De drijvende markten rond Bangkok

De drijvende markten rond Bangkok

Vandaag de dag zijn bij de meeste drijvende markten rondom Bangkok meer toeristen dan lokale bewoners te vinden maar het blijft ontzettend leuk om te bezoeken. Op deze floating markets vaar je over een klein kanaal langs allemaal boten die verschillende eetwaren en andere producten verkopen. Leuk om mee te maken en bovendien kun je er ook daadwerkelijk echt lekkere dingen kopen. De drijvende markten begonnen door slimme verkopers die eten verkochten aan de voorbij varende boten. Het aantal boten groeide steeds meer tot de boten uiteindelijk een bestemming op zich werden. De toeristen ontdekte het jaren later ook en het is tegenwoordig nog steeds een populaire stop bij vele. Zo gaan veel rondreizen door Thailand hier even langs. Toch zijn er op meerdere markten ook nog veel Thai te vinden, die gewoon hun dagelijkse boodschappen komen halen.

Damnoen Saduak Floating Market

Dit is de beste markt als je een drijvende markt op de foto wilt hebben. Hier zie je de meeste boten en veel verschillende kleuren. Als je een foto wilt waar niet alleen maar toeristen op staan moet je wel vroeg op de dag komen. Vanaf een uur of 9/10 ligt het al helemaal vol met boten en dan voelt het meer als een bezienswaardigheid dan een markt aan. Niet de leukste of authentiekste markt dus, bovendien ligt het ook op 65 kilometer vanaf Bangkok.

Bangkok


Amphawa Floating Market

Deze markt is vooral onder Thai zelf populair. Er komen wel steeds meer toeristen maar nog lang niet zoveel als bij Damnoem Saduak. Je kunt er zowel een boot huren om de verschillende boten te bekijken of langs de kant lopen voor allen de aangemeerde boten. Een kleinere markt maar ook veel authentieker en daarom misschien wel leuker. De Amphawa Floating Market begint echter pas later op de dag, ga er dus niet te vroeg heen.

Bangkok


Tha Kha Floating Market

Tevens een leuke optie. Deze markt is wat lastiger te bereiken, maar daardoor zijn er ook minder toeristen. Het is wat kleiner en minder kleurrijk, maar met als voordeel dat het niet zo druk is.

Taling Chan Floating Market

Een drijvende markt die daadwerkelijk in Bangkok ligt. Alhoewel het niet een drijvende markt is zoals de andere op deze lijst. Taling Chan is vooral een markt langs de rivier, met veel kraampjes en een aantal boten vastgemeerd langs de pier. Toch blijft het leuk om te bezoeken en wat te gaan eten.


De drijvende markten bezoeken

Je kunt als echte backpacker zelf je vervoer regelen en de markten op eigen houtje bezoeken. Er worden ook genoeg excursies aangeboden waar je gebruik van kunt maken. Dit kan onder meer in een van de vele reisbureaus op Khao San Road.