Mount Fuji

Mount Fuji

Wanneer je op een zonnige dag uit het raam kijkt vanuit Tokyo of Yokohama, kan de slapende vulkaan Fuji gespot worden. Ontelbaar veel foto’s en kunststukken zijn van deze perfect gevormde berg met zijn wit besneeuwde top te vinden. Niet zo raar – zelfs vanuit de verte is Fuji-San, zoals de Japanners hem noemen, erg indrukwekkend. Hieronder een aantal tips over wat deze berg naast zijn schoonheid zoal te bieden heeft.

De hoogte in

Eén van de dingen waar de berg zich perfect voor leent is het beklimmen ervan. Van juli tot eind september is het officiële klimseizoen; gedurende de overige maanden zijn de faciliteiten op de berg gesloten. Er zijn 10 verschillende stations, waarvan de eerste vijf te bereiken zijn met goede wegen. Daarnaast zijn er vier routes die afgelegd kunnen worden.

Yoshida-pad: Dit is verreweg het drukste pad, voornamelijk aan het einde. Door deze drukte betekent dit wel dat er veel faciliteiten langs de route liggen en veel rustplekken bergopwaarts. Het is relatief de minst heftige klim en is te bereiken vanaf het station Kawaguchiko en Fuji-san.
Subashiri-pad: Deze route is te bereiken vanaf zowel Gotemba en Shin-Matsuda. Deze route is een stuk rustiger dan de Yoshida-track, tot aan het punt dat deze routes samenkomen. Tot aan dit punt zijn dan ook veel minder faciliteiten te vinden en geen rustplaatsen. Het is een wat lastigere klim dan het Yoshida pad.
Gotemba-pad: Deze route bestaat voornamelijk uit vulkanisch gravel en er zijn maar een paar rustplaatsen te vinden. Er zijn wel een beperkt aantal winkels en andere faciliteiten te vinden. De drukte van deze route valt erg mee. Vanaf station Gotemba is dit pad te bereiken.
Fujinomiya-pad: Het laatste pad is relatief lastiger dan de andere drie paden, voornamelijk door de steilheid, alhoewel deze route wel de minste tijd kost. Er zijn op dit pad wel veel rustplaatsen en andere faciliteiten te vinden. Het pad is erg druk met gevorderde klimmers en is bereikbaar vanaf de stations Mishima, Fuji, Shin-Fuji en Fujinomiya.


Mount Fuji


Mount Fuji


De meren rondom Fuji

Het Kawaguchimeer heeft het meest te bieden van alle meren op het gebied van attracties. Zo is er de berg genaamd Tenjo, welke je op kunt met een kabelbaan en een fantastisch uitzicht biedt over Mount Fuji. Een ander hoogtepunt dichtbij het Kawaguchimeer is Fuji-Q Highland. Dit amusementspark is vooral bekend om zijn grootte, de vele achtbanen en natuurlijk het uitzicht op Mount Fuji. Voor het uitzicht is de Chureito Pagoda ook een echte aanrader; deze is te vinden bij het treinstation genaamd Shimo-Yoshido.

Overnachten rondom Mount Fuji

Er zijn een aantal steden rondom de berg waar je kunt overnachten. Ideaal als je vroeg aan de tocht wilt beginnen of na de wandeling wilt bijkomen. Er is een leuk aanbod aan hostels en guest houses. Deze vind je in steden als Kawaguchiko, Fujinomiya en Fujiyoshida. In onze Reisgids Japan staan de leukste hostels rondom Mount Fuji vermeld.


Mount Fuji


Reisgids Japan

Hoe kom ik er?

Je kunt met de trein naar Mount Fuji, echter duurt deze rit langer en kost het je meer dan de bus.

Vanaf Tokyo is de berg in de zomer met een directe bus te bereiken vanaf Shinjuku Expressway Bus Terminal. Buiten het zomerseizoen zijn er geen directe busverbindingen, maar wordt er gebruik gemaakt van de normale verbindingen. Hierbij zijn de plaats van vertrek (Shinjuku, Shibuya of Tokyo Station) en de plaats van bestemming (Lake Yamanaka, Kawaguchiko Station of Fuji-Q Highland) van belang.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.