Koh Chang

Koh Chang

Koh Chang staat bekend als ‘the next big thing’ in Thailand. Het is zo’n 40 kilometer lang en 16 kilometer breed en daarmee na Phuket het grootste eiland van het land. Het is eigenlijk een grote jungle, met steile wegen en moeilijk door gangbare stukken land. Deze wilde natuur, de rustige sfeer en mooie stranden maakte Koh Chang jaren geleden een populaire locatie onder backpackers in Thailand. De tijden zijn echter aan het veranderen. Meerdere hotels en reisbureaus hebben het eiland ook ontdekt en brengen elk jaar meer toeristen.

Stranden

Alhoewel het niet de mooiste stranden van Thailand zijn, kan je toch een paar mooie stranden vinden op Koh Chang. Khlong Prao Beach is vanwege de rust en mooie omgeving onze favoriet. White Sand Beach is het bekendste en meest bezochte strand, maar echt wit is het zand niet. De meeste backpackers en (daardoor) de leukste sfeer vind je op Lonely Beach. Dit strand zelf is niet geweldig, maar zeker in de avond is het er erg gezellig.


Koh Chang


Trekking

Koh Chang is een van de weinige Thaise eilanden waar je een trekking kunt maken. De mooie natuur van het eiland maakt het een ideale plek voor een lange wandeling. Als je wat verkoeling zoekt kan je naar een hoge waterval gaan, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Naast veel groen kan je ook verschillende dieren spotten. Zoals apen – die je sowieso vaak op Koh Chang ziet -, hagedissen en bijzondere vogels.

Overnachten op Koh Chang

De meeste resorts, hotels en andere faciliteiten gericht op toeristen zijn te vinden bij White Sand Beach, het meest noordelijke strand op Koh Chang. Ook aan de westkust van het eiland zijn veel resorts te vinden. Voor backpackers is zoals gezegd Lonely Beach het leukste. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Koh Chang

Onze hostel aanraders


Koh Chang 2


Duiken en snorkelen

Het duiken is niet zo mooi als op Koh Tao, maar het is nog steeds meer dan prima. Niet alleen in de directe omgeving van Koh Chang, maar ook rondom andere kleinere eilanden in de buurt.

In de omgeving

Als je Koh Chang wel gezien hebt, kun je nog een ander eilandje in de buurt bezoeken. Op Koh Kood bijvoorbeeld vind je ook een paar leuke stranden en ontbreekt het toerisme, wat wel zo leuk is. Ditzelfde geldt voor het eilandje Koh Mak.


koh-chang-3


Mu Ko Chang National Park View Point

Voor een mooi uitzicht over de omgeving van het eiland ga je naar het uitkijkpunt van het Mu Ko Chang National Park. Vooral met zonsondergang is het hier schitterend, zeker op een heldere dag. Huur een scooter en rij er op eigen houtje heen. Sowieso is het erg leuk om per scooter zonder te veel plannen het eiland te verkennen. De relaxte eilandsfeer en mooie natuur maakt dit een ontzettend leuke rit.

Hoe kom ik er?

Je kunt vanaf zowel Tha Thammachat als Tha Centrepoint de boot pakken naar Koh Chang. Deze boten doen er respectievelijk 30 en 45 minuten over. Deze pieren op het vasteland van Thailand zijn goed te bereiken per bus, vanaf Bangkok is het ongeveer zes uur rijden. Tickets voor de reis zijn te koop via 12Go.Asia. Je kunt ook de boot pakken vanuit Koh Kood, deze doet er vijf uur over. Vanuit Koh Mak is het ongeveer een uur varen naar Koh Chang.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0