Van Koh Lipe naar Bangkok

Van Koh Lipe naar Bangkok

De afstand van het ontspannen eiland Koh Lipe naar de Thaise hoofdstad Bangkok bedraagt ongeveer 950 kilometer, waardoor je veel tijd uit moet trekken voor deze route. Je neemt altijd de veerboot naar het vasteland, vanwaar je verder kunt reizen met vliegtuig, de trein of de bus. Wij zetten de opties in een logische volgorde onder elkaar.

Zo reis je van Koh Lipe naar Bangkok:

1) Boot en trein

De reis van Koh Lipe duurt hoe dan ook lang en dan is de goedkoopste reisoptie het meest interessant. Hiervoor kun je om 9:00 uur op de boot vanaf de pier bij Pattaya Beach stappen en verder reizen met een minibus van Sukhothai Tour Hat Yai naar het treinstation van Hat Yai. Deze reis duurt in totaal vierenhalf uur. Daardoor kom je om 13:30 uur aan op het station, ruim op tijd voor de Rapid 170 en 172 treinen. Deze vertrekken om 14:45 uur en 15:39 uur en komen respectievelijk 9:00 en 9:15 uur de volgende morgen in Bangkok aan. De boot- en minibustransfer kost €18, en je hebt al een comfortabele slaapplaats voor €20 in eerste klasse. Een slaapplaats in tweede klasse kost €16,50 en als je echt met een laag budget reist, kun je voor €7 een zitplaats in derde klasse reserveren.

Kaartje kopen: Kaartjes voor de veerboot en minibus kun je online verkrijgen via 12Go.Asia en de treintickets kun je tevens op 12Go.Asia verkrijgen.


2) Boot en bus

Vanaf de pier bij Pattaya Beach kun je om 9:00 en 9:30 uur op de veerboot naar het vasteland stappen, waar vervoerders Satun Pakbara Speed Boat Club en Sukhothai Tour Hat Yai je met een minibus naar de stad Hat Yai brengen. Hier kun je vanaf de busterminal met een nachtbus van Sri Siam naar Bangkok reizen. De transfer van Koh Lipe naar Hat Yai duurt vierenhalf uur en en de busreis naar Bangkok veertien uur. Met overstaptijd ben je 21 uur onderweg en het combinatieticket kost €41 tot €48.

Kaartje kopen: Tickets zijn online verkrijgbaar via 12Go.Asia.


3) Boot en vliegtuig

Als je tijd wil besparen, kun je ook vliegen naar Bangkok. Voor deze reisoptie vaar je eerst om 10:30 uur vanaf Koh Lipe naar Krabi, waar je met een busje van Tigerline Travel naar de luchthaven wordt gebracht. Het combinatieticket kost je €35. Je arriveert ongeveer om 15:30 uur op de luchthaven van Krabi. Vanaf hier kun je voor ongeveer €20 met AirAsia naar Don Mueang International Airport vliegen, zonder ruimbagage daarbij inbegrepen. De vlucht duurt anderhalf uur, waarna je verder kunt reizen naar het centrum van Bangkok. Je bespaart door te vliegen wel tijd, maar bent uiteindelijk toch zo’n tien uur onderweg en het is tevens de duurste reisoptie.

Kaartje kopen: De kaartjes voor de boot en minibus koop je eenvoudig via 12Go.Asia en de juiste vlucht vind je door onze tips op onze vliegtickets Thailand pagina te bekijken.


Meer over deze bestemmingen: