Nagano

Nagano

Nagano is met zijn unieke architectuur, leuke activiteiten en de omliggende natuur een van de meest gevarieerde bestemmingen in Japan. Daarnaast heeft dit gebied en de gelijknamige stad in het midden van Japan diverse interessante festivals en kun je hier in een sake brouwerij de lokale cultuur proeven.

Over Nagano

De stad Nagano is de hoofdstad van de gelijknamige prefectuur. Deze prefectuur staat bekend om haar grote bergen, mooie natuur en koude temperaturen in de winter. Nagano kreeg wereldwijde bekendheid toen Japan in 1998 de Olympische Winterspelen organiseerde. Veel wedstrijden, waaronder het schaatsen, speelde zich in en rondom Nagano af. In de stad kun je een fraaie tempel bezoeken, maar de echte hoogtepunten liggen elders in de prefectuur. De stad is goed geschikt om als uitvalsbasis te gebruiken voor deze hoogtepunten in de regio, zoals Matsumoto en Kamikochi.


De fraaie Zenko-Ji tempel


Nagano

Deze sfeervolle straat loopt van het station naar de Zenko-Ji tempel


Zenko-Ji tempel

De heiligste plek voor boeddhisten in Japan is de Zenko-Ji tempel. Dit heiligdom werd in de 7e eeuw gebouwd en heeft bovendien het eerste Boeddhabeeld dat ooit in Japan aan land kwam. Helaas wordt het origineel maar eens in de zes jaar aan het publiek getoond, voor een paar weken. Kenmerkend voor deze tempel zijn de prachtige houten pagodes en poorten, die je ook van binnen kunt bekijken. Als officiële start van de Olympische Winterspelen in Nagano in 1998 werden de klokken van deze indrukwekkende tempel geluid. Rondom de tempel liggen mooie traditionele huizen die een mooi geheel vormen met de Zenko-Ji tempel.

Als je een tempelbezoek met mooie natuur wil combineren, dan is de Togakushi shinto tempel zeker een bezoek waard. Via mooie bospaden en trappen kun je dit driedelige tempelcomplex verkennen. De torenhoge bomen en de wandelroutes rondom de Togakushi tempel zijn een grote bonus.

Aapjes kijken

In Azië tref je apen over het algemeen slingerend aan in dampend hete regenwouden of eten stelend rondom druk bezochte tempels. In de plaats Yamanouchi is dat net iets anders. Hier tref je de makaken vreedzaam badend in natuurlijke heetwaterbronnen in het Jigokudani Monkey Park. Yamanouchi is door de aanwezigheid van de apen een van belangrijkste attracties in de prefectuur Nagano. Vooral wanneer er in de winter sneeuw ligt, is het komisch gezicht de apen te zien badderen.


Nagano

Deze apen zijn te zien in het Jigokudani Monkey Park


De sake-ervaring

Wanneer je door Japan reist, kun je haast niet om sake heen. Deze rijstwijn is de nationale drank van het land en wordt bij vele gelegenheden ingeschonken. In Nagano kun je in vele sake brouwerijen het productieproces volgen en zo te weten komen hoe dit populaire drankje werkelijk tot stand komt. Bij de oude Shiga Kogen Brewery kun je bovendien gratis proeven. Je zou het niet snel achter Japan zoeken, maar in de prefectuur Nagano liggen ook veel wijngaarden en je kunt op diverse plekken wijnproeverijen doen.

Bergwandelingen

Nagano ligt in de noordelijke Alpen van Japan en dat betekent dat er voldoende natuurschoon te zien is. Bijvoorbeeld bij Happo Pond, een spiegelglad meer dat op 60 kilometer ten westen van de stad Nagano ligt. Vanaf de kabelbaan naar skiresort Happo One is het echter nog 1,5 kilometer klimmen naar het magische bergmeer, waar je de hoge toppen van de Japanse Alpen kunt bewonderen. Als je daarna nog zin hebt in een stevige wandeling, kun je doorgaan naar de 2696 meter hoge top van Mount Karamatsu voor nog betere uitzichten over de prachtige regio.


Nagano

Een dagje wintersporten is weer eens wat anders tijdens je reis door Azië


Wintersport

In de winter kun je niet alleen aapjes kijken, maar je kunt ook uitstekend skiën en snowboarden in deze regio. Shiga Kogen, de populairste wintersportbestemming van Japan, ligt bijvoorbeeld in het oosten van de prefectuur Nagano. In het nabijgelegen Okushiga Kogen zijn ook diverse pistes, waaronder een afdaling van drie kilometer voor de gevorderde skiërs en snowboarders. Voor beginners is hier ook een aantal goede pistes te vinden.

Ten westen van de stad Nagano bevindt zich het skigebied Hakuba, in het prachtige decor van de Japanse Alpen. In 1998 werden diverse olympische wedstrijden in dit wintersportgebied gehouden. Na afloop kun je lekker ontspannen in een hete onsen, die in Japan nooit ver weg is.

Vervoer in Nagano

Nagano is een relatief kleine stad, waarin je veel afstanden lopend kunt afleggen. Zo kun je van het treinstation in zo’n 25 minuten naar de Zenko-Ji tempel lopen. Onderweg loop je door het gezellige centrum van de stad. Je kunt deze afstand ook per bus afleggen. Daarnaast zijn er enkele andere buslijnen die in en rondom Nagano rijden.


De mooie omgeving van Nagano


Overnachten in Nagano

Er zijn een aantal leuke hostels en guest houses te vinden in Nagano, maar groot is het aanbod niet. Wel zijn er veel middenklasse hotels gelegen in de stad. Je betaalt in Nagano wat meer voor een overnachting dan elders in Japan. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Nagano vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Nagano heeft geen eigen vliegveld. Het dichtstbijzijnde grote vliegveld met internationale verbindingen ligt 300 kilometer verderop in Tokyo. Bekijk ook onze tips over het boeken van vliegtickets naar Japan.

Met een razendsnelle Shinkansen trein duurt een rit van Tokyo naar Nagano Stad slechts anderhalf uur. Vanuit de grote stad Nagoya doet de trein er ongeveer drie uur over. Vanuit Matsumoto is het ongeveer anderhalf uur en vanuit Kanazawa ongeveer twee uur.

Nagano is naast Tokyo ook per bus bereikbaar vanuit Osaka en Kyoto. De rit vanaf Tokyo duurt ongeveer vier uur. Vanuit Kyoto en Osaka kost het per bus zeven tot negen uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.