Koh Chang

Koh Chang

Het eiland Koh Chang staat bekend als ‘the next big thing’ in Thailand. Het is zo’n 40 kilometer lang en 16 kilometer breed en daarmee na Phuket het grootste eiland van het land. Koh Chang is eigenlijk een grote jungle met steile wegen en moeilijk begaanbare stukken land. De wilde natuur, rustige sfeer en mooie stranden maakte Koh Chang jaren geleden al een populaire locatie onder backpackers in Thailand. De tijden zijn echter aan het veranderen: meerdere hotels en reisbureaus hebben het eiland ook ontdekt en trekken elk jaar meer toeristen.

Stranden

Hoewel het niet de mooiste stranden van Thailand zijn, kun je toch een paar mooie stranden vinden op Koh Chang. Khlong Prao Beach is vanwege de rust en groene omgeving onze favoriet. White Sand Beach is het bekendst en meest bezochte strand, maar echt wit is het zand niet. De meeste backpackers en de leukste sfeer vind je op Lonely Beach. Dit strand zelf is niet geweldig, maar ‘s avonds is het er erg gezellig.


Koh Chang


Trekking

Koh Chang is een van de weinige Thaise eilanden waar je een trekking kunt maken. De mooie natuur op het eiland maakt het een ideale plek voor een lange wandeling. Als je wat verkoeling zoekt kun je naar een hoge waterval gaan, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Naast veel groen kun je er verschillende dieren spotten, zoals apen – die je sowieso vaak ziet op Koh Chang -, hagedissen en bijzondere vogels.

Overnachten op Koh Chang

De meeste resorts, hotels en andere faciliteiten gericht op toeristen zijn te vinden bij White Sand Beach, het meest noordelijke strand op Koh Chang. Ook aan de westkust van het eiland zijn veel resorts te vinden. Voor backpackers is zoals gezegd Lonely Beach het leukst. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Chang vermeld.


Koh Chang 2


Duiken en snorkelen

Duiken bij Koh Chang is niet zo mooi als bij Koh Tao, maar ook hier is de onderwaterwereld indrukwekkend. Niet alleen in de directe omgeving van Koh Chang, maar ook rondom kleinere eilanden in de buurt kun je fijn duiken en snorkelen. Net als op Koh Tao, kun je op Koh Chang een PADI duikbrevet behalen.

Mu Ko Chang national park

Voor mooi uitzicht over de omgeving van Koh Chang, ga je naar het uitkijkpunt van het Mu Ko Chang national park. Vooral rond zonsondergang is het hier schitterend, zeker op een heldere dag. Huur een scooter en rij er op eigen houtje naartoe. Sowieso is het erg leuk om op een scooter het eiland te verkennen. De sfeer op Koh Chang is chill en de natuur is mooi. Een bezienswaardigheid die je dan ook kunt bezoeken is de vuurtoren. Het is er wel erg toeristisch.

Thaise eilanden verkennen per scooter is populair, maar het bergachtige Koh Chang leent zich ook om per mountain bike te geëxploreerd te worden. Ook in het national park kun je fietsen. Je vindt er sowieso mooie watervallen. Nog avontuurlijker, wel duurder, zijn quad rijden en ziplinen in de jungle van Koh Chang.


koh-chang-3


Sporten en ontspannen

Zoals op wel meer Thaise eilanden, kun je op Koh Chang kook-, yoga-, duik-, muay thai- en meditatielessen volgen. Ook kun je er fitnessen, paddle boarden, surfen en kite surfen. Verder zijn er spa’s en andere plekken waar je je van top tot teen kunt laten masseren.

In de omgeving

Als je Koh Chang wel gezien hebt, kun je een ander eilandje in de buurt bezoeken. Er liggen zelfs verschillende onbewoonde eilanden in de omgeving. Koh Kood is een leuk eiland dichtbij Koh Chang. Je vindt er ook leuke stranden en toeristisch is het niet, waardoor het minstens zo charmant is als Koh Chang. Hetzelfde geldt voor het eilandje Koh Mak.

Heb je niet zo’n zin om te duiken of om naar een ander eiland te gaan, maar wil je wel de zee op, huur dan een kajak, kano of speedbood om mee te cruisen.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Je kunt in zowel Tha Thammachat als Tha Centrepoint de boot naar Koh Chang nemen. Deze boten doen 30 en 45 minuten over de overtocht. Deze pieren op het vasteland van Thailand zijn goed te bereiken per bus. Vanuit Bangkok is het ongeveer zes uur rijden. Tickets voor de reis zijn te koop via 12Go.Asia. Ook op Koh Kood kun je de boot pakken, deze doet er vijf uur over. Vanuit Koh Mak is het ongeveer een uur varen naar Koh Chang.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal