Real Life Mario Karten in Tokyo

Real Life Mario Karten in Tokyo

Wanneer je door de straten van Tokyo loopt herbeleef je kleine stukken van je jeugd. Mensen bezoeken themacafé’s van Pokémon, Doraemon of Hello Kitty. Al is de leukste manier van allemaal misschien wel een ritje in een kart door de straten van Tokyo verkleed als Mario, Luigi of Bowser…

Wat moet ik er me erbij voorstellen?

Voor je nog maar in een kart stapt krijg je een uitgebreide keuze uit alle mogelijke superhelden die je je maar kunt voorstellen. Natuurlijk kun je kiezen tussen alle mogelijke personages uit Mario, zoals Mario, Luigi en Bowser. Je kunt echter ook verkleed gaan als Pikachu, Batman, Superman en nog zoveel andere. Nadat je je favoriete kostuum hebt gekozen kun je ook vragen voor een harnas waar je je Go Pro op kunt monteren en zo enkele leuke filmpjes kunt maken van deze onvergetelijke beleving. Dan is het tijd om de weg op te gaan met je kart.
De kart is volledig uitgerust volgens de regels en haalt een snelheid van 60 kilometer per uur. Je hebt de keuze tussen verschillende routes die je door verschillende districten brengen van het immense Tokyo. De eerste route brengt je langs Asukasa, Ueno, Ginza en Tokyo Sky Tree. Deze route duurt anderhalf tot twee uur, maar is niet zo indrukwekkend als de tweede route. De tweede route brengt je langs Tokyo Tower, Ginza, Roppongi en Shibuya en is langer; tweeënhalf  tot drie uur. Deze is onze favoriet en raden we je zeker aan. Tijdens deze rit zal je je een heuse beroemdheid voelen. Als je voor de lichten staat wilt iedereen namelijk een foto van jou in je gekke kostuum. Je kunt kiezen om deze routes ofwel overdag of ’s avonds te doen. Wij raden echter aan om ’s avonds de weg op te trekken om zo door het prachtig verlichte Tokyo te racen. Je wordt de hele rit begeleidt door iemand die de straten van Tokyo uit zijn broekzak kent, dus je hoeft je geen zorgen te maken om verkeerd te rijden. Hier en daar stop je en zal de begeleider enkele leuke foto’s maken van jou in je kart of bij bijvoorbeeld de Tokyo Tower. Het karten doorheen de straten van Tokyo is een enorm leuke ervaring, zowel alleen als met vrienden.

Wat moet ik weten?

Het bedrijf dat deze knotsgekke beleving aanbiedt heet MariCar en is op verschillende locaties terug te vinden in Tokyo. Een ritje als Mario kost je wel al snel tussen €50 en €75, afhankelijk welk parcours je kiest. Je kunt echter wel kiezen om een review achter te laten en dan laten ze prijs met een kleine €10 zakken.

Wat is belangrijk om met je mee te nemen? Je paspoort en je internationaal rijbewijs. Dit laatste is zeer belangrijk want zonder dit mag je de weg niet op in Japan. Een GoPro en knotsgekke verkleedideeën komen ook goed van pas. Wil je niet voor een gesloten deur of een volgeboekte avond staan, dan boek je best van tevoren. Je kunt boeken via mail, telefoon en Facebook. De snelste manier die wij aanraden is MariCar via hun Facebookpagina te contacteren zodat je zeker een zitje hebt in een van hun geweldige karts. Het is een geweldige rit door het enorme Tokyo die je niet snel zal vergeten.
Update 2020

Na een rechtszaak aangespannen door Nintendo mogen de karakters van Nintendo niet meer gebruikt worden. Jammer, maar op zich is er niet veel veranderd. Nog altijd kun je met de kart door Tokyo rijden, wat een geweldige ervaring is. Dat gaat nu niet meer in Mario Kart pak, maar je kunt wel een kostuum huren van een andere superheld naar keuze.

Reisgids Japan