Bezienswaardigheden in Bangkok

Bezienswaardigheden in Bangkok

Bangkok is berucht om haar uitgaansleven, de bezopen toeristen rondom Khao San Road en de rosse buurt. Er valt echter nog veel meer te zien en beleven in de hoofdstad van Thailand. Als je tempels en paleizen wilt bekijken ben je hier wel een paar dagen zoet. Dit zijn onze favoriete bezienswaardigheden in Bangkok:

Wat Phra Kaew & Grand Palace

Dit zijn twee verschillende gebouwen, maar omdat ze op hetzelfde complex zijn gelegen combineren we ze voor het gemak. De Wat Phra Kaew, wat de ‘Tempel van de Smaragdgroene Boeddha’ betekent, is in onze ogen de mooiste tempel van Bangkok. Voor de Thai zelf is dit het belangrijkste boeddhistische monument in het land, dat alleen maakt een bezoek al heel bijzonder. Dit komt vooral door het Boeddhabeeld binnen in de tempel, een ontzettend belangrijk beeld binnen het boeddhistische geloof. Op enkele meters hier vandaan staat het Grand Palace, het koninklijk paleis van Bangkok. Dit paleis diende lange tijd als officiële verblijfplaats voor de koning. Tegenwoordig wordt het voornamelijk voor ceremoniële gelegenheden gebruikt. Toch moet je hier zeker een bezoek aan brengen tijdens je verblijf in Bangkok.


Grand Palace


bezienswaardigheden bangkok


Wat Pho

Wat Pho is een andere tempel die je niet kunt overslaan. Het is de oudste tempel van Bangkok en zeker ook één van de mooiste. Binnen Wat Pho, gelegen iets ten zuiden van Wat Phra Kaew, vind je een gigantisch liggend beeld van Boeddha. Het beeld is liefst 46 meter lang en 15 meter hoog, bovendien ook nog gegoten in goud. Naast dit schitterende beeld is ook de rest van de tempel erg mooi. Bovendien is dit ook de beste locatie in Bangkok om een massage te krijgen. De mythe gaat dat de traditionele Thaise massage hier is uitgevonden.


Wat Pho


Wat Arun

Niet ver van Wat Pho, maar aan de andere kant van de Chao Phraya rivier, ligt de tempel Wat Arun. De ligging aan de rivier die Bangkok scheidt maakt Wat Arun tevens een prachtige tempel. Dit boeddhistische tempelcomplex heeft een grote pagode van 79 meter hoog, welke in de avond mooi wordt verlicht. Hierdoor is de Wat Arun met name rond zonsondergang en in de avond fraai om te zien. Maak dan een boottocht over de Chao Phraya rivier om de tempel het beste te bewonderen.


Wat Arun


Wat Saket

De meeste bekende tempels van Bangkok liggen relatief dichtbij elkaar, nabij de Chao Phraya rivier. Wat Saket ligt wat meer richting het centrum van Bangkok en wordt daardoor nog wel eens overgeslagen door toeristen die een dagje tempels inplannen. Toch is Wat Saket de kleine omweg wat ons betreft zeker waard. Deze gouden tempel ligt bovenop een heuvel. Loop de 344 kleine treden omhoog om te arriveren bij de tempel. De tempel zelf is fraai en je hebt daarnaast ook een mooi uitzicht over Bangkok. Je betaalt een entree van 50 Baht om de heuvel op te lopen. Nabij de tempel ligt de de Phanfa Leelard pier. Hier kun je op de Khlong boot stappen.


Wat Saket


Wat Benchamabophit

Deze tempel, ook bekend als de marmeren tempel, wordt minder vaak in de top lijsten genoemd, maar wij vonden het zeker een van de mooiste tempels in Bangkok. Wat Benchamabophit is in 1899 gebouwd en is (niet verrassend) van marmer.


Wat Benchamabophit


Jim Thompson House

Het huis van Jim Thompson, een Amerikaanse zakenman die zich na de Tweede Wereldoorlog in Bangkok vestigde, is ongetwijfeld het mooiste huis van Bangkok. Met de nodige kunst, gevoel voor inrichting en een prachtige exterieur is dit huizencomplex opgebouwd. Leuk om even te bekijken als je in de buurt bent en tijd over hebt. Hiervoor extra tijd in Bangkok inplannen is wat ons betreft niet nodig.


Jim Thompson House


Lees verder

Wees sociaal