Koh Samet

Koh Samet

Koh Samet is een prachtig tropisch eiland gelegen op vier uur reizen vanaf Bangkok. Het eiland kent daardoor een interessante mix aan bezoekers. Het eiland is populair bij de Thai zelf, bij expats, bij toeristen op zonvakantie en bij backpackers. Vooral in het weekend en in Thaise vakantieperiodes kan het behoorlijk druk worden op Koh Samet. Van maandag tot vrijdag zul je er voornamelijk backpackers aantreffen. De Thai verblijven voornamelijk in de hotels en resorts die dichtbij de haven en de stranden liggen. Als je iets verder het eiland op gaat, wordt het rustiger en kom je meer andere backpackers tegen.

Toerisme

Het toerisme heeft zich de afgelopen decennia sterk ontwikkeld op Koh Samet. Het eiland heeft daardoor niet meer het mooie ongerepte landschap waar het bekend om stond. Toch is het toerisme nog niet zo ontwikkeld als op sommige andere eilanden in de regio en is Koh Samet daarom nog steeds een goede keuze voor backpackers. Dit komt ook doordat het eiland een nationaal park is (waardoor je verplichte entreekosten van 300 bath betaalt) en er daardoor niet ongelimiteerd gebouwd mag worden.


Koh Samet


Overnachten op Koh Samet

Op Hat Sai Kaew, het populairste gedeelte van het eiland, zul je wel veel ‘luxe toerisme’ zien, maar hoe verder je naar het zuiden gaat hoe minder dit wordt. Ao Hin Khok, Ao Phai en Ao Wong Deauan zijn alledrie geschikt voor reizigers op een klein budget. De stranden zijn hier prima, maar niet te druk. Vooral op Ao Hin Khok vind je een paar prima guesthouses. Toch zul je op Koh Samet niet gemakkelijk goedkoop kunnen overnachten. Zeker in de weekeinden tijdens het hoogseizoen kunnen de prijzen hoog zijn. In onze Reisgids Thailand staan de leukste hostels van Koh Samet vermeld.

Stranden op Koh Samet

Koh Samet heeft de meeste zonuren van alle Thaise eilanden en is daardoor perfect voor een paar stranddagen. Zoals gezegd is Hat Sai Kaew het drukste eiland, maar ook op Ao Wong Deuan vind je veel toeristen. Ao Phai is een wat rustiger strand en misschien wel het mooiste op het eiland. Als je wilt snorkelen kun je dit het best vanaf Ao Phrao doen.


Koh Samet 2


Uitgaan op Koh Samet

Rond Hat Sai Kaew zijn veel uitgaansgelegenheden. Echte clubs of georganiseerde feesten zijn er echter niet. Wel zijn er een groot aantal bars waar je je prima kunt vermaken. Een daarvan is Old Amsterdam. Bezoek deze Nederlandse bar als je al zo lang weg bent dat je thuis begint te missen. Als je andere backpackers wilt ontmoeten, kun je ook het best in een van deze bars op Hat Sai Kaew terecht.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Het eiland is in 45 minuten te bereiken met de boot vanaf Ban Phe, op het vaste land van Thailand. Het plaatsje Ban Phe is in ongeveer tweeënhalf uur te bereiken met de bus vanaf Bangkok, er gaan meerdere bussen per dag. Kaartjes voor de boot koop je ter plekke of online via 12GO Asia.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal