Van Tokyo naar Kyoto

Van Tokyo naar Kyoto

Veel backpackers starten hun trip door Japan in de hoofdstad Tokyo, waar vandaan je eenvoudig naar andere plaatsen in het land reist. Een van die steden is Kyoto, waar je onder meer vele mooie tempels en een charmant bamboebos kunt verkennen. Er zijn verschillende manieren om van Tokyo naar Kyoto te reizen en hier lees je hoe.

Zo reis je van Tokyo naar Kyoto:

1) Trein

De snelste en makkelijkste manier om Kyoto te bereiken vanuit Tokyo is met de trein. De kogeltrein Shinkansen doet slechts 2 uur en 20 minuten over deze tocht. Je kunt op het centraal station van Tokyo iedere 30 minuten op deze trein stappen en je betaalt 140 euro voor de snelste rit naar Kyoto. Er zijn ook langzamere, goedkopere treinen beschikbaar. Als je een Japan Rail Pass hebt is de rit bovendien inbegrepen.

Kaartje kopen: Kaartjes zijn tot kort voor vertrek verkrijgbaar op treinstations en de website 12Go.Asia.


2) Bus

Vergeleken met de andere manieren van vervoer is de bus relatief gezien het goedkoopst. De minimale prijs voor een kaartje is 30 euro, maar dit kan oplopen tot 80 euro, afhankelijk van hoe lang van tevoren je reserveert en bij welke vervoerder. Willer Express biedt goedkope tickets aan. Zij vertrekken meerdere keren per dag vanaf verschillende plaatsen in Tokyo, dus houd bij het maken van je boeking rekening met waar je wil vertrekken. Chauffeurs van langeafstandsbussen in Japan lassen meerdere uitgebreide pauzes in, waardoor je op deze route van 370 kilometer zeker 8 tot 9 uur onderweg bent.

Kaartje kopen: Reserveer je ticket op de website van Willer Express of vraag om hulp bij het boeken bij je accommodatie in Tokyo. Ook kun je via 12Go.Asia gemakkelijk een kaartje kopen.


3) Vliegtuig en trein

Omdat Kyoto zelf geen vliegveld heeft, zul je vanuit Tokyo eerst naar Osaka moeten vliegen. Doorgaans vertrekken de goedkoopste vluchten vanaf Tokyo Narita. Bij Jetstar betaal je gemiddeld 40 euro voor de enkele reis naar Osaka Kansai, die 1 uur en 30 minuten duurt. Je betaalt nog wel extra als je ook ruimbagage meebrengt. Vanaf de luchthaven in Osaka kun je ieder half uur zowel met de JR trein als de bus naar Kyoto reizen. In beide gevallen duurt de rit 90 minuten en een ticket kost 20 euro. Deze optie is doorgaans iets duurder dan de volledige busreis.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Japan pagina. De bus- en treinkaartjes zijn ter plaatse verkrijgbaar.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal