Van Tokyo naar Matsumoto

Van Tokyo naar Matsumoto

Japan heeft diverse fraaie kastelen, en je vindt een goed voorbeeld hiervan in Matsumoto. Daarnaast kun je fraaie wandelingen en fietstochten maken in de bergachtige omgeving. Vanuit de hoofdstad Tokyo is Matsumoto gemakkelijk te bereiken. Wij zetten de reismogelijkheden voor deze route voor je op een rijtje.

Zo reis je van Tokyo naar Matsumoto:

1) Shinkansen via Nagano

De treinreis van Tokyo naar Matsumoto verloopt snel en comfortabel, maar je betaalt wel meer voor een ticket. Je vertrekt vanuit het centraal station van Tokyo per Shinkansen trein naar Nagano (80 minuten), waar je overstapt op de lokale trein naar Matsumoto (50 minuten). Gecombineerd kosten de kaartjes ongeveer 55 euro, en hier komt nog een toeslag bovenop als je van tevoren je stoel wil reserveren. Dit is echter niet noodzakelijk. Beide treinen zijn echter inbegrepen in de Japan Rail Pass.

Kaartje kopen: Er gaan veel treinen, dus je kunt tot kort van tevoren een kaartje bemachtigen op de stations.


2) Rechtstreekse trein

Vanaf het Shinjuku station in Tokyo reis je met de JR Azusa in 2,5 uur rechtstreeks naar Matsumoto. Je bent dus wat langer onderweg, maar het als uitkomt in je schema is deze trein ook het overwegen waard. Ook deze trein is inbegrepen in de Japan Rail Pass.

Kaartje kopen: Op het Shinjuku treinstation in Tokyo.


3) Bus

Als je geen Japan Rail Pass hebt is de bus een goede optie.Vanaf Shinjuku Expressway Bus Terminal in Tokyo kun je ieder uur op een bus van vervoerder Alpico stappen. De rit naar Matsumoto duurt ruim 3 uur en je betaalt ongeveer 30 tot 35 euro voor een enkele reis.

Kaartje kopen: Je kunt kaartjes reserveren via de website en daarnaast kun je ook op het busstation tickets kopen.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal