Matsumoto

Matsumoto

Het stadje Matsumoto is vooral bekend vanwege het gelijknamige kasteel. Dit kasteel is een van de mooiste kastelen van Japan en het behoort daarmee tot de top bezienswaardigheden van het land. In Matsumoto zelf is verder niet gek veel te doen. Toch is het een leuke stad en een goede uitvalsbasis om de Japanse Alpen te verkennen. De omgeving van de stad is sowieso bijzonder mooi. Gelegen in een vallei, zijn er altijd hoge bergen met pieken van meer dan 3.000 meter te zien.

Over Matsumoto

Er wonen ongeveer 200.000 mensen in Matsumoto. Er heerst een relaxte sfeer in de stad. De inwoners zijn vriendelijk, de straten zijn mooi en er zijn leuke cafés gelegen. De stad ligt in de prefectuur Nagano en is snel bereikbaar vanuit de stad Nagano. Je kunt er voor kiezen om Matsumoto te bezoeken als dagtrip vanuit deze hoofdstad van de prefectuur. Omdat de stad Nagano gemakkelijker bereikbaar is vanuit Tokyo scheelt dit je wat reistijd.


Matsumoto

Het fotogenieke kasteel


Matsumoto

Het kasteel, de stad en het bergachtige landschap rondom Matsumoto


Matsumoto kasteel

Het Matsumoto kasteel is dus absoluut het hoogtepunt van de stad. Het is het oudste houten kasteel van Japan. Met de kastelen van Himeji, Hikone en Inuyama behoort het tot de 4 nationale kastelen. Het kasteel is gedeeltelijk omringd door water, waarover een mooie rode brug loopt. Dit maakt het kasteel bijzonder fotogeniek. Aan de andere van het kasteel ligt een mooi parkje. Vanaf hier kun je ook het kasteel binnengaan. Er is binnen niet zo veel te zien, maar het is toch even leuk om te doen. Als je de steile trappen bent opgelopen heb je namelijk wel een prachtig uitzicht.

Natuur

Matsumoto ligt in een bergachtige omgeving. Met name ten westen van de stad vind je een aantal fraaie bergen, die voor een schitterend landschap zorgen. Je kunt deze natuur vanuit de stad goed verkennen. Zo kun je wandeltochten maken, een fiets huren om de regio te verkennen of gebruik maken van gemotoriseerd verkeer. De meeste accommodaties bieden hier verschillende mogelijkheden voor. Lees bij het boeken van je accommodatie de reviews door of hier vermelding van wordt gemaakt.


Matsumoto

Loop een rondje om het kasteel om het van meerdere kanten te bewonderen


Vervoer in Matsumoto

De stad is niet zo groot, je kunt de meeste afstanden lopend afleggen. Vanaf het treinstation loop je in een kwartier naar het kasteel. Als je toch liever met het openbaar vervoer gaat kun je ook de bus nemen. Op het treinstation kun je de North bus pakken, deze brengt je naar het kasteel.

Overnachten in Matsumoto

Er zijn genoeg accommodaties in Matsumoto te vinden, voor elke prijsklasse. Dichtbij het station zijn een paar middenklasse hotels, in de rest van het centrum zijn een aantal goed betaalbare ryokans te vinden. Ook voor backpackers is er genoeg keuze. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Matsumoto vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Matsumoto is goed bereikbaar per trein. De trein uit de hoofdstad Tokyo doet er een kleine drie uur over, vanaf Kanazawa is het ook ongeveer drie uur met de trein, vanuit Nagoya is het twee uur met de trein en vanuit de nabij gelegen stad Nagano is het 50 minuten met de trein.

Ons oordeel
7/10

Het Matsumoto kasteel is ontzettend mooi. In de rest van de stad is weinig te doen, maar de sfeer is er wel leuk.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.