Hokkaido

Hokkaido

Hokkaido is één van de vier eilanden die Japan kent. Het ligt het meest noordelijk en de hoofdstad is Sapporo, welke in anderhalve eeuw uit de grond is geschoten. Het eiland staat bekend om zijn veelzijdigheid; waar er in de winter een dik pak sneeuw ligt, kan de temperatuur in de zomer juist flink oplopen. Ook qua natuur, cultuur en evenementen is er op Hokkaido van alles te vinden. Ga bijvoorbeeld naar het noordelijkste puntje van Japan, Cape Sõya, of het Abashiri gevangenismuseum, waar je op een interactieve manier kennis kunt maken met het gevangenisleven.

Biei

Dit dorp staat voornamelijk bekend om de prachtige natuur, met als hoogtepunt een ongelooflijk blauw meer, met bomen die uit het water lijken te groeien. De kleur van het water is erg bijzonder, wat komt door een bepaalde samenstelling van mineralen. De omgeving wordt door menig Japanner beschouwd als het mooist van het land – ook menig computergebruiker zal dit water herkennen als basis-screensaver. Tevens vind je hier een aantal kleurrijke bloemenvelden.Hakodate

Deze stad staat bekend om het fort, Goryokaku, dat hier anderhalve eeuw geleden gebouwd is. Vanaf het observatiedek krijg je een fantastisch uitzicht over het stervormige gebied. Maar ook buiten dit fort is er van alles te beleven in de stad, zoals onsens, typische Japanse markten, een haven en Onuma park; een prachtig park met bergen, meren en bossen.

Wintersport

Waar het eiland ook erg geschikt voor is, is wintersport. De omgeving is prachtig en de sneeuw is van topkwaliteit. Mocht je er tijd en geld voor hebben is dit zeker een aanrader om te ondernemen. De gebieden Niseko, Hakuba, Furano, Asahidake en Kamui lenen zich hier fantastisch voor uit.


Hokkaido


Eten

Een typisch gerecht komende van dit eiland is Ishikari Nabe. Het gerecht is vernoemt naar de langste rivier van het eiland en is een visstoofpotje gemaakt op basis van misosoep. Daarnaast hebben alle grote steden op het eiland hun eigen versie van Ramen. Ook typisch voor het eiland is de ‘soep curry’, welke een mix is van soep en, je raadt het al, curry. Als laatste is er nog het gerecht genaamd Genghis Khan; een BBQ-gerecht van lamsvlees.

Bijzonderheden

Japan zou Japan niet zijn als er geen bijzondere bezienswaardigheden te vinden waren. Ook op het eiland Hokkaido zijn verschillende dingen te doen en zien die het eiland uniek maken. Zo zijn er lavendelvelden die zo ver uitstrekken als het oog reikt, te vinden in Furano-cho. Ook is ‘Unkai’ een begrip dat welbekend is onder Japanners, wat ook wel wolkenzee betekent. Vanaf een enorme hoogte heb je de mogelijkheid om op de wolken te kijken die langzaamaan onder je voorbij kruipen – erg indrukwekkend. Ook is er het Kamikawa ‘IJspaviljoen’, waar je de koudste temperatuur ooit gemeten in Japan kunt voelen. Genoeg te beleven dus!


Hokkaido


Transport

Op Hokkaido is het openbaar vervoer een zeer comfortabele manier om rond te reizen, maar is het anderzijds ook erg aan te raden om een roadtrip te maken. Onderweg zijn er vele mooie landschappen om te ontdekken, waarvoor een eigen auto dus een perfecte optie is.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Er zijn meerdere vliegvelden gevestigd op Hokkaido. Je kunt vanuit andere steden in Japan naar Hokkaido vliegen en er zijn tevens internationale verbindingen. Check onze vliegtickets Japan pagina voor meer tips.

De trein is ons favoriete vervoermiddel in Japan. Ook Hokkaido is tegenwoordig aangesloten op het netwerk van de Shinkansen. Hierdoor kun je binnen vier uur van de hoofdstad Tokyo naar dit noordelijke eiland reizen.