Nara

Nara

Nara is een van de culturele hoofdsteden van Japan. Maar liefst acht bezienswaardigheden in de stad staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Met de Todaiji tempel heeft het zelfs een van de hoogtepunten van heel Japan in huis. Nara ligt dichtbij de andere populaire steden Kyoto en Osaka. Vanuit deze steden kun je de kleinere stad Nara ook prima als dagtrip bezoeken. Wat meer de tijd nemen en hier ook overnachten is echter wel aan te raden.

Bezienswaardigheden in Nara

Je vindt de meeste bezienswaardigheden in het oosten van de stad, namelijk in het park Nara-koen. Ze liggen allemaal vlakbij elkaar en dus is het prima lopend te doen. Hoewel het park groot is, is het bij de tempels best druk. Het hoogtepunt van Nara is de Todaiji tempel. Deze tempel is het grootste houten gebouw ter wereld. Binnen de tempel staat de Daibutsu: een bronzen Boeddhabeeld van maar liefst zestien meter hoog. Dichtbij de Todaiji tempel vind je ook de Nigatsu-do tempel. Beklim deze en je wordt beloond met een schitterend uitzicht over de stad. De Kasuga Taisha tempel is ook een hele bijzondere tempel, mede door de mooie locatie in het bos. Daarnaast is deze tempel omringd door honderden lantaarns. Tot slot zijn de Kofuku-ji pagodes en de Japanse tuinen Isui-en en Yoshiki-en een bezoekje waard.


Nara


Nara


Heilige herten

In Nara kun je bijna stellen dat herten de baas zijn. Maar liefst 1200 herten houden de straten van Nara in hun greep. Inwoners zien ze als boodschappers van god, waardoor ze een heilige status genieten. De herten zijn tam en vinden het prima om te poseren voor een foto. Ze worden gevoerd met speciale hertenkoekjes door zowel toeristen als locals. Dieren blijven onvoorspelbaar, dus door het Nara-koen park hangen borden met waarschuwingen voor de interactie met de beesten. De dieren zijn in de loop der jaren namelijk niet alleen tam geworden, maar ook brutaal. Het is daarom aan te raden niet je beste kleding aan te trekken bij een bezoek aan het park.

Naramachi

Nadat je Nara-koen hebt gezien, kun je naar de wijk Naramachi gaan. Echte bezienswaardigheden ontbreken, maar de gezellige straatjes, unieke winkeltjes en goede restaurant maken deze wijk een bezoek waard. Ook het bekijken van de traditionele huizen in de mooie oude stijlen is leuk om te doen in Naramachi.


Nara


Vervoer in Nara

Van het treinstation kun je in ongeveer twintig minuten naar Nara-koen lopen. Binnen het park kun je alle tempels ook lopend bereiken. Sterker nog, dit is vaak de enige optie. Als je na een lange dag tempels kijken wat moe bent kun je altijd met de bus terugkeren naar het treinstation. Een taxi nemen kan uiteraard ook, maar dit is in Japan behoorlijk prijzig.

Overnachten in Nara

Er zijn redelijk veel guest houses en betaalbare ryokans te vinden in Nara. Probeer een accommodatie te vinden in de buurt van Nara-koen, zodat je niet te ver hoeft te reizen naar de bezienswaardigheden. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Nara vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Zoals de meeste steden in Japan is Nara het beste per trein te bereiken. Als je een Rail Pass hebt kun je de JR Nara lijn pakken vanaf Kyoto, deze doet er drie kwartier over. Vanuit Osaka ben je ongeveer even lang onderweg.

Als je rechtstreeks uit Tokyo naar Nara wilt gaan kun je ook de nachtbus nemen. De trein vinden we echter een betere optie.

Ons oordeel
7/10

Nara is een erg mooie bestemming, met een aantal fraaie bezienswaardigheden. Als je de hoogtepunten hebt gezien valt er in Nara verder niet veel te beleven. Je hoeft hier niet veel tijd in te plannen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.