ervaring en je bent er ontzettend snel mee op je bestemming. Met een Japan Rail Pass kun je veel geld besparen op je treinritten door Japan.

Kaartjes kopen: Op het treinstation kun je bij de balie een plaatsje voor de trein reserveren als je de Japan Rail Pass hebt of je kunt hier een los kaartje kopen. Losse treinkaartjes kun je ook online via 12Go.Asia aanschaffen.

Koop een kaartje

Vervoer Japan


Bus

De trein is zoals gezegd sneller en effectiever maar de bus is een stuk goedkopere manier van vervoer Japan. Zowel voor korte als lange afstanden kun je prima de bus nemen. Voor echt lange afstanden kun je zelfs een nachtbus nemen. Stadsbussen zitten vaak overvol en zijn niet echt een prettige manier van reizen.

Kaartjes kopen: Op het busstation of online op 12Go.Asia.

Koop een kaartje

Vervoer Japan


Vliegtuig

Japan is een groot en ontwikkeld land en een binnenlandse vlucht nemen is dan ook geen gek idee. Er zijn genoeg luchthavens en verbindingen en de prijzen zijn goed te doen. De goedkoopste vliegtickets voor vluchten binnen en buiten Japan zijn te vinden op Cheaptickets.nl.

Populaire afstanden in Japan

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Japan. Wij beschrijven hoe je het beste van A naar B reist. Bekijk ook ons overzicht van de tientallen andere afstanden in Japan die we toelichten.


Reisgids Japan