Van Tokyo naar Osaka

Van Tokyo naar Osaka

Voor een kijkje in het traditionele en moderne Japan, is een bezoek aan de miljoenenstad Osaka erg de moeite waard. Doordat Osaka een grote stad is, reis je eenvoudig naar andere delen van het land, waaronder de hoofdstad Tokyo. Deze steden liggen 500 kilometer bij elkaar vandaan en hier lees je hoe je deze route het beste kunt voltooien.

Zo reis je van Tokyo naar Osaka:

1) Trein

Er rijden ook hogesnelheidstreinen tussen Tokyo en Osaka. Als je de Japan Rail Pass hebt, zijn enkele treinen inbegrepen in deze pas. Zo niet, dan kost een kaartje voor de rit van tweeënhalf uur ongeveer €150. Hiermee is de trein de laatste optie om te overwegen als je budgetvriendelijk wil reizen en geen Japan Rail Pass hebt. Als je deze wel hebt raden we uiteraard aan hier juist zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Kaartje kopen: Tickets voor de Shinkansen treinen zijn verkrijgbaar bij de automaten op het station of via 12Go.Asia.


2) Bus

Zoals op veel routes in Japan, is de bus ook op het traject Tokyo – Osaka het voordeligste vervoermiddel. Dagelijks rijden meerdere bussen van Willer Express, JR Bus Kanto en Kintetsu Bus vanuit diverse locaties in Tokyo naar Osaka. Gemiddeld duurt de reis negen uur en de prijs voor een ticket ligt tussen de €35 en €45. Er zijn tevens goedkopere nachtbussen te vinden voor deze route. Hier betaal je ongeveer €20 voor en je bent bovendien geen kosten kwijt voor een overnachting.

Kaartje kopen: Via 12Go.Asia kun je de kaartjes voor de verschillende busmaatschappijen aanschaffen.


3) Vliegtuig en trein

Deze optie is relatief goedkoop en snel. Je kunt vanaf Narita International Airport in Tokyo dagelijks met Jetstar en Peach Aviation naar Kansai International Airport vliegen. De ticketprijs begint vanaf €40, waarbij ingecheckte bagage nog niet inbegrepen zit. De vlucht vanaf Narita duurt negentig minuten. Eenmaal aangekomen kun je op de JR trein stappen naar je gewenste bestemming in Osaka. De treinreis duurt – afhankelijk van je eindbestemming – ten minste drie kwartier en een kaartje kost ongeveer €10.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Japan pagina. De treinkaartjes zijn verkrijgbaar bij de automaten op de luchthaven.


Meer over deze bestemmingen: