Backpack inpakken

Backpack inpakken

Je hebt al een goede backpack gekocht en je hebt je backpack juist afgesteld. Nu is het tijd om daadwerkelijk je backpack in te pakken! In dit artikel geven we geen tips over wat je het beste kunt meenemen op je reis, maar geven we alleen tips over hoe je de spullen het beste – geordend – in je backpack krijgt.

Je backpack inpakken

Maak het jezelf niet moeilijk; maak praktische keuzes en zorg dat je spullen ook klaar zijn om de tas in te gaan.

Kleding

Neem vooral niet teveel kleding mee. Aan vrolijke, luchtige kleding is op Aziatische markten geen gebrek.

 • Neem je schoenen mee in je backpack? Vergeet dan niet de holle ruimte in je schoenen te benutten. Het is de perfecte plek om wat sokken of andere kleine items in te proppen. Met een speciale schoenenzak houd je jouw schoenen gescheiden van je overige kleding, met name handig als je schoenen vies zijn geworden na een wandeling.
 • Als je kleding nog steeds teveel ruimte inneemt, kun je speciale vacuümzakken gebruiken. Het volume van de zak is zowel met als zonder stofzuiger te minimaliseren.
 • Rol je kleding die je meeneemt – niet te veel! – op en leg het vervolgens in je backpack. Een handige manier om veel ruimte te besparen.
 • Met packing cubes kan je al je kleding, of andere voorwerpen, gemakkelijk verdelen. Ideaal om bijvoorbeeld je ondergoed te verzamelen. Dit spaart niet alleen ruimte, maar je vindt ook gemakkelijk je kledingstukken terug in je backpack.
 • Neem een reis waszak mee om je vieze kleding te scheiden van je schone outfits in je backpack.

Leesvoer

Neem een e-reader of een tablet mee in plaats van vijf boeken en acht tijdschriften of neem één boek en één tijdschrift mee en ruil ze in hostels en boekenwinkeltjes.

Verzorging

Neem alleen de meest belangrijke verzorgingsproducten mee en koop hier een kleinere variant van, je bent immers maar een paar weken op reis.

 • Kies voor praktische spullen, zoals een sneldrogende handdoek en miniverzorgingsproducten.
 • Koop een aantal speciale reisflessen. Deze kosten bijna niks en wegen ook weinig. Vul deze flesjes met shampoo of andere toiletproducten. Op deze manier bespaar je veel ruimte in je backpack.
 • Stop al je toiletspullen in een waterdichte toilettas. Zo voorkom je dat je hele backpack naar douchegel ruikt als je flesje een keer lekt.
 • Oorbellen steek je door de gaatjes in losse knopen, zodat je ze niet kwijtraakt.

Algemene inpaktips

Voorbereidingen zijn getroffen. Nu is het tijd om de tas in te pakken. De spullen die je als eerst nodig hebt krijgen de plek die het best bereikbaar is. Pas op dat je de zware spullen niet allemaal in één kant van je backpack plaatst. Wanneer je een nieuwe backpack gaat aanschaffen is het ook verstandig om buiten het draagcomfort, te kijken naar de grote en de indeling van de vakken. Er is namelijk een groot verschil in modellen, de ene backpack heeft veel vakken om alles te ordenen terwijl de ander een groot vak heeft.

 • Leg de zwaardere spullen zo dicht mogelijk tegen je rug. Zo verminder je de kans op rugpijn, erg belangrijk als je veel met je backpack rondloopt.
 • Onderin het grootste vak zit kleding en daar bovenop verzorgingsproducten en een toilettas.
 • Op de toilettas leg je lichtere spullen, zoals slippers.
 • Naast het grote vak heeft je backpack ook veel kleinere vakken. Gebruik deze vakken goed, door hier items in te leggen waar je snel bij wilt kunnen. Als je zijvakken hebt, dan passen je ondergoed en sokken daar waarschijnlijk in.
 • Leg je items altijd op dezelfde plek in je backpack terug. Na een paar dagen of weken reizen weet je zo precies waar alles ligt in je backpack en hoef je niet elke ochtend te zoeken naar je spullen. Doe bijvoorbeeld je sokken aan de linkerkant van je backpack en je ondergoed rechts.
 • Prop je backpack niet helemaal vol. In elk Aziatisch land zijn hele leuke souvenirs te vinden. Het is zonde als je deze niet mee naar huis kunt nemen omdat je geen ruimte in je backpack hebt. Ter plekke wat spullen achterlaten is natuurlijk ook een optie.

Video: Hoe kun je het slimst je backpack inpakken?

Onze tips hebben we verzameld in een handig filmpje:

Meer over dit onderwerp