Koh Wai

Koh Wai

Zoek jij een waar toevluchtsoord? Een eiland waar je even helemaal nergens aan hoeft te denken en waar je niets hoeft te doen, behalve relaxen? Dan hebben wij jouw idee van de ideale bestemming gevonden, en wel op zes kilometer ten zuiden van Koh Chang. Een eiland waar azuurblauw water aanspoelt op poederachtige stranden en unieke rotsformaties en waar de tropische onderwaterwereld schittert aan de kust. De weelderige jungle en ongerepte heuvels nodigen de eilandbezoekers uit de verborgen stranden en uitkijkpunten te ontdekken, de primitieve hutjes in dit paradijs eigen te making en te genieten van het leven op een onbewoond eiland. Welkom op Koh Wai.

Over Koh Wai

Koh Wai is een zeer primitief eiland dat de perfecte ontsnapping is van de ‘echte wereld’. Het eiland heeft geen wegen, winkeltjes, bars en feestjes, dorpjes, politie, pinautomaten, medische faciliteiten, hete douches en (over het algemeen) elektriciteit. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd! Klinkt deze omschrijving jou als muziek in de oren? Dan is Koh Wai jouw bestemming. Dit is waar je niets anders moet willen doen dan chillen en één worden met de omgeving van het kleine eiland.


Koh Wai


Dagtrip

Ben je er niet zeker van of dit primitieve eiland jouw bestemming is? Dan raden wij je aan om te kiezen voor een dagtrip. Zo kom je hier in de ochtend aan op de boot, geniet je de gehele dag van dit stukje paradijs en vertrek je in de avond weer terug naar je eigen hostel. Bevalt het heel goed? Dan kom je de volgende dag weer terug en blijf je eventueel alsnog overnachten. Wil je van te voren wel een accommodatie boeken? Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Activiteiten

Ondanks dat snorkelen en strandhangen de hoofdactiviteiten zijn op Koh Wai, kunnen ook actieve of avontuurlijke reizigers hier terecht voor een dagje hiken rond het eiland. Ten westen van het Pakarang Resort vind je namelijk een klein houten bordje dat de start vormt van een korte trekking. Deze brengt je over het hoofdgebied van het eiland en eindigt op een klein maar paradijselijk strandje ten zuiden van het eiland. Onze favoriete hike route op het eiland is de wandeling naar Sunset Point vanwaar je kunt genieten van een magnifiek uitzicht op de zon die achter de horizon verdwijnt en het water aan de kust dat op de rotsen stort.

Houd je het toch liever bij snorkelen? Dan kun je vrijwel overal terecht rondom Koh Wai. Als je vanaf Koh Chang komt kun jij je vervoer + een snorkelervaring samen boeken. Heb jij je eigen snorkelspullen mee? Loop dan simpelweg rondom het eiland, doe je bril op, je snorkel in en wandel zo het water in. De kans is groot dat je binnen een aantal minuten onder water al kunt genieten van al het moois dat hier leeft.


Koh Wai


Koh Wai


Vervoer op Koh Wai

Koh Wai is slechts drie bij één kilometer groot en dus zijn er geen auto’s, scooters of zelfs fietsen om je te verplaatsen. Er is een voetpad dat het hele eiland rond gaat en je binnen dertig tot veertig minuten van de noord- naar de zuidkust brengt.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Voor een eiland, zo klein en primitief, is Koh Wai behoorlijk makkelijk te bereiken. Je kunt namelijk heel gemakkelijk eilandhoppen tussen de Koh Chang eilanden (Koh Chang, Koh Kood, Koh Mak, en Koh Wai) met speedbootjes, of houten bootjes. Zo vertrekken er dagelijks boten vanaf deze eilanden en vanaf de Laem Ngop pier (vlakbij Trat). Als je op het eiland overnacht word je op het juiste strand afgezet.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.