Backpack kopen

Backpack kopen

Wat is backpacken nou zonder een backpack? Het is waarschijnlijk niet hetgeen van je reis waar je jouw geld aan uit wilt geven, maar een backpack rugzak is wel een essentieel onderdeel van een backpack reis. Je moet zoveel lopen, sjouwen en reizen met je tas dat een slechte backpack backpack je veel irritatie en/of pijn gaat opleveren. Over het algemeen geven we op BackpackenInAzie.nl tips om zo goedkoop mogelijk te reizen, bij het kiezen van de beste backpack kan je beter net wat meer uitgeven. Investeer liever die paar tientjes extra voor het kiezen van een betere rugzak om heel wat rugpijn en gebrek aan algemene comfort te besparen. Voor een goede backpack betaal je ongeveer €150 tot €300, afhankelijk van de wensen en eisen die je hierin hebt. Welke backpack je moet kopen is van meerdere factoren afhankelijk, op deze pagina helpen we je bij de zoektocht naar de beste rugzak voor je reis.

Hoe groot moet mijn backpack zijn?

De inhoud van je backpack wordt gemeten in het aantal liters. De keuze voor de grootte van je backpack is van een paar factoren afhankelijk:

  • De reis die je maakt – ga je hiken in de Himalaya of ga je chillen in het zuiden van Thailand? Daar passen twee hele andere backpacks bij.
  • De bouw van je lichaam – ben je lang en breed of ben je wat smaller gebouwd? Als je relatief klein bent is een enorme backpack niet het meeste comfortabele item om te dragen.
  • De lengte van je reis – als je een week of twee gaat heb je aan een kleinere backpack waarschijnlijk voldoende. Mocht je een lange wereldreis maken dan zul je wat meer spullen mee moeten nemen.

Als leidraad kun je onderstaande tabel gebruiken:

Duur van je reis Inhoud in liters
< 1 week < 40 liter
1 tot 3 weken 40 – 60 liter
3 – 8 weken 55 – 70 liter
> 2 maanden > 65 liter

Welk merk backpack moet ik kiezen?

Er zijn ontzettend veel verschillende merken backpacks. Je kunt kiezen uit technische rugzakken die ontworpen zijn voor uitdagende hikes door barre weeromstandigheden, maar je hebt ook goedkope backpacks die je voor nog geen €100 kunt kopen. Uit, helaas vrij slechte, eigen ervaringen is gebleken dat een goedkopere backpack bijna altijd van mindere kwaliteit is. Het cliché goedkoop is duurkoop is bij het zoeken van de beste backpacken zeker toepasbaar. Met name als je van plant bent om meerdere reizen in je leven te maken is de investering in een goede backpack het wat ons betreft zeker waard. Onze favoriete backpack merken zijn Osprey, Deuter, Vaude, Nomad en Lowe Alpine.

Welke backpack voor vrouwen?

De gemiddelde vrouwenrug is wat korter dan de gemiddelde mannenrug en vrouwen hebben over het algemeen smallere schouders dan mannen. Er zijn speciale backpacks voor vrouwen die een kleinere rugpand hebben en smallere schouderbanden. Deze backpacks zijn daardoor comfortabeler om te dragen. Is het een must om als vrouw een speciale dames backpack te kopen? Wat ons betreft niet, maar als je nog een backpack moet kopen kan het zeker geen kwaad om hier rekening mee te houden. Zeker als je aan de kleine of smalle kant bent, dan is een kleinere dames backpack extra welkom.

Waar moet de backpack tas aan voldoen?

Er zijn een aantal eigenschappen waar je op moet letten als je een backpack koopt. Zo is het belangrijk dat je de heup- en schouderbanden kunt verstellen. Daarmee kun je de rugzak ergonomisch afstellen op jou lichaamsbouw.

Ook het gewicht van de backpack tas is belangrijk. Het meeste gewicht gaat natuurlijk in de rugzak zelf, maar als je een hele zware tas kiest heb je veel extra gewicht wat je mee moet sjouwen. De betere backpacks zijn gelukkig niet zo zwaar.

Onze favoriete backpacks

De juiste daypack

Een goede, grote backpack voor je kleding en andere grote spullen is één, maar daar ga je natuurlijk niet de hele dag mee rondlopen. Daarom is het verstandig om ook een daypack mee te nemen op reis. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een rugzak die je overdag meeneemt als je activiteiten gaat ondernemen. Deze tas is een stuk lichter en kleiner en gelukkig ook voordeliger. Op onze pagina over het kiezen van de juiste daypack lees je hier meer over.

Je backpack afstellen en inpakken

Heb je eenmaal een goede backpack gekocht? Super! Dan is het tijd om de rugzak goed af te stellen. Want ook de beste backpack kan rugklachten opleveren als deze niet juist is afgesteld. Bekijk onze video over je backpack afstellen voor meer tips. Als de tas goed is afgesteld kun je deze gaan inpakken. Hoe je dat zo efficiënt mogelijk doet hebben we ook beschreven in een handige video.

Waar kun je een backpack kopen online?

Een goede keuze is Travelbags.nl. Zij zijn, zoals de naam al doet vermoeden, gespecialiseerd in reistassen. Ze hebben een groot aanbod backpacks en andere reistassen. Een fijne klantenservice, goed advies over welke backpack je moet kopen en gratis verzendkosten maken dit een fijne website om online een nieuwe backpack te kopen.