Kerama eilanden

Kerama eilanden

De Kerama eilanden vormen een archipel die bestaat uit 20 eilanden en deel uitmaakt van de zuidelijke Japanse provincie Okinawa. In tegenstelling tot de cultuurrijke steden en berglandschappen die je elders in Japan vindt, heeft deze subtropische regio prachtige stranden en een spectaculair onderwaterleven. Er is geen beste tijd om de Kerama eilanden te bezoeken, maar in juli kan het erg druk worden met vooral Japanse toeristen.

Stranden

Als je bij Japan nooit dacht aan witte stranden en kristalhelder water, dan zijn er de Kerama eilanden om je van gedachten te doen veranderen. De archipel heeft talloze mooie stranden waar je heerlijk kunt zonnebaden, zwemmen in het kalme zeewater of zelfs direct vanaf het strand kunt snorkelen. Met name Aka Island is een geliefde strandbestemming, al nemen de binnenlandse toeristen dit eiland volledig over tijdens het hoogseizoen. Als je wat meer rust wil kun je via een brug naar Geruma Island en Fukaji Island, waar je de stranden hoogstwaarschijnlijk met niemand hoeft te delen.

Tokashiku Beach op het eiland Tokashiki en Ama Beach op Zamani Island zijn door hun schoonheid ook aanraders.


Tokashiki


Duiken en snorkelen

De Kerama eilanden worden omringd door riffen waar kleurrijk koraal, talloze soorten vissen en andere zeedieren voorkomen. Hoewel er diverse goede spots zijn om je snorkelset tevoorschijn te halen, is Zamami Island ongetwijfeld de meest magische plek. Op het witte stuifzand liggen enorme rotsblokken, die begroeid zijn met hard koraal en een thuis vormen voor vele vissen en zelfs zeeschildpadden. De kans is hier groot dat je deze sierlijke dieren tegenkomt. Furuzamami Beach en Ama Beach zijn de meest populaire plekken om het leven onder water te bekijken.

Je kunt ook duiken om de diepere koraalriffen te bekijken, maar veel vissen en schildpadden zijn vaak in de ondiepe wateren te vinden. Hierdoor is een snorkeltrip meestal voldoende om veel moois te zien.

Walvissen

Als je de eilandengroep tussen januari en maart bezoekt, heb je kans om de bijzondere bultrug walvissen te spotten. Deze enorme dieren komen in dit seizoen naar de Kerama eilanden om hun jongen te werpen en op te laten groeien in het warme water. Je kunt de bultruggen bekijken tijdens een walvistour. De kans dat je de dieren ziet is erg groot en als je ze toch niet ziet, krijg je je geld terug.


Kerama eilanden


Parasailing

Als je houdt van wat actie en de blauwe wateren vanuit een ander perspectief wil zien, kun je hier ook parasailen. Je hangt hierbij op 50 meter hoogte aan een parachute, terwijl je voort wordt getrokken door een speedboot. Dit is wel een prijzige activiteit; voor een ritje van 10 minuten betaal je al snel €60.

Vervoer op de Kerama eilanden

Er zijn enkele veerboten actief in de archipel. Hiermee kun je niet alleen de Kerama eilanden bereiken vanaf Naha, maar je kunt ook tussen de verschillende eilanden reizen. Ook zijn de eilanden Geruma en Fukaji te bereiken over land vanaf het eiland Aka via een brug. Op de eilanden zelf kun je veel afstanden lopend afleggen, maar er is ook gemotoriseerd verkeer beschikbaar.


Kerama eilanden


Overnachten op de Kerama eilanden

Het aanbod is – zeker vergeleken met andere Japanse bestemmingen – beperkt op de Kerama eilanden. Dit drijft de prijs op, waardoor je voor een eenvoudige kamer minimaal €50 betaalt. Je kunt er voor kiezen om de Kerama eilanden als dagtrip te bezoeken vanuit Naha, maar wij raden aan om hier toch een overnachting te zoeken. Zo ervaar je de Kerama eilanden beter.

Hoe kom ik er?

De eilandengroep heeft geen luchthaven, maar je kunt wel vliegen naar het nabijgelegen vliegveld van Okinawa bij Naha. Vanuit onder meer Tokyo, Osaka, Fukuoka en Nagoya gaan directe vluchten. Regionaal zijn er rechtstreekse verbindingen met Taipei, Hong Kong en Seoul. Vanaf Okinawa Airport reis je per monorail en veerboot verder naar de Kerama eilanden. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Japan.

De Kerama eilanden zijn bereikbaar per veerboot vanuit Naha, de belangrijkste stad in de Okinawa archipel.