Geld Japan

Geld Japan

De nationale munteenheid van Japan is de Japanse Yen. Er zijn munten van 1, 5, 10, 50, 100 en 500 Yen. Er zijn bankbiljetten van 1000, 2000, 5000 en 10.000 yen. Voor een euro krijg je momenteel ongeveer 120 Yen terug. Controleer dit altijd even vlak voor je vertrek, de koersen zijn op dit moment niet echt stabiel te noemen.

Pinnen in Japan

Japan is een ontwikkeld land, maar toch is pinnen niet zo gebruikelijk als in Nederland. Vooral op het platteland is pinnen niet altijd gemakkelijk. Neem dan ook genoeg contant geld mee als je buiten de grote steden gaat reizen. In de grotere steden is pinnen geen probleem, zeker als je een creditcard hebt. Een gewone pinpas wordt niet overal geaccepteerd.


Geld Japan


Geld wisselen

Geld wisselen is niet heel gemakkelijk. Met de dollar of euro kun je, in tegenstelling tot een aantal andere landen in Azië, niet betalen in Japan en daarom zal je wel aan Yen moeten komen. In Tokyo en andere grote steden is geld wisselen wel goed te doen, maar reken daar buiten dus nergens op.

Budget Japan

Japan is qua kosten niet te vergelijken met de meeste andere landen in Azië. Het leven is hier helaas een stuk duurder. Waar je in Zuidoost-Azië voor nog geen € 1000 per maand kunt reizen, lukt je dat in Japan echt niet. Met onze budget calculator helpen we je met een berekening maken hoeveel geld je wel kwijt bent. Toch kun je als backpacker op een beperkt budget Japan zeker bezoeken. Om je hierbij te helpen hebben we een artikel geschreven hoe je meteen klein budget door Japan kunt reizen.

In de onderstaande tabel geven we een globaal overzicht van het budget per dag dat je nodig hebt om te backpacken in Japan. Uiteraard verschilt dit enorm per persoon. We hebben daarom de kosten opgedeeld drie groepen;
> Backpacker – reist rond met een beperkt budget en bespaart waar mogelijk.
> Flashpacker – let op de kosten, maar is bereid om af en toe wat meer uit te geven.
> Luxere toerist – wilt het met name zo leuk mogelijk hebben en kijkt nauwelijks naar de kosten.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 20 € 35 € 55
Vervoer € 10 € 12 € 18
Eten en drinken € 12 € 16 € 22
Activiteiten € 5 € 8 € 13
Totaal € 47 € 71 € 108

Creditcard Japan aanvragen

Voor sommige accommodaties is een creditcard noodzakelijk. Wij adviseren daarom altijd een creditcard mee te nemen tijdens je backpack reis. Ook om geld te pinnen heb je op sommige locaties een creditcard nodig. Als je een vliegticket wilt kopen is een creditcard vaak een must. Voor noodgevallen is een creditcard natuurlijk ook erg handig. Via Creditcard.nl kun je gemakkelijk alle creditcards vergelijken. Hierdoor kun je een creditcard kiezen die bij jou past en aan jouw wensen voldoet!

Van tevoren geld wisselen

We raden aan om altijd voordat je een land bezoekt alvast wat lokale valuta te bemachtigen. Je hele reisbedrag is zeker niet nodig, maar een euro of 50 in de lokale valuta is wel zo prettig. Het komt namelijk regelmatig voor dat pinautomaten op vliegvelden niet werken. Dan is het wel zo handig om genoeg geld op zak te hebben om naar het hostel te komen. Geld wisselen op het vliegveld is echter ontzettend duur, je betaalt veel commissie. Dit kun je voorkomen door online je buitenlands geld te bestellen. Dit kun je het beste doen via GWK Travelex. Hier ben je het goedkoopste uit en je kunt je geld makkelijk ophalen bij een van de vele afhaalpunten, ook op Schiphol.

Reisgids Japan

Lees verder over Japan

Wees sociaal