Backpack budget Thailand

Backpack budget Thailand

Thailand is de afgelopen jaren wat duurder geworden. Zeker in het toeristische zuiden van het land zijn de prijzen behoorlijk gestegen ten opzichte van een jaar of tien geleden. Desondanks blijft het voor Nederlanders nog altijd een erg goedkoop land om in te reizen. Thailand is zonder twijfel het populairste backpack land in Azië. Dit omdat er ontzettend veel te zien en te doen is, maar ook vanwege de gunstige prijzen. Je kunt voor enkele euro’s ontzettend goed eten, voor minder dan tien euro slaap je in een erg gezellig hostel en leuke dingen doen of zien kost over het algemeen ook niet zoveel. Je wekelijkse backpack budget voor Thailand zal wat hoger liggen dan buurlanden als Laos en Cambodja, maar Thailand blijft dus nog altijd goedkoop.

Bereken je budget voor Thailand:

Om je wat rekenwerk te besparen hebben we onderstaande budget calculator in elkaar gezet. Vul deze in om een inschatting te krijgen van je benodigde budget. Alle berekeningen gelden specifiek voor Thailand. Uiteraard ga je niet precies het bedrag uitgeven dat uit deze berekening komt, maar het geeft wel je een goede indruk. Als je veel tijd in het duurdere zuiden van Thailand doorbrengt moet je nog wat extra kosten er bij rekenen.


Reisplannen

In bovenstaande keuze zitten de kosten van slapen, eten, vervoer en wat andere kleinigheden verwerkt.

Alleen reizen is in de meeste gevallen duurder dan met een reisgenoot, omdat je bepaalde kosten niet kunt delen.

Alcohol is relatief duur in Thailand, zeker vergeleken met Laos, Cambodja en Vietnam. Veel uitgaan levert dus veel extra kosten op.

Binnenlandse vluchten

Kosten voordat je Thailand binnenkomt

Hoeveel kost je (vlieg)reis naar Thailand?

Bekijk ook onze pagina over vliegtickets naar Thailand.

Welke andere kostenposten heb je nog?

Lees ons artikel over een backpack kopen voor kostbesparende tips.Welke overige kosten heb je nog?

Je budget