Kyoto

Kyoto

Kyoto was eeuwenlang de hoofdstad van Japan. Pas in 1868 werd het 370 kilometer oostelijker gelegen Tokyo de nieuwe hoofdstad. Kyoto is bovendien de enige grote Japanse stad die in de Tweede Wereldoorlog bespaard bleef van bombardementen. De stad heeft hierdoor haar oude bezienswaardigheden kunnen bewaren. In Kyoto zijn daarom ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden. Je kunt er paleizen bekijken, tientallen mooie tempels en andere traditionele Japanse gebouwen. Er heerst bovendien een leuke sfeer in de stad en je kunt er goed uitgaan. Dit alles maakt Kyoto onze favoriete stad in Japan!

Filmpje

Dit filmpje maakten we tijdens ons bezoek aan Kyoto. Bekijk het voor een impressie van deze geweldige stad!


Het centrum van Kyoto

Als je met de trein naar Kyoto gaat, arriveer je op het grote treinstation. Dit station is ontzettend modern, net zoals de directe omgeving van het station. Zo staat naast het station de grote Kyoto tower, vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De tempels en traditionele Japanse gebouwen zijn echter niet in dit centrum te vinden. De hoogtepunten van Kyoto liggen voornamelijk aan de buitenrand van de grote stad.

Bezienswaardigheden in Kyoto

Bezienswaardigheden zijn er dus in overvloed. Alle tempels bezoeken is niet te doen, maar er zijn er zoveel dat dit ook geen leuk doel is. Beperk je tot de hoogtepunten van de stad. Zelfs hiervoor heb je nog wel een paar dagen nodig. Zeker als je een beetje de tijd wilt nemen bij elke bezienswaardigheid, red je dit absoluut niet in een dag. In twee volle dagen zou je wel alles kunnen zien, maar een dag extra is wel zo fijn. De Kinkaku-Ji, ook bekend als het Gouden Paviljoen, is misschien wel de mooiste bezienswaardigheid. Een logische bijnaam want alle muren en pilaren zijn versierd met bladgoud. Hier niet zo ver vandaan ligt het Arashiyama Bamboo Grove. Dit is een pad door een bamboe bos. Op foto’s ziet het er geweldig uit, maar in de werkelijkheid valt het een beetje tegen. Toch moet je dit zeker even zien.

Aan de andere kant van de stad ligt de Fushimi Inari Shrine. Het zijn vooral de duizenden torii poorten op weg naar de heiligdom die dit zo bijzonder maakt. Wij vonden deze tocht de berg op een van de hoogtepunten van Japan. Ook leuk is een bezoek aan de Ryon-Hi tempel. In de tuin van de tempel zijn 15 rotsen geplaatst maar van welke hoek je ook kijkt, je kunt er maar 14 tegelijk zien. Leuk om het toch even zelf te proberen of de verbaasde gezichten van andere te zien.


Kyoto


Overnachten in Kyoto

Het aanbod van hostels is in Kyoto misschien wel het beste van heel Japan. Er zijn een aantal bijzonder leuke hostels te vinden, waar je voor een redelijk goede prijs een bed kunt krijgen. In ons ebook Route door Japan staan de leukste hostels van Kyoto vermeld.

Geisha’s

Kyoto is één van de weinige steden waar je Geisha’s kunt tegenkomen. Geisha is een traditioneel beroep in Japan en wordt vandaag de dag nog steeds beoefend. Vooral in Kyoto dus, in steden als Tokyo zal je geen Geisha tegenkomen. Veel mensen associëren een Geisha met prostitutie, maar dit is niet terecht. Een Geisha is eigenlijk een gastvrouw die de gasten – vaak in theehuizen – entertaint. Hiervoor heb je wel een strenge opleiding nodig, fouten mogen niet gemaakt worden en ook zang, muziek en dans moeten goed uitgevoerd worden. Natuurlijk hoort hier ook de authentieke kleding bij die de Geisha’s zo beroemd heeft gemaakt.

Kyoto in je route door Japan

Like a Local

Geen betere manier om een stad te verkennen dan aan de hand van de tips van locals. Wij interviewden Kyoto local Ai over zijn favoriete restaurants, bars, hostels en andere spots.

Hoe kom ik er?

Kyoto is uitstekend bereikbaar met de trein vanaf alle locaties op het eiland. De shinkansen vanuit Tokyo doet er 140 minuten over. Vanuit Nagoya doet de snelste trein er 35 minuten over. De trein vanuit Osaka doet er slechts een kwartier over en vanuit Nara is het een halfuur. Kyoto heeft geen eigen vliegveld. Het nabij gelegen Osaka wel, vanaf waar je dus snel in Kyoto bent.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal