Kanazawa

Kanazawa

Aan de westkust van Japan ligt de stad Kanazawa. De stad wordt nog niet zoveel bezocht, maar heeft toch een aantal interessante bezienswaardigheden. De Kenrokuen tuin, het Kanazawa kasteel en de historische wijken zijn leuk om te zien als je in deze regio bent.

Over Kanazawa

Met ongeveer 500,000 inwoners is Kanazawa aanzienlijk kleiner dan steden als Osaka, Tokyo en Kyoto. De stad wordt ook lang niet zo veel bezocht door reizigers als deze toeristische hotspots. De echte hoogtepunten ontbreken hier ook. Als je minder dan twee weken de tijd hebt zijn er leukere bestemmingen in het land. Als je wel wat meer de tijd hebt is Kanazawa een leuke afwisseling, met een paar fraaie bezienswaardigheden en heerlijk eten.


Kanazawa

De typisch Japanse Kenrokuen tuin


Kanazawa

Het grote Kanazawa kasteel


Kenrokuen tuin

Het hoogtepunt van Kanazawa is de Kenrokuen tuin. Dit is een traditionele Japanse tuin en behoort in die categorie tot de mooiste tuinen van het land. De naam tuin doet weinig eer aan de grootte van het terrein. Je kunt het zeker een groot park noemen. Je hebt echt wel een paar uur nodig om het hele park goed te bekijken. De Kenrokuen tuin stamt uit 1676 en is sindsdien al een heerlijk stuk groen om te relaxen. Ga op een bankje zitten bij de waterval en geniet van de rust of drink wat Japanse thee in het theehuis midden in het park.

Kanazawa kasteel

Tegenover de Kenrokuen tuin staat het Kanazawa kasteel. Dit kasteel is niet zo mooi als andere Japanse kastelen als Matsumoto of Himeji, maar het is zeker leuk om hier een kijkje te nemen. Naast het kasteel ligt een heuvel die op je kunt lopen vanaf waar je een mooi uitzicht over het kasteel en de stad hebt. Nabij het kasteel en Kenrokuen tuin vind je ook het Oyama shrine, een mooie heiligdom om nog even mee te pakken in je wandeling door deze buurt.


Kanazawa

De traditionele wijk Higashichaya


Higashichaya

De wijk Higashichaya is het historische centrum van Kanazawa. In deze traditionele wijk zie je nog de oude Japanse huizen, wat zeker bijzonder is om van dichtbij te bewonderen. Dit is ook het district van de stad waar de geisha’s actief zijn. Vandaag de dag is dit veel minder het geval, je hebt veel mazzel nodig om hier nu een geisha te spotten. Het hele centrum is sowieso behoorlijk commercieel geworden, wat iets afdoet van de authentieke sfeer die je hier zou willen zien.

Omicho markt

Kanazawa ligt niet ver van de kust. Dit zie je terug in de lokale keuken, die met name gefocust is op vis en schelpdieren. Op de Omicho markt wordt veel van deze vis verkocht. Het is een leuke markt om als toerist te bezoeken. Nu zul je waarschijnlijk geen hele vissen aanschaffen bij de lokale visboer, maar je kunt wel terecht in een van de vele kleine restaurants om heerlijke sushi en andere visgerechten te eten.


Kanazawa

Het fraaie, moderne treinstation


Vervoer in Kanazawa

Kanazawa heeft geen metronetwerk. Rondom het Kanazawa kasteel kun je veel bezienswaardigheden lopend bezoeken. Daarnaast kun je gebruik maken van de speciale toeristenbus, die in een rondje door de stad heen rijdt. Voor ¥500 koop je een dagpas waarmee je ongelimiteerd gebruik kunt maken van deze bus. Handig, want er zijn meerdere attracties gelegen rondom de loop van deze bus. De bus begint bij het treinstation van Kanazawa. Bij mooi weer is het ook leuk om de stad per fiets te verkennen, de meeste afstanden zijn zo prima af te leggen.

Overnachten in Kanazawa

Er zijn wat leuke guest houses en hostels te vinden in Kanazawa. Echt veel zijn er het echter niet. Middenklasse hotels zijn er wel genoeg, maar hier betaal je ook wat meer voor. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels van Kanazawa vermeld.

Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Een nieuwe shinkansen lijn verbindt Kanazawa sinds de lente van 2015 met Tokyo. Hierdoor is de stad al in tweeënhalf uur met de trein vanuit de hoofdstad te bereiken. Ook met andere steden zijn er goede treinverbindingen. Vanuit Kyoto is het ruim twee uur met de trein, de trein uit Nagano doet er anderhalf uur over en vanuit Matsumoto duurt de tocht een kleine drie uur.

Ons oordeel
6/10

Er zijn wat leuke bezienswaardigheden te vinden in Kanazawa, echte hoogtepunten zijn het echter niet. Het is zeker geen vervelende stad, maar het hoort niet bij de leukste bestemmingen van Japan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.