Pattaya

Pattaya

Pattaya is een van de beroemdste, en beruchtste, badplaatsen in Thailand en heel Azië. De stad combineert het heerlijke klimaat met stranden en een geruchtmakend nachtleven. Je bezoekt de badplaats met name om het zon, zee en strand. Een culturele bestemming kunnen we het zeker niet noemen, alhoewel er wel degelijk een hele mooie tempel te bezichtigen is.

Over Pattaya

De badplaats ligt ongeveer 140 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. Vijftig jaar geleden was het nog een klein vissersdorpje, maar toen de Amerikanen het ontdekte werd het al snel de populaire badplaats in Thailand. Met ruim 100.000 inwoners is het zeker geen klein dorp, maar het centrum is wel lekker compact.


Pattaya

De bijzonder mooie Sanctuary of Truth


Sanctuary of Truth

De sfeer is misschien niet zo leuk in Pattaya, maar de badplaats beschikt wel over een waar hoogtepunt. Zelfs als je al vele tempels in Thailand hebt gezien is de de Sanctuary of Truth een imponerende tempel. De tempel ligt aan de zee, ten noorden van het centrum van Pattaya. De Sanctuary of Truth is van hout gemaakt, is maar liefst meer dan honderd meter hoog en is bijzonder gedetailleerd. Dit maakt het een unieke en fotogenieke tempel. Ook van binnen is de tempel mooi. Met een toegangsprijs van 500 baht ben je wel veel geld kwijt, maar hier zit wel toegang tot het museum bij.

Stranden van Pattaya

De stranden rond Pattaya zelf zijn vaak druk en niet altijd even plezierig om op te zonnen. Jomtien Beach is een van de mooiere stranden en ook wat rustiger. Het leukste is echter om de boot te nemen naar een van eilanden rondom Pattaya. De eilanden Koh Samet en Koh Larn zijn makkelijk te bereiken en hebben beide prachtige witte stranden.


Pattaya

Het uitgaansleven op het beruchte Walking Street


Activiteiten

Er zijn meer dan genoeg activiteiten in en rondom de stad. Zo zijn er meerdere golfbanen en er is een waterpark dat je kunt bezoeken. Ook zijn er meerdere circuits, kun je paintballen en verschillende watersporten beoefenen.

Uitgaan in Pattaya

Het nachtleven in Pattaya is wat de stad zo beroemd en berucht heeft gemaakt. Rondom ‘Walking Street’ vind je tientallen clubs, bars en andere vormen van vertier. Deze andere vormen van vertier hebben veelal te maken met het sekstoerisme wat in Pattaya duidelijk aanwezig is. Daarom is de stad echt eentje waar je totaal niks van wilt hebben of juist een stad die je met eigen ogen wilt zien.


Pattaya

Het lange strand van Pattaya


Vervoer in Pattaya

Om je binnen de stad te verplaatsen kun je met name gebruik maken van de songthaew, hier ook wel de Baht Bus genoemd. Dit zijn pickup auto’s die achterop twee banken hebben staan waarop je kunt meerijden. De meeste songthaews rijden vaste routes. Steek je hand langs de kant van de weg op om mee te rijden. Ook kun je gebruik maken van de Beach Bus. Deze buslijn voor toeristen verbindt het strand met belangrijke gedeelten van de stad. Je betaalt 30 baht voor een kaartje, of je kunt een kaart voor één of meerdere dagen aanschaffen. Ook zijn er volop taxi’s aanwezig in Pattaya. Deze beschikken over het algemeen over een metro, maar er zijn maar weinig taxichauffeurs die hier gebruik van willen maken. Goed onderhandelen is dus belangrijk.

Overnachten in Pattaya

Overnachtingen in Pattaya kun je gemakkelijk online boeken. Of het nou hotels, hostels of guest houses zijn; er zijn er steeds meer via het internet te vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Reisgids Thailand

Hoe kom ik er?

Op dertig kilometer van Pattaya ligt het kleine vliegveld U-Taphao. Dit vliegveld heeft dagelijkse verbindingen met het eiland Koh Samui.

Je kunt in Bangkok ook de trein naar Pattaya nemen. Deze duurt er wel wat langer over dan de bus, wij raden daarom de bus aan.

Vanuit Bangkok gaan dagelijks meerdere bussen. Deze rit duurt ongeveer tweeënhalf uur en kost je slechts enkele euro's. Buskaartjes voor deze route koop je online op 12Go.Asia.

Ons oordeel
3/10

Pattaya is zonder twijfel onze minst favoriete stad in Thailand. Het sekstoerisme brengt een publiek met zich mee waar wij niet blij van worden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.