Khao San Road en Soi Rambuttri: dit kun je er doen!

Khao San Road en Soi Rambuttri: dit kun je er doen!

Als je als backpacker door het levendige hart van Bangkok struint, is er één straat die vrijwel geen een backpacker overslaat: Khao San Road. Deze iconische straat en zijn parallelle en rustigere versie Soi Rambuttri mag dan ook niet gemist worden tijdens je bezoek aan de hoofdstad van Thailand. In deze blog nemen we je mee door deze twee gezellige straten.

Wat maakt Khao San Road zo bijzonder?

Khao San Road is dé plek waar backpackers in Bangkok verzamelen. Het is een straat, waar het leven nooit stilstaat en waar elke avond wel ergens een feestje wordt gegeven. Denk: eindeloze rijen van eetstalletjes, barretjes, hostels en winkels vol met souvenirs en handgemaakte spullen.


Khao San Road


Khao San Road


Khao San Road: van dag tot nacht

Overdag heeft Khao San Road een totaal ander gezicht dan ‘s avonds. De straat is dan een markt waar je alles kunt vinden wat je maar nodig hebt (of denkt nodig te hebben) op je reis. Van de toeristische ‘I love Bangkok‘ T-shirts tot handgemaakte sieraden en alles daartussenin. Zelfs een traditionele Thaise massage op straat kan er geboekt worden.

Zodra de avond valt, transformeert Khao San Road eigenlijk in één groot feest. Terrasjes vullen zich met backpackers van over de hele wereld. Het is dé plek om verhalen uit te wisselen en nieuwe mensen te ontmoeten onder het genot van een koud Thais Chang biertje. Als je daarna nog zin hebt om te dansen, zijn er ook genoeg plekken om uit te kiezen.

Het beroemde streetfood

Een van de hoogtepunten van Khao San Road is ongetwijfeld het street food. Van de heerlijke Pad Thai en verse mango sticky rice tot aan de bekende (nogal gewaagde!) gefrituurde insecten. En dat alles voor prijzen waar je portemonnee sowieso ook erg blij van wordt.


Khao San Road


Khao San Road


De relaxte sfeer van Soi Rambuttri

Op een steenworp afstand van de non-stop party in Khao San Road, vind je het relaxte zusje Soi Rambuttri. Dit is stiekem ook onze favoriet! Dit charmante straatje is namelijk een stuk rustiger. Het is een mix van het authentieke Bangkok met een vleugje hippe gezelligheid. De ideale plek dus als je het ons vraagt. Er zijn veel sfeervolle terrasjes onder een dak van lampionnen waar je de beste lokale gerechten proeft en luistert naar live muziek.

Soi Rambuttri is zo’n gezellig buurtje waar je je meteen thuis voelt. Je kunt hier voor koffie tot diner en drankjes in de avond of een flinke shopsessie terecht. Lekker mensen kijken terwijl je nipt aan een verse kokosnoot – Soi Rambuttri heeft het. En het mooiste? Ondanks de nabijheid van Khao San Road, behoudt Soi Rambuttri een bepaalde rust in de drukke stad Bangkok. Als feesten niet jouw ding is of je wilt even relaxen in de echte Thaise sfeer, dan is Soi Rambuttri jouw go-to.

Tips voor je bezoek

  • Begin je avond met street food op Khao San Road en sluit af in een van de vele bars of clubs.
  • Vergeet niet af te dingen bij het kopen van souvenirs. Het hoort erbij en wordt zelfs verwacht!
  • Wees open en maak een praatje met medereizigers. Khao San Road is de perfecte plek om nieuwe vrienden te maken.
  • Probeer een van de vele massagesalons uit voor een authentieke Thaise massage. Gegarandeerde ontspanning!
  • Ben je op zoek naar meer rust en authenticiteit? Dan is Soi Rambrutti jouw plek. Deze straat loopt parallel aan Khao San Road.

Onze route door Thailand