Matsumoto

Matsumoto

Het stadje Matsumoto is vooral bekend vanwege het gelijknamige kasteel. Dit kasteel is een van de mooiste kastelen van Japan en het behoort daarmee tot de top bezienswaardigheden van het land. In Matsumoto zelf is verder niet gek veel te doen. Toch is het een leuke stad en een goede uitvalsbasis om de Japanse Alpen te verkennen. De omgeving van de stad is sowieso bijzonder mooi. Gelegen in een vallei, zijn er altijd hoge bergen met pieken van meer dan 3000 meter te zien. Matsumoto heeft hierdoor – en de vriendelijke mensen – een relaxe sfeer. Ook de mooie straten en leuke cafés dragen bij aan deze leuke sfeer.

Matsumoto kasteel

Het Matsumoto kasteel is dus absoluut het hoogtepunt van de stad. Het is het oudste houten kasteel van Japan. Met de kastelen van Himeji, Hikone en Inuyama behoort het tot de 4 nationale kastelen. Het kasteel is gedeeltelijk omringt door water, waarover een mooie rode brug loopt. Dit maakt het kasteel bijzonder fotogeniek. Aan de andere van het kasteel ligt een mooi parkje. Vanaf hier kun je ook het kasteel binnengaan. Er is binnen niet zo veel te zien, maar het is toch even leuk om te doen. Als je de steile trappen bent opgelopen heb je namelijk wel een prachtig uitzicht.


Matsumoto 1


Overnachten in Matsumoto

Er zijn genoeg accommodaties in Matsumoto te vinden, voor elke prijsklasse. Dichtbij het station zijn een paar middenklasse hotels, in de rest van het centrum zijn een aantal goed betaalbare ryokans te vinden. Ook voor backpackers is er genoeg keuze. Op Trivago kun je alvast kijken wat de mogelijkheden zijn. Tevens kun je alvast de prijzen vergelijken en wat kamers bekijken.

Overnachten

Matsumoto in je route door Japan

Hoe kom ik er?

Matsumoto is goed bereikbaar per trein. De trein uit de hoofdstad Tokyo doet er een kleine drie uur over, vanaf Kanazawa is het ook ongeveer drie uur met de trein, vanuit Nagoya is het twee uur met de trein en vanuit de nabij gelegen stad Nagano is het 50 minuten met de trein.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0