Pattaya

Pattaya

Pattaya is een van de beroemdste, en beruchtste, badplaatsen in Azië. De stad combineert het heerlijke klimaat met stranden en een geruchtmakend nachtleven. Pattaya ligt ongeveer 140 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Vijftig jaar geleden was het nog een klein vissersdorpje, maar toen de Amerikanen het ontdekte werd het al snel de populaire badplaats in Thailand.

Stranden van Pattaya

De stranden rond Pattaya zelf zijn vaak druk en niet altijd even plezierig om op te zonnen. Jomtien Beach is een van de mooiere stranden en ook wat rustiger. Het leukste is echter om de boot te nemen naar een van eilanden rondom Pattaya. De eilanden Koh Samet en Koh Larn zijn makkelijk te bereiken en hebben beide prachtige witte stranden.


Pattaya


Pattaya


Activiteiten

Er zijn meer dan genoeg activiteiten in en rondom de stad. Zo zijn er meerdere golfbanen en er is een waterpark dat je kunt bezoeken. Ook zijn er meerdere circuits, kun je paintballen en verschillende watersporten beoefenen.

Uitgaan in Pattaya

Het nachtleven in Pattaya is wat de stad zo beroemd en berucht heeft gemaakt. Rondom ‘Walking Street’ vind je tientallen clubs, bars en andere vormen van vertier. Deze andere vormen van vertier hebben veelal te maken met het sekstoerisme wat in Pattaya duidelijk aanwezig is. Daarom is de stad echt eentje waar je totaal niks van wilt hebben of juist een stad die je met eigen ogen wilt zien.


Pattaya


Overnachten in Pattaya

Overnachtingen in Pattaya kun je gemakkelijk online boeken. Of het nou hotels, hostels of guest houses zijn; er zijn er steeds meer via het internet te vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Op dertig kilometer van Pattaya ligt het kleine vliegveld U-Taphao. Dit vliegveld heeft dagelijkse verbindingen met het eiland Koh Samui.

Je kunt in Bangkok ook de trein naar Pattaya nemen. Deze duurt er wel wat langer over dan de bus, wij raden daarom de bus aan.

Vanuit Bangkok gaan dagelijks meerdere bussen. Deze rit duurt ongeveer tweeënhalf uur en kost je slechts enkele euro's. Buskaartjes voor deze route koop je online op 12Go.Asia.

Ons oordeel
3/10

Pattaya is zonder twijfel onze minst favoriete stad in Thailand. Het sekstoerisme brengt een publiek met zich mee waar wij niet blij van worden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal