Hua Hin

Hua Hin

Op ongeveer drie uur rijden van Bangkok ligt de oude badplaats Hua Hin. Deze gezellige stad heeft een aantal zeer mooie stranden en levendige marktjes. Hua Hin is vooral bij de Thai geliefd om even bij te komen op het strand. De laatste jaren wordt de stad ook door toeristen steeds meer bezocht. Hua Hin is niet zo veelzijdig, maar de stad heeft zeker zijn charmes. Het gunstige klimaat in Hua Hin, gemiddeld tussen de 25 en 30 graden zonder veel regen, en de mooie lange stranden hebben voor Hua Hin bijgedragen aan de populariteit.

Phraya Nakhon Cave

Maak vanuit Hua Hin zeker een uitstap naar de Phraya Nakhon Cave. In deze grot staat een eeuwenoude tempel. Deze tempel is op zich niet heel bijzonder, maar tussen 10:30 en 11:30 is dit het absoluut wel. Dan schijnt de zon door de grot heen, rechtstreeks op de tempel. Een uniek spektakel, erg leuk om mee te maken. De grot ligt bij het Khao Sam Roi Yot National Park, wat goed bereikbaar is vanuit Hua Hin. Met de taxi ben je ongeveer drie kwartier onderweg, zelf met de scooter er heen rijden is ook een optie. Eenmaal aangekomen moet je nog een pittige – maar mooie – wandeling maken. Het zien van deze bijzondere tempel na deze wandeling geeft je absoluut een voldaan gevoel.


Hua Hin

De tempel in de Phraya Nakhon Cave.


Kiteboarden

Hua Hin is de beste spot in Thailand om te kitesurfen. Als je dit nog nooit gedaan hebt kan je hier voor een goede prijs lessen krijgen in deze leuke sport. Meer ervaren kitesurfers kunnen hier uiteraard ook goed terecht. In 2010 vond zelfs het wereldkampioenschap hier plaats.

Overnachten

Hoewel Hua Hin vroeger redelijk populair was bij backpackers, is dit tegenwoordig niet meer het geval. Vooral de Thai zelf komen hier om te relaxen. Het aantal toeristen groeit weliswaar nog steeds, maar er zijn veel leukere bestemmingen in Zuid Thailand, zeker voor backpackers. Voor families met kinderen is Hua Hin misschien wel leuker. Omdat veel backpackers hier vroeger wel kwamen, zijn er nog genoeg guest houses en goedkope hotels. Ook zijn er tientallen plekken waar je Westers kunt eten, inclusief de bekende internationale ketens. Leuker is het om wat eten te halen op de Chatchai Markt. Hier haal je voor een goede prijs verse vis. In onze Reisgids Thailand benoemen we de leukste hostels van Hua Hin.


Hua Hin


In de avond

Als de zon ondergaat zijn de stranden een stuk minder interessant. Gelukkig kun je jezelf op de avondmarkt in Hua Hin nog goed vermaken. Hier vind je veel winkeltjes, leuke restaurants en eet-kraampjes. Het uitgaansleven van Hua Hin is mager. Er zijn een aantal bars waar je nog gezellig een drankje kunt drinken, maar daar houdt het wel bij op.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Je kunt de trein pakken in Bangkok. Deze rit duurt echter ongeveer een uur langer dan de bus en is bovendien prijziger. De bus is dus een betere optie.

De bus is dus over het algemeen de beste manier om naar Hua Hin te gaan. Vanuit Bangkok is het met de bus een rit van 3 uur. Deze bus met air conditioning kost je ongeveer 150 bath. Hua Hin heeft tevens goede busverbindingen met een aantal steden in Zuid-Thailand, zoals Cha-am en Chumphon. Bustickets koop je ter plekke of online via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal