Tokyo

Tokyo

Bij gigantische steden denken de meeste mensen al snel aan steden in India of China, maar lang niet altijd aan Tokyo. Dit is niet terecht, Tokyo is namelijk de grootste metropool ter wereld. Met een voorsprong van liefst 12 miljoen inwoners op de nummer twee. De metropool Groot-Tokyo heeft namelijk ruim 36 miljoen inwoners. In de hele stad vind je de gevolgen hiervan terug. Zo heeft Tokyo onder andere het drukste metronetwerk ter wereld en de drukste voetgangers oversteekplaats.

Filmpje

Bekijk onderstaand filmpje dat we maakten in Tokyo voor een sfeerimpressie van deze boeiende stad:Modern Tokyo

Tokyo is één van de modernste steden ter wereld. Vanwege de gigantische hoeveelheid mensen is een goede infrastructuur van groot belang. Het metronetwerk speelt hierbij een grote rol. Niet alleen is dit het drukste metro netwerk ter wereld, maar ook het grootste en uitgebreidste openbaar vervoer systeem ter wereld. Er lopen 13 lijnen door de stad en deze vervoeren dagelijks ruim 8 miljoen mensen. Ideaal systeem dus om door de stad te reizen. Door het gebrek aan ruimte zijn de Japanners vooral in de hoogte gaan bouwen. Meer en meer wolkenkrabbers verschijnen in de skyline van de stad. De liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier hun ogen uitkijken.

Bezienswaardigheden in Tokyo

De oude gedeeltes van Tokyo zijn steeds moeilijker te vinden. Ze zijn er echter wel degelijk. Vooral in de wijk Asakusa zie je nog gedeeltes van het oude Tokyo terug. De Sensoji (ook bekend als de Asakusa Kannon tempel) is één van de grootste bezienswaardigheden in de stad. Dit is een enorme boeddhistische tempel uit de 7e eeuw. Rondom deze tempel zijn nog een aantal andere bezienswaardigheden te vinden. Ook in de wijk Ueno vind je meerdere tempels en andere hoogtepunten. Zo kan je hier bijkomen van de drukte in een groot park of een musea bezoeken.

Overnachten in Tokyo

Hostels en andere betaalbare slaapplekken zijn in Japan goed te vinden en ook in Tokyo zelf. Reken echt niet op de spotgoedkope prijzen die je in Zuidoost-Azië vindt, een hostel kost hier ongeveer het zelfde als in Nederland.

Overnachten Tokyo

Onze hostel aanraders


Tokyo 2


Uitgaan

De wijk Shibuya staat bekend als uitgaansbuurt. Naast goed uitgaan kan je hier ook goed winkelen voor de nieuwste (Japanse) mode. Het is dan ook vooral de lokale jeugd die in deze buurt rond hangt. Andere wijken om uit te gaan zijn Harajuku (vooral veel jeugd in Cosplay outfits) en Roppongi (prijzig). Ook goed winkelen kan in de wijk Ginza. Vooral de liefhebbers van elektronica kunnen hier goed terecht. De Japanse keten Sony is hier dan ook goed vertegenwoordigt met de nieuwste producten.

Hoe kom ik er?

Tokyo heeft twee grote vliegvelden, met veel verbindingen met Japan zelf, Azië en Europa. Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland zijn beschikbaar, maar vaak ben je goedkoper uit met een tussenstop. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Japan.

Vanuit het hele eiland kan je gemakkelijk snel met de trein naar Tokyo reizen. Vanuit Kyoto ben je er in 140 minuten, de trein uit Matsumoto doet er drie uur over en vanuit Hiroshima ben je er in ongeveer vier uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0