Hua Hin

Hua Hin

Op ongeveer drie uur rijden vanuit het Thaise Bangkok ligt de oude badplaats Hua Hin. Deze gezellige stad heeft een aantal zeer mooie stranden en levendige marktjes. Hua Hin is vooral bij de Thai geliefd om even bij te komen op het strand. De laatste jaren wordt de stad ook door toeristen steeds meer bezocht. Hua Hin is niet zo veelzijdig, maar de stad heeft zeker zijn charmes. Het gunstige klimaat in Hua Hin, gemiddeld tussen de 25 en 30 graden zonder veel regen, en de mooie lange stranden hebben voor Hua Hin bijgedragen aan de populariteit.

Over Hua Hin

Het aantal toeristen groeit weliswaar nog steeds, maar er zijn veel leukere bestemmingen in Zuid-Thailand, zeker voor backpackers. Hua Hin kenmerkt zich namelijk door lange stranden met luxe resorts en hotels. Je kunt je voorstellen dat deze grote resorts geen backpackers trekken. Hoewel Hua Hin vroeger redelijk populair was bij backpackers, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Voor families met kinderen is Hua Hin misschien wel leuker. Maar het zijn vooral de Thai zelf die de drukte van de stad ontvluchten en naar het rustige Hua Hin komen om te relaxen. Wat daarbij ook meespeelt, is het gunstige, stabiele weer: het is in Hua Hin gemiddeld tussen de 25 en 30 graden en er valt weinig neerslag. Bovendien brengt de Thaise koninklijke familie haar vakanties door in Hua Hin, wat de nodige bewaking en schoonmaak-maatregelen met zich meebrengt. De stad is dus ook zeker veilig te noemen, wat locals en expats ook weer trekt.


Hua Hin


Hua Hin


Te zien en te doen

Voor veel mensen is het strand de hoofdreden om Hua Hin te bezoeken. Omdat het op zo’n drie uur rijden van het drukke Bangkok ligt, biedt Hua Hin kans om even aan de drukte te ontsnappen en bij te komen op een van de stranden. Maar Hua Hin biedt meer. Zo is er een leuke night market, waar je aan allerlei spulletjes kunt komen. Ga ook zeker de eetkraampjes op de markt af voor heerlijk streetfood. Een andere leuke markt is de Cicada Market. Hier ga je vooral heen voor de kunst en handgemaakte spullen. Houd er wel rekening mee dat deze markt alleen in het weekend open is. Een andere bezienswaardigheid die redelijk bezocht wordt, is het Railway Station. Dit ligt net iets buiten het centrum. Het is vooral het uiterlijk van het treinstation wat toeristen aantrekt. Er zijn verder weinig bijzondere bezienswaardigheden, maar Hua Hin is wel een prima mix van strand, zee, markten en restaurantjes. Het uitgaansleven van Hua Hin is mager. Er zijn een aantal bars waar je nog gezellig een drankje kunt drinken, maar daar houdt het wel mee op.

Phraya Nakhon Cave

Maak vanuit Hua Hin zeker een uitstap naar de Phraya Nakhon Cave. In deze grot staat een eeuwenoude tempel. Deze tempel is op zich niet heel bijzonder, maar tussen 10:30 en 11:30 uur is dit het absoluut wel. Dan schijnt de zon door de grot heen, rechtstreeks op de tempel. Een uniek spektakel, wat leuk is om mee te maken. De grot ligt bij het Khao Sam Roi Yot National Park, wat goed bereikbaar is vanuit Hua Hin. Met de taxi ben je ongeveer drie kwartier onderweg. Er zelf met de scooter heen rijden is ook een optie. Eenmaal aangekomen moet je nog een pittige, maar mooie wandeling maken. Het zien van deze bijzondere tempel na deze wandeling geeft je absoluut een voldaan gevoel.


Hua Hin

De tempel in de Phraya Nakhon Cave.


Kiteboarden

Hua Hin is de beste spot in Thailand om te kitesurfen. Heb je het nog nooit gedaan en wil je het graag leren? Dan kun je voor een goede prijs een aantal lessen krijgen. Naast beginnende, zijn ook meer ervaren kitesurfers in Hua Hin op hun plek. In 2010 vond zelfs het wereldkampioenschap hier plaats.

Overnachten in Hua Hin

Zoals gezegd kent de stad veel luxe resorts en hotels. Vanzelfsprekend hangt hier een duur prijskaartje aan. Omdat er vroeger wel veel backpackers in Hua Hin kwamen, zijn er gelukkig ook nog genoeg betaalbare guest houses en goedkope hotels. In onze Reisgids Thailand benoemen we de leukste hostels van Hua Hin.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Je kunt de trein pakken in Bangkok. Deze rit duurt echter ongeveer een uur langer dan de bus en is bovendien prijziger. De bus is dus een betere optie.

De bus is dus over het algemeen de beste manier om naar Hua Hin te gaan. Vanuit Bangkok is het met de bus een rit van 3 uur. Deze bus met air conditioning kost je ongeveer 150 bath. Hua Hin heeft tevens goede busverbindingen met een aantal steden in Zuid-Thailand, zoals Cha-am en Chumphon. Bustickets koop je ter plekke of online via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal