Bangkok

Bangkok

Veel backpackers die een rondreis door Azië maken beginnen of eindigen in Bangkok. Vanuit deze stad kun je gemakkelijk de rest van Thailand en andere Aziatische landen bezoeken. Ook is het de perfecte stad om andere backpackers te ontmoeten en gezamenlijk dingen te ondernemen. Deze metropool biedt je een combinatie van bezienswaardigheden, uitgaansmogelijkheden, activiteiten en een warm klimaat.

Bezienswaardigheden in Bangkok

Weinig steden in de wereld hebben meer bezienswaardigheden dan Bangkok. Vooral voor de liefhebbers van tempels en paleizen is er ontzettend veel te zien. Begin je reis door de stad in Sanam Luang, het hart van Bangkok. Op dit plein staan kraampjes waar je onder meer hapjes, dranken en geneeskrachtige kruiden kunt kopen. Een must in Bangkok is het bezoeken van de Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo). In deze tempel vind je het smaragden beeldje van Boeddha, een van de belangrijkste in het boeddhistische geloof. Dichtbij de tempel ligt het Koninklijk Paleis van Thailand. In dit prachtige paleis kun je onder meer de ruimte zien waar de koninklijke familieleden van Thailand worden opgebaard. De oudste en tevens een van de mooiste tempels in Bangkok is Wat Pho. In deze tempel ligt een enorm verguld beeld van een liggende Boeddha. Bekijk ons artikel over bezienswaardigheden in Bangkok voor meer tips en informatie.


Bangkok 1


Overnachten in Bangkok

Bangkok telt, als Mekka voor backpackers, veel hostels en guesthouses die gericht zijn op backpackers. Veel daarvan zijn in de buurt van Khao San Road te vinden. Overnachten rondom deze beruchte backpackers straat is een goede keuze als je mensen wilt ontmoeten en/of s’avonds een drankje wilt doen. Bekijk ook ons artikel over de leukste hostels rondom Khao San Road. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Bangkok

Onze hostel aanraders

Doen in en rondom Bangkok

Een tocht maken over de Chao Phraya Rivier is iets wat bij de meeste toeristen hoog op de te-doen-lijst staat. Vind verkoeling van het tropische klimaat op het water, geniet van de prachtige skyline van Bangkok en stap uit bij een van de vele bezienswaardigheden die de boot aandoet. De stad is tevens een van de betere bestemmingen in Azië om te winkelen. Bezoek een winkelcentrum, een gigantische markt of een nachtmarkt. Breng zeker ook een bezoek aan een van de drijvende markten die je in de omgeving van Bangkok vindt. De drijvende markten zijn erg toeristisch, maar toch leuk om te doen.


Bangkok


WithLocals in Bangkok

Een ontzettend leuke manier om Bangkok Mai te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. . Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader! Dit zijn 3 van de populairste activiteiten in de Thaise hoofdstad:

Beleef het echte Bangkok

Uitgaan

Het nachtleven in Bangkok is over de hele wereld beroemd en berucht. De stad is zonder twijfel een van de beste steden in Azië om uit te gaan. De pubs, clubs en bars zijn over de hele stad verspreid, maar in de stadsdelen Silom en Sukhumvit zijn de meeste uitgaansgelegenheden. Silom is het meest beruchte stadsdeel van Bangkok. In dit stadsdeel ligt de wijk Patpong, oorspronkelijk de rosse buurt van Bangkok. Hier waren de eerste gogo-bars te vinden en hier is er nog steeds een groot aantal gevestigd. Rond de straten Soi Patpong zijn de meeste gogo-bars te vinden en tevens diverse discotheken. Als je liever niet in deze buurt wilt rondhangen maar wel in de buurt van andere westerse toeristen wilt zijn, is Khao San Road aan te raden. Dit is de best bezochte backpackerswijk van Thailand en misschien ook van heel Azië. Hier vind je overal Irish pubs en ook het vinden van een internetcafé is hier niet moeilijk.


Bangkok 3


Rooftop bars

Een bezoek aan een rooftop bar is eigenlijk wel een must do in Bangkok. Vanuit deze bars, vaak gelegen op de bovenste verdieping van een luxe hotel, heb je een prachtig uitzicht over de omgeving, terwijl je het drukke verkeer door ziet razen op de straten. De meeste bars zijn behoorlijk prijzig, maar er zijn ook leuke opties voor backpackers op een lager budget. Bekijk ook ons artikel over de leukste rooftop bars van Bangkok.

Doorreizen vanaf Bangkok

De meeste backpackers beginnen zoals gezegd in Bangkok en vervolgen dan hun reis naar andere delen van Thailand of Azië. Populaire routes zijn die naar Chiang Mai in het noorden, Siem Reap in Cambodja of naar de eilanden in het zuiden. Bekijk onze pagina over vervoer naar Koh Samui voor meer informatie hierover.

Hoe kom ik er?

Bangkok heeft 2 grote vliegvelden, met goede verbindingen met de gehele wereld. Vanaf Amsterdam gaan er dagelijks meerdere vluchten naar Bangkok en deze worden elk jaar goedkoper. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Thailand.

Vanuit bijna het hele land gaan er wel treinen naar Bangkok. Het is niet altijd de snelste optie, maar vaak wel de meest comfortabele. Op 12Go.Asia kan je online terecht voor treinkaartjes.

Lees verder over Bangkok