Koh Lipe

Koh Lipe

Koh Lipe is een eiland waarvan je kunt zeggen dat het nog niet ontdekt is door de massa. Backpackers komen hier al een tijdje in steeds grotere getale, maar de meeste toeristen blijven er nog weg. Dit komt voornamelijk door de afgelegen locatie. Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand. Bovendien is het eiland gemakkelijk bereikbaar vanuit Maleisië. Het ligt ongeveer veertig kilometer van het eiland Langkawi. Koh Lipe maakt deel uit van het Koh Tarutao Marine National Park samen met eilanden als Koh Tarutao en Koh Adang.

Toerisme Koh Lipe

Het gebrek aan, massa, toerisme in Koh Lipe brengt veel voordelen, maar ook een paar nadelen met zich mee. In het verleden kon je bijvoorbeeld niet pinnen op het eiland, inmiddels is dit op een aantal locaties mogelijk. Houd er wel rekening mee dat andere voorzieningen kunnen ontbreken. Een groot voordeel is de relaxte sfeer die het eiland heeft behouden. Zo zijn er geen auto’s, treinen of bussen op het eiland en zeker als je uit de wat grotere steden komt voel je goed wat dit voor invloed heeft op de sfeer op het eiland.


Koh Lipe


Overnachten in Koh Lipe

Veel backpackers die genoeg tijd hebben bezoeken de wat kleinere Thaise eilanden. Koh Lipe is daarin een veelgemaakte keuze. Het eiland is wat afgelegen, maar misschien wel juist daarom zo leuk. Het heerlijke water en klimaat en de mooie stranden helpen hier natuurlijk ook bij. Er zijn genoeg accommodaties te vinden op Koh Lipe, in alle soorten en maten. Ook de goedkopere kamers zijn goed te vinden. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Lipe vermeld.

Doen op Koh Lipe

Relaxen, zonnen, snorkelen, duiken en uitgaan zijn de activiteiten op Koh Lipe. Dit eiland is alles wat je verwacht van een klein, afgelegen, tropisch eiland. Pattaya Beach is het grootste en meest ontwikkelde strand en hier kun je het best uitgaan.

Koh Lipe wordt omringd door meer dan dertig eilanden en honderden riffen die allen beschermd en in goede staat zijn. Bovendien liggen ze op steenworp afstand van het eiland. Snorkelen en duiken is dan ook dé hoofdactiviteit van deze schitterende bestemming. Het eiland ligt in kraakhelder en kalm water dat de thuisbasis vormt van 25% van ’s werelds tropische vissoorten. Deze grote verscheidenheid aan vissoorten vind je al op 20 meter vanaf de strandkust. Onze favoriete startpunt voor een snorkelavontuur op Koh Lipe is Sunrise Beach. Hier vind je namelijk een koraalrif van twee tot twaalf meter diep dat zich tussen de twee kleinere eilanden bevindt (gelegen aan de uiteinden van het strand).


Koh Lipe 2


Koh Adang

Als je uitgekeken bent op Koh Lipe kun je nog een leuk uitstapje maken naar het nabij gelegen Koh Adang. Dit eiland is wat groter dan Koh Lipe, maar nog rustiger. Je hebt er een aantal prachtige witte stranden, waar het dus heerlijk rustig is. Je kunt Koh Adang bezoeken als dagtrip, of je kunt er overnachten.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Koh Lipe is als klein eiland alleen te bereiken per boot. Er zijn steeds meer regelmatige bootverbindingen naar het eiland. Dat maakt de vervoerskwestie wat gemakkelijker. Vanuit Phuket en Krabi kun je naar Koh Lipe, maar ook vanaf andere eilanden zoals Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Tarutao kun je de boot nemen. Tevens kun je de boot nemen vanuit Langkawi, Maleisië. Boottickets koop je ter plekke of online via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal