Kanazawa

Kanazawa

Aan de westkust van Japan ligt de stad Kanazawa. Met ongeveer 500,000 inwoners is Kanazawa aanzienlijk kleiner dan steden als Osaka, Tokyo en Kyoto. Een echt hoogtepunt is de stad niet. Als je minder dan twee weken de tijd hebt zijn er leukere bestemmingen in het land. Als je wel wat meer de tijd hebt is Kanazawa een leuke afwisseling, met een paar fraaie bezienswaardigheden en heerlijk eten.

Bezienswaardigheden in Kanazawa

De Kenrokuen tuin is onze favoriete bezienswaardigheid van Kanazawa. Het is een traditionele Japanse tuin en daarin een van de mooiste van het land. Neem een paar uur de tijd om door het park te wandelen. Ga op een bankje zitten bij de waterval en geniet van de rust. Tegenover de Kenrokuen tuin staat het Kanazawa kasteel. Dit is niet het mooiste kasteel van Japan, maar zeker een bezoek waard. Loop even de heuvel omhoog voor een mooi uitzicht over het kasteel en de stad. Ook de Higashichaya wijk is leuk om te bezoeken. Dit is een traditionele wijk, met oude Japanse huizen. Als je mazzel hebt kun je hier ook geisha’s spotten. De wijk is wel erg toeristisch geworden, wat iets afdoet van de sfeer.


Kanazawa


Overnachten

Er zijn wat leuke guest houses en hostels te vinden in Kanazawa. Echt veel zijn er het echter niet. Middenklasse hotels zijn er wel genoeg, maar hier betaal je ook wat meer voor. In ons ebook Route door Japan staan de leukste hostels van Kanazawa vermeld.

Kanazawa in je route door Japan

Hoe kom ik er?

Een nieuwe shinkansen lijn verbindt Kanazawa sinds de lente van 2015 met Tokyo. Hierdoor is de stad al in 2,5 uur met de trein vanuit de hoofdstad te bereiken. Ook met andere steden zijn er goede treinverbindingen. Vanuit Kyoto is het ruim twee uur met de trein, de trein uit Nagano doet er anderhalf uur over en vanuit Matsumoto duurt de tocht een kleine drie uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal