Nara

Nara

Nara is een van de culture hoofdsteden van Japan. Er zijn liefst acht hoogtepunten in de stad te vinden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Met de Todaiji tempel heeft het zelfs een van de hoogtepunten van heel Japan in huis. Nara ligt dichtbij de andere populaire steden Kyoto en Osaka. Je kunt de stad als dagtrip bezoeken vanuit deze steden. Nara is namelijk geen grote stad, zeker niet in vergelijking met de gigantische wereldsteden elders in het land. Wat meer de tijd nemen en hier ook overnachten is echter wel aan te raden.

Bezienswaardigheden in Nara

Begin je verblijf in de stad in Nara-koen. In dit park in het oosten van Nara zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden. Het park zelf is ook al leuk, ook omdat er meer dan duizend herten in het park rondlopen. In het park liggen een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, maar het hoogtepunt is de Todaiji tempel. Deze tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen de tempel staat de Daibutsu, een gigantisch bronzen beeld van Boeddha.


Nara


Naramachi

Nadat je Nara-koen hebt gezien, kun je naar de wijk Naramachi gaan. Echt veel bezienswaardigheden zijn hier niet. De leuke sfeer en de vele goede restaurants maken dit echter goed.

Overnachten

Er zijn redelijk veel guest houses en betaalbare ryokans te vinden in Nara. Probeer een accommodatie te vinden in de buurt van Nara-koen, zodat je niet te ver hoeft te reizen naar de bezienswaardigheden. In ons ebook Route door Japan staan de leukste hostels van Nara vermeld.


Nara 2


Nara in je route door Japan

Hoe kom ik er?

Zoals de meeste steden in Japan is Nara het beste per trein te bereiken. Als je een Rail Pass hebt kun je de JR Nara lijn pakken vanaf Kyoto, deze doet er 45 minuten over. Vanuit Osaka is het met de JR Kansai lijn slechts een halfuur met de trein.

Als je rechtstreeks uit Tokyo naar Nara wilt gaan kun je ook de nachtbus nemen. De trein vinden we echter een betere optie.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal