Kobe

Kobe

Kobe is de zesde grootste stad van Japan. Het is geen grote toeristische stad en staat met name bekend om de haven. Tot de aardbeving in 1995 had Kobe de grootste haven van het land. Na de aardbeving nam Yokohama deze titel over maar nog steeds staat de haven op een mooie tweede plaats. Naast de haven staat Kobe ook bekend om het Kobe-vlees, beter bekend als het Kobe-beef. Absoluut een aanrader om te bestellen tijdens je verblijf. Als je niet heel lang de tijd hebt om Japan te bezoeken dan zijn er wellicht andere bestemmingen die je voorkeur hebben. Vaak wordt Kobe als dagtocht bezocht vanuit Osaka. Je kunt Kobe ook leuk als uitgangsbasis gebruiken om bijvoorbeeld een dagtocht te maken naar Nara, Osaka of Himeji.

Het centrum

Als je uitstapt op het station Sannomiya kom je al direct aan op een van de drukste plekken van de stad. Hier vind je namelijk het ondergronds winkelcentrum Sanchika. Als je meer frisse lucht wilt kun je bovengronds terecht in een drukke winkelstraat: de Sannomiya Center-gai. Dit ligt ten zuidwesten van het treinstation Sannomiya. Als dat nog niet genoeg is voor de winkelliefhebbers, dan zijn er ook nog verschillende winkeltjes onder de verhoogde spoorbanen. Ook als je niet van winkelen houdt zijn het leuke straten om even doorheen te lopen.


Kobe


Kobe


Kobe Port Tower

Vanuit het winkelgebied kun je lopen richting de Kobe Port tower via de ‘Flower road’ of je loopt door en komt eerst in Chinatown. Dit is dé wijk als je lekker wilt eten. In deze straatjes vind je ontelbaar veel opties om iets lekkers te eten. De Kobe Port tower bevindt zich op de Nakatottei pier. Vanuit hier vertrekken verschillende veerboten en rondvaartboten. Je kunt hier zelfs de boot nemen naar Shanghai. In het park kun je lekker even zitten naast het water. Daarnaast is er een winkelcentrum en voor de liefhebbers een reuzenrad.

Suwa Shrine en cityview

Het is even een pittige wandeling want de berg loopt steil omhoog maar het is het meer dan waard. Halverwege kun je de Suwa Shrine Tempel zien. Ga daarna verder door naar boven, dan kom je uit op de Venusbrug. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de stad. Het uitzicht is zowel overdag als in de avond met alle lampjes mooi om te zien.


Kobe


Kobe Nunobiki Herb Gardens

Boven op de berg vind je prachtige bloemen en kruiden met maar liefst 14 tuinen die toeristen mogen bezoeken. Elk in een ander thema. Je kunt hier onder andere naartoe middels de glazen kabelbaan. Het voordeel is dat je hierdoor ook nog een mooi uitzicht over Kobe kunt krijgen. Onderweg naar boven zie je de Nunobiki no Taki waterval. Een andere mooie manier om de tuin te bereiken is om deze weg omhoog te lopen. Ook kun je met de bus, metro en trein omhoog reizen.

Vervoer in Kobe

Er zijn twee metrolijnen waar je gebruik van kunt maken om je binnen de stad te verplaatsen. De kosten hiervoor zijn hoger dan elders in Japan. Een andere leuke optie is de kabelbaan, welke je op de Mount Rokko brengen. Er zijn een aantal lijnen, maar de Shin-Kobe Ropeway is het populairst onder toeristen dankzij het fraaie uitzicht over de stad. Als je meer van de wijdere omgeving van de stad wilt zien doe je dit het beste per trein.


Kobe


Overnachten in Kobe

Er zijn genoeg leuke hostels met prima, betaalbare dorms gelegen in Kobe. Het aanbod van guest houses is wat minder. Als je een privékamer wilt zul je daarom eerder een hotel moeten opzoeken. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Kobe vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Het treinstation Sannomiya ligt in het centrum van de stad. De snelste mogelijkheid van en naar Kobe is met de Shinkansen. Vanuit Osaka ben je dan slechts 22 minuten onderweg. Ook zijn er andere treinen die er langer overdoen, maar wel goedkoper zijn. Als je de Japan Rail Pass hebt hoef je hier niet voor te betalen. Vanuit Osaka kun je tevens een metro nemen naar Kobe.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.