Daypacks

Daypacks

Een daypack, ook wel een dagrugzak genoemd, is – zoals de naam al doet vermoeden – de rugzak die je dagelijks meeneemt als je wat gaat ondernemen tijdens je reis. Een grote backpack is ideaal om je spullen in mee te nemen, maar uiteraard veel te groot en zwaar om mee te nemen als je op stap gaat. Je backpack laat je dan lekker in je accommodatie, terwijl je jouw waardevolle spullen en andere items die je op dat moment nodig hebt meeneemt in je daypack. Belangrijk is dus dat je daypack groot genoeg is voor de items die je wilt meenemen als je activiteiten onderneemt, maar wel genoeg comfort biedt en niet te zwaar is zodat de rugzak wel prettig is om te dragen. Op deze pagina informeren we je over de verschillende opties en geven we advies over de beste daypacks voor een backpack reis.

Daypack meenemen als je gaat backpacken

Zoals hierboven al vermeld is een daypack echt een must als je gaat backpacken. Of je nou een kleine of een grote dagrukzak meeneemt op je reis, je zult wat nodig hebben om je camera, paspoort, portemonnee, waterfles of overige items mee te nemen als je op stap gaat. Niemand die een grote backpack wil meesjouwen als je een tempel gaat bezoeken.

Verschillende type daypacks

Welke rugzak je mee moet nemen is met name afhankelijk van wat je er in wilt stoppen en wat voor type reis je gaat maken. Daypacks zijn er in alle soorten en maten en er zijn speciale uitvoeringen voor elke type reis.

Ga je backpacken naar een land als Nepal, waar je vele uitdagende hikes gaat ondernemen in de bergen? Of ga je backpacken naar het zuiden van Thailand en ben je voornamelijk rondom het strand te vinden? Welke dagrugzak je nodig hebt is hier sterk van afhankelijk. Als je dagelijks lange afstanden gaat hiken kun je denken aan een daypack met een hoog draagcomfort en die speciale drinksystemen heeft. Bij een minder uitdagende reis heb je aan een goedkopere, stijlvollere daypack waarschijnlijk voldoende.

Houdt bij het kopen van een daypack ook rekening met wat je op dagelijkse basis wilt meenemen. Wil je een laptop meenemen naar Azië en die regelmatig meenemen in je dagrugzak? Zoek dan een rugzak uit die hier groot genoeg voor is. Sommige rugzakken beschikken ook over een speciaal laptop vak, waardoor deze extra goed bescherm is.

Als je naar Zuidoost-Azië reist, waar in het de meeste landen over het algemeen goed warm is, is het belangrijk dat de rugzak een goede ventilatie heeft. Een ventilatiesysteem maakt de tas overigens wel wat zwaarder en kan ten koste gaan van de inhoud, dus bedenk goed waar je de voorkeur aan hecht.

Goedkope dagruzakken hebben vaak niet of nauwelijks vakken, terwijl de betere daypacks beschikken over verschillende type vakken waarin je jouw spullen makkelijk kunt scheiden.

Hoeveel liter daypack heb ik nodig?

Zowel daypacks als backpacks vallen in de categorie rugzakken. Het onderscheidt hierin ligt in de inhoud van de tas, wat gemeten wordt in het maximaal aantal liter wat in de tas past. Daypacks hebben over het algemeen een inhoud van maximaal 35 liter. Hoe groter de maximale inhoudt, hoe zwaarder de tas over het algemeen is. Zorg dat je goed weet wat je mee wilt nemen tijdens je activiteiten (wel of geen grote camera bijvoorbeeld) en kies een dagrugzak die groot genoeg is om je spullen mee te nemen, maar niet onnodig zwaar als je heel licht op stap wilt.

0-10 liter

In deze kleine rugzakken kun je echt maar enkele kleine items meenemen. Denk aan een flesje water en je portemonnee. Prima als je niet meer mee wilt nemen, maar het kan soms onhandig zijn. Veel backpackers kiezen voor een grotere dagrugzak, of kiezen voor één grotere daypack en een hele kleine rugzak voor activiteiten waarbij ze licht willen reizen.

11-20 liter

Binnen deze categorie kun je al een stuk meer items meenemen. Denk aan een kleine camera en wat eten of drinken. Grotere items zijn binnen deze type dagrugzakken niet altijd goed mee te nemen.

21-35 liter

Deze grotere daypacks bieden meer ruimte voor grotere spullen zoals een laptop, een boek en een grotere camera. Ook kun je bijvoorbeeld wat extra kleding meenemen. Zeker voor fanatieke wandelaars, maar ook voor reizigers die bijvoorbeeld een laptop willen meenemen is een rugzak tussen de 20 en 35 liter vaak de beste keuze.

Onze favoriete daypacks

De beste daypack voor jouw reis is natuurlijk sterk afhankelijk van het type reis dat je maakt en jouw specifieke wensen. Op basis van onze backpack ervaringen en de verschillende rugzakken die wij hebben geprobeerd zijn dit onze aanraders:

Eagle Creek Ranger XE 26L Daypack

daypackDeze middelgrote daypack is een veelzijdige optie voor de meeste backpackers naar Azië. Met een inhoud van 26 liter is de rugzak groot genoeg voor de meeste reizen. De tas beschikt over hele handige vakjes, waardoor je jouw spullen handig kunt scheiden. De Eagle Creek Ranger XE 26L is ergonomisch en licht, waardoor de tas comfortabel aanvoelt op je rug.

✔️ Veelzijdige daypack
✔️ Licht en ergonomisch
✔️ Van het betrouwbare reismerk Eagle Creek
✔️ Inclusief verstelbare heupband voor meer comfort
✔️ Een uitstekende optie voor veel backpackers naar Azië


Eagle Creek Ranger XE 16L Daypack

dagrugzakDeze dagrugzak van 16 liter is een goede optie als je op dagelijkse basis niet te veel grote items wilt meenemen, maar toch de ruimte wilt hebben om je belangrijkste items mee te nemen. De Eagle Creek Ranger XE 16L is daarmee een goede optie voor backpackers die naar Azië reizen en geen grote camera of laptop meenemen en geen uitdagende hikes willen ondernemen.

✔️ Lichte, comfortabele rugzak
✔️ Handige vakjes voor al je waardevolle spullen
✔️ Van het betrouwbare reismerk Eagle Creek
✔️ Inclusief verstelbare heupband voor meer comfort
✔️ Een goede optie als je niet veel spullen wilt meesjouwen


Osprey Daylite 13 liter

Osprey Daylite
Deze Osprey Daylite is een vrij kleine daypack, met een inhoud van 13 liter. Het is een lichte, zeer comfortabele dagrugzak welke je mee kunt nemen voor dagelijks gebruik of tochten waarbij je niet veel spullen hoeft mee te nemen. De Osprey Daylite beschikt over een ruim hoofdvak, een voorvak met organisatievakken en twee zijvakken voor waterflessen, waardoor je gemakkelijk al je essentiële spullen kunt opbergen en organiseren.

✔️ Compacte daypack
✔️ Comfortabel af te stellen
✔️ Vele handige vakjes
✔️ Geschikt voor korte tochten
✔️ Van het uitstekende rugzak merk Osprey


Osprey Daylite Plus 20 liter

Osprey Daylite Plus
Deze Osprey Daylite Plus is een veelzijdige rugzak van 20 liter die geschikt is voor dagelijks gebruik en voor avontuurlijke uitstapjes. De rugzak heeft een gevoerd laptop- en tabletvak. Met stretch zijvakken voor waterflessen en een voorvak voor snelle toegang, is de Daylite Plus ontworpen voor optimale functionaliteit. Bovendien kan de Daylite Plus eenvoudig worden bevestigd aan grotere Osprey-tassen.

✔️ Voldoende ruimte voor de meeste reizigers
✔️ Comfortabel af te stellen
✔️ Inclusief speciaal laptopvak
✔️ Goede optie voor backpackers die een laptop willen meenemen
✔️ Van het uitstekende rugzak merk Osprey


Osprey Hikelite 18

Osprey Hikelite 18
Deze Osprey Hikelite 18 is een praktische en lichtgewicht rugzak, ontworpen voor dagwandelingen en alledaags gebruik. Met een inhoud van 18 liter biedt de Osprey Hikelite daypack voldoende ruimte voor essentiële items, zoals water, snacks en extra kleding. De rugzak beschikt over een geventileerd rugpaneel, wat zorgt voor optimaal comfort en ventilatie tijdens intensieve activiteiten.

✔️ Geschikt voor wandeltochten
✔️ Middelgrote daypack
✔️ Zeer comfortabel
✔️ Draagt goed bij warm weer
✔️ Van het uitstekende rugzak merk Osprey


Osprey Hikelite 26

Osprey Hikelite 26
Deze Osprey Hikelite 26 is een robuuste en veelzijdige rugzak, ideaal voor wandelingen. Met een capaciteit van 26 liter biedt deze rugzak voldoende ruimte voor alles wat je nodig hebt tijdens langere tochten, inclusief eten, drinken, kleding en andere essentiële uitrusting. Het ventilerende rugpaneel zorgt voor maximaal draagcomfort en houdt je koel, zelfs tijdens intensieve activiteiten.

✔️ Geschikt voor langere wandeltochten
✔️ Middelgrote daypack
✔️ Zeer comfortabel
✔️ Draagt goed bij warm weer
✔️ Van het uitstekende rugzak merk Osprey


Highlander Trail 30L Daypack

Highlander Trail 30L Daypack
Deze Highlander Trail 30L Daypack is een relatief grote rugzak, waar je veel spullen in kwijt kunt. De daypack is comfortabel genoeg om te dragen op trekkings, maar is ook goed geschikt om wandelingen door stedelijke gebieden. De prijs-kwaliteit verhouding van Highlander is altijd uitstekend te noemen, waardoor je met de Highlander Trail 30L Daypack goed waar voor je geld kwijt.

✔️ Grote daypack
✔️ Meerdere handige vakjes
✔️ Goede prijs-kwaliteit verhouding
✔️ Af te stellen op jouw lichaamsbouw
✔️ Voldoende ruimte voor spullen als je langere trekkings maakt


Ticket to the Moon Mini Backpack

Ticket to the Moon Mini BackpackDeze Ticket to the Moon Mini Backpack is een leuke, kleine rugzak voor dagelijks gebruik. Dit is geen aanrader als je lange wandelingen maakt, maar met slechts 140 gram is de rugzak bijzonder licht. Ticket to the Moon is een Balinees merk en maakt kleurrijke reisaccessoires van gerecycled materiaal, een goede optie voor een backpack reis naar Azië!

✔️ Ultralichte daypack
✔️ Meerdere kleurrijke opties
✔️ Gemaakt van gerecycled materiaal
✔️ Leuke tasjes voor het strand of bezoeken van bezienswaardigheden
✔️ Inclusief handig opbergtasje